Etiketten Säger Allt

På snabbköpet kan kvaliteten på sojasås kontrolleras redan innan du köper den. Titta bara på etiketten. En bra japansk sojasås kommer aldrig att innehålla sötningsmedel, smakförstärkare eller konserveringsmedel.

1.

Jämför först helt enkelt näringsfakta på etiketterna, särskilt mängden protein. Generellt sett är högre proteinhalt bättre för sojasås. På den japanska marknaden klassificeras sojasåser efter den totala kväve/proteinnivån enligt Japanese Agricultural Standard (JAS). Graderingen sojasåsen får indikerar nivån av Umami i den. Kikkoman naturligt bryggd sojasås innehåller 10 g protein per 100 ml, vilket tydligt placerar den i kategorin "speciellt graderad" sojasås.

2.

För det andra, kontrollera ingredienserna. Kikkoman naturligt bryggd sojasås är gjord av endast fyra naturliga ingredienser: vatten, sojabönor, vete och salt. Dessa ingredienser fermenteras och bryggs sedan. Ta en närmare titt på bryggprocessen för att förstå hur bara ett fåtal ingredienser kan producera en sådan mängd olika smaker.

Ibland har andra märken sju eller fler ingredienser. Varför? Det beror på att de behöver fler ingredienser för att göra sina produkter snabbare, billigare och smaken mer acceptabel.

3.

Tredje kontrollen: Gör flaskhalstestet. Du kan se om du håller en högkvalitativ sojasås i händerna genom att skaka flaskan en gång långsamt och försiktigt. Naturligt bryggd japansk sojasås, som Kikkoman, kommer att ha en ljusbrun, transparent färg och har en tunn konsistens. Andra sojasåser, såsom de som framställs kemiskt, har en sirapsliknande konsistens och är mörka eller grumliga i färgen.

Upptäck mer

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.