Saltreduktion – mer smak, mindre salt
Det är ett givet faktum: för mycket salt är ohälsosamt. Det ökar risken för högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar. Fem gram eller en tesked med salt i nivå med kanten per dag är det maximala rekommenderade intaget, enligt Världshälsoorganisationen (WHO).
Vill du minska ditt saltintag men ändå njuta av att smaksätta din mat? Det är enkelt med Kikkoman naturligt bryggd sojasås. Kikkoman har studerat hälsoegenskaperna hos naturligt bryggd sojasås i många decennier. Resultatet: salthalten kan minskas med i genomsnitt 30 procent om man använder sojasås istället för salt. Detta har bekräftats i en studie av Wageningen UR Food & Biobased Research. *
Behåll smaken
Faktum är att alla sojasåser innehåller en stor mängd salt som är inneboende i produkten, även om såser i japansk stil som Kikkoman vanligtvis innehåller mindre salt än kinesiska versioner. Men att använda sojasås som smaksättare innebär att du inte behöver tillsätta extra salt till din mat så din totala saltkonsumtion bör inte öka. Det enklaste sättet att säkerställa att du inte tillsätter för mycket salt är att mäta mängden sojasås och inte hälla den på fri hand.
Hälsoproblem över saltkonsumtion är en allvarlig utmaning för västerländsk kost, så Kikkoman gör också en mindre salt sojasås. Den innehåller 43 % mindre salt än den ursprungliga naturligt bryggda sojasåsen för dem som vill minska sitt saltintag ytterligare.
Upptäck mer