Exotisk indisk veggieburgare

Total tid 40 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Krydda upp din hamburgervariation med en burgare i indisk stil. Denna biff erbjuder en unik konsistens och en hälsosammare twist med hirs, morot och zucchini. Salladen med en saftig blandning av Kikkoman Pokesås, yoghurt och curry ger en smak av Mumbais livliga gator!

Ingredienser

2 Portioner

Biffar:

50 g
hirs
1 
morot
 ½ 
liten zucchini
1 
ägg
50 g
ströbröd
1 tsk
currypulver
 ½ tsk
mald gurkmeja
1 tsk
riven ingefära
2 msk
olivolja

Sallad:

80 g
vitkål
1 
liten rödlök
1 knippe
koriander
1 msk
yoghurt
 ¼ tsk
currypulver
2 
stora naanbröd
Näringsinnehåll (per portion): 2979 kJ  /  712 kcal
26,5 g Fett
24,5 g Protein
95 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

50 g hirs – 1  morot –  ½  liten zucchini – 1  ägg – 50 g ströbröd

Skölj hirsen i kallt vatten och skålla sedan med kokande vatten. Täck med dubbel mängd vatten och koka i 12 minuter tills allt vatten absorberats. Låt den kokta hirsen svalna och blanda med finriven morot och riven zucchini, ägg och ströbröd.

Steg 2

1 tsk currypulver –  ½ tsk mald gurkmeja – 1 tsk riven ingefära – 1 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål2 msk olivolja

Krydda blandningen med kryddor, ingefära och Kikkoman Pokesås. Forma 2 biffar och stek dem på båda sidor i olivolja.

Steg 3

80 g vitkål – 1  liten rödlök – 1 knippe koriander – 2 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål1 msk yoghurt –  ¼ tsk currypulver – 2  stora naanbröd

Strimla kålen, skiva löken i ringar och riv koriandern i mindre bitar. Blanda med Kikkoman Pokesås, yoghurt och curry. Skär varje naanbröd på mitten. Lägg den förberedda salladen och biffen på ena halvan och täck med den andra halvan bröd.

Recept-ID: 1247

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

50 g hirs – 1  morot –  ½  liten zucchini – 1  ägg – 50 g ströbröd

Skölj hirsen i kallt vatten och skålla sedan med kokande vatten. Täck med dubbel mängd vatten och koka i 12 minuter tills allt vatten absorberats. Låt den kokta hirsen svalna och blanda med finriven morot och riven zucchini, ägg och ströbröd.

1 tsk currypulver –  ½ tsk mald gurkmeja – 1 tsk riven ingefära – 1 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål2 msk olivolja

Krydda blandningen med kryddor, ingefära och Kikkoman Pokesås. Forma 2 biffar och stek dem på båda sidor i olivolja.

80 g vitkål – 1  liten rödlök – 1 knippe koriander – 2 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål1 msk yoghurt –  ¼ tsk currypulver – 2  stora naanbröd

Strimla kålen, skiva löken i ringar och riv koriandern i mindre bitar. Blanda med Kikkoman Pokesås, yoghurt och curry. Skär varje naanbröd på mitten. Lägg den förberedda salladen och biffen på ena halvan och täck med den andra halvan bröd.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.