

Håll Naturligt Bra Saker Naturliga
Fyra rena ingredienser och inga dolda tillsatser – i decennier är detta precis vad Kikkoman har tillhandahållit till många fans av sojasås runt om i världen. Kikkoman sojasås är gjord av bara fyra noggrant utvalda basingredienser: vatten, sojabönor, vete och salt. Såsen innehåller inga konstgjorda tillsatser.
Först och främst: sojabönorna
Sojabönor är den viktigaste ingrediensen i Kikkoman sojasås. De unika egenskaperna hos sojasås kommer främst från proteinerna i sojabönorna. Sojabönorna blötläggs först i vatten under en längre period och ångas sedan vid höga temperaturer.
Vad vetet är till för
Kolhydraterna som finns i vete är de komponenter som ger Kikkoman sojasås dess fina arom, dessutom tillför vetet också sötma till sojasåsen. Vetet rostas vid höga temperaturer och krossas sedan för att underlätta jäsningen.
Saltet och vattnets roll
Saltet löses i vatten. Denna salt- och vattenlösning kontrollerar spridningen av bakterier under bryggningsprocessen och fungerar som ett konserveringsmedel.
Upptäck mer