Sojasås är gjort för daglig användning

Droppe för droppe eller i generösa mängder, för att smaksätta eller marinera, sojasås är en otroligt mångsidig ingrediens. Rätt använd ger sojasås en djupare smak av varje maträtt. Lär dig hur du använder Kikkoman naturligt bryggd sojasås på bästa sätt.

Rätt mängd gör stor skillnad för smaken

Listan över ingredienser i ett recept kommer alltid att berätta hur mycket soja du ska använda. Men vad händer om du bestämmer dig för att vara kreativ och hitta på dina egna recept? Hur vet du hur mycket soja du ska använda – oavsett om du använder ett recept eller inte? Vi kommer att förklara hur du uppnår bästa resultat genom att använda rätt mängder av vår sojasås när du lagar mat, marinerar, glaserar eller kryddar.

01.

Krydda din sallad

Det finns ingen tumregel om hur mycket soja som ska användas i en fräsch salladsdressing, men du kan inte gå fel om du använder en dessertsked sojasås för varje dessertsked olja. Du behöver inget salt eller vinäger, men du kan tillsätta andra kryddor t.ex. citronjuice eller färska örter för att justera smaken. Experimentera lite så kommer du snart att bygga upp ditt självförtroende.

02.

Rätt mått vid matlagning

När du använder sojasås i matlagning beror mängden du använder på vilken smak du vill uppnå. Professionella- och erfarna kockar adderar helt enkelt några skvättar sojasås och anpassar sedan smaken efter eget tycke. En av de bästa sakerna med Kikkoman naturligt bryggd sojasås är att den tar fram den naturliga smaken av färska livsmedel utan att ta över. Om du använder den som smaksättning behöver du aldrig oroa dig för att servera en måltid som bara smakar sojasås.

03.

Glasera din mat

Om du vill tillaga en krispig och läcker stek eller kyckling med en aptitretande glasyr, pensla helt enkelt på en blandning av sojasås och honung när den nästan är genomstekt och sätt tillbaka den i ugnen i några minuter. Du kan också använda vår Kikkoman Sauce for Rice – Sweet, som är känd för sin sötaktiga smakfullhet.

04.

Marinering för intensiv smak

Sojasås är en fantastisk bas i alla sorters marinader för kött, fisk eller grönsaker. När du gör din egen marinad, använd cirka 3 till 4 matskedar sojasås för varje portion (ca 120 till 150 g), plus övriga ingredienser och kryddor. Kom bara ihåg att förhållandet mellan sojasås och andra flytande ingredienser bör vara runt 2:1.

Om du letar efter en färdig sojasåsmarinad, behöver du inte leta längre, kolla in vårt utbud av Teriyakisåser. De finns i en mängd olika smaker: från rostad vitlök till honung och rostad sesam. När du marinerar mat som ska grillas kan du skrapa bort örterna och kryddorna och dutta dem torra innan du tillagar dem för att förhindra brända bitar.

05.

När du kryddar -är det du som är chefen

Hur mycket sojasås du använder till din mat beror på rätten. En eller två skvättar sojasås kommer alltid att ge fyllighet till smaken. Vår flaska är perfekt att ha som smaksättare på matbordet.

Upptäck mer

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.