Vad Gör Kikkoman Sojasås Unik

Kvalitet, pålitlighet, smak och naturligtvis den prisbelönta flaskan – det finns många anledningar till att Kikkoman naturligt bryggd sojasås uppskattas av både professionella kockar och amatörer i olika länder världen över. Lär dig varför Kikkomans sojasås är så uppskattad.

1.

Naturliga ingredienser

Kikkoman naturligt bryggd sojasås är gjord av fyra noggrant utvalda ingredienser: vatten, sojabönor, vete och salt. Sojabönorna är garanterat GMO-fria.

2.

Inga konstgjorda tillsatser

Inga konstgjorda tillsatser som smakförstärkare, färgämnen eller konserveringsmedel behövs för att skapa vår äkta och smakrika sojasås. Endast naturliga ingredienser av hög kvalitet används.

3.
Helt naturligt bryggt

Kikkoman sojasås bryggs naturligt i en flera månaders jäsningsprocess. Smakerna och aromerna produceras naturligt – utan hjälp av några som helst kemikalier.

4.

Komplicerad och unik arom

Runt 300 olika aromkomponenter produceras i bryggningsprocessen, såsom vanilj, frukt, whisky eller kaffe. Tillsammans skapar de den exceptionella och distinkta unika aromen.

5.

Exceptionellt högt innehåll av protein/kväve

På den japanska marknaden klassificeras sojasåser efter den totala kväve/proteinnivån enligt Japanese Agricultural Standard (JAS). Graderingen som sojasåsen får indikerar nivån av Umami i den. Kikkoman naturligt bryggd sojasås innehåller 10 g protein per 100 ml, vilket tydligt placerar den i kategorin "Speciellt graderad" sojasås.

Totalt betygKväve g/100 mlProtein g/100 ml
Speciellt graderad>1.50>9.38
Högt betyg>1.35>8.44
Standardbetyg>1.20>7.50

 

6.
Fyllig Umami-smak

Kombinationen av de fem grundläggande smakerna av sött, surt, salt, bittert och Umami, och den hårfina balansen mellan dem, ger Kikkoman naturligt bryggd sojasås dess utsökta smak. Sojasås är särskilt rik på naturligt producerade Umami-komponenter som genereras under bryggningsprocessen.

7.

Transparent, rödbrun färg

Den unika färgen på Kikkoman naturligt bryggd sojasås är resultatet av "Maillard-reaktionen". Två till tre månader efter att bryggningen påbörjats, reagerar glukos och andra sockerarter med aminosyror och producerar ett brunt pigment som heter melanoidin, vilket ger sojasåsen dess vackra färg.

8.

Arom, utseende och doft

När Kikkoman naturligt bryggd sojasås värms upp sker en speciell effekt, arom och färg intensifieras. Dessutom har Kikkoman naturligt bryggd sojasås en speciell effekt på hur färska ingredienser doftar. Fisk eller skaldjur har särskilt fördel av att marineras i sojasås.

9.

Tillverkad i Europa

Kikkoman naturligt bryggd sojasås tillverkas i Europa enligt europeiska standarder.

Upptäck mer

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.

Intresserad av spännande information, läckra recept och bra tävlingar?

Till nyhetsbrevet