Tonfisksalladsmacka
Tonfisksalladsmacka

Tonfisksalladsmacka

5 3 Betyg
Total tid 10 Min.
10 Min. Tid för förberedelse

Rejäl fullkornsbröd fyllt med krämig tonfisk, krispig sallad och färsk avokado, förfinat med Kikkoman sojasås och grekisk yoghurt. Näringsrik och fylld med nyttiga grönaker med en smakhöjning från en krämig soja-wasabidressing för en fräsch asiatisk twist.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
avrunnen tonfisk (i vatten)
140 g
grekisk yoghurt
40 g
gul paprika, tärnad
1 tsk
rödlök, fint tärnad
20 g
selleri, fint tärnad
 ½ tsk
citronjuice
1 tsk
färsk dill, hackad
 ½ tsk
varm senap
 ¼ tsk
nymalen peppar
2 
stycken dinkelbaguette (100 g vardera)
10 g
blandad bladsallad
1 nypa
nypa wasabi
 ½ 
avokado, skivad
1 
rädisa, skivad
Näringsinnehåll (per portion):1.789 kJ / 425 kcal
11 gFett
28,1 gProtein
49 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

100 g avrunnen tonfisk (i vatten) – 80 g grekisk yoghurt – 40 g gul paprika, tärnad – 1 tsk rödlök, fint tärnad – 20 g selleri, fint tärnad –  ½ tsk citronjuice – 3 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk färsk dill, hackad –  ½ tsk varm senap –  ¼ tsk nymalen peppar

Blanda alla ingredienser noggrant.

Steg 2

2  stycken dinkelbaguette (100 g vardera) – 10 g blandad bladsallad

Skiva upp baguetterna på längden och fyll med bladsallad och tonfisksallad.

Steg 3

60 g grekisk yoghurt – 3 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 nypa nypa wasabi –  ½  avokado, skivad – 1  rädisa, skivad

Blanda dina återstående 60 g grekisk yoghurt med Kikkoman sojasås och wasabi. Lägg avokadon och de skivade rädisorna i smörgåsarna, ringla över soja-wasabidressingen och servera.

Tips:

Passar bra med en grön smoothie: för 2 portioner, finpurera 1 grönt äpple, 30 g spenat, ½ banan, 2 kiwi och 1 stjälk selleri med 250 ml vatten.

Recept-ID: 1544

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

100 g avrunnen tonfisk (i vatten) – 80 g grekisk yoghurt – 40 g gul paprika, tärnad – 1 tsk rödlök, fint tärnad – 20 g selleri, fint tärnad – ½ tsk citronjuice – 3 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk färsk dill, hackad – ½ tsk varm senap – ¼ tsk nymalen peppar

Blanda alla ingredienser noggrant.

2 stycken dinkelbaguette (100 g vardera) – 10 g blandad bladsallad

Skiva upp baguetterna på längden och fyll med bladsallad och tonfisksallad.

60 g grekisk yoghurt – 3 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 nypa nypa wasabi – ½ avokado, skivad – 1 rädisa, skivad

Blanda dina återstående 60 g grekisk yoghurt med Kikkoman sojasås och wasabi. Lägg avokadon och de skivade rädisorna i smörgåsarna, ringla över soja-wasabidressingen och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Receptinspiration

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.