

Exotisk indisk veggieburgare
Krydda upp din hamburgervariation med en burgare i indisk stil. Denna biff erbjuder en unik konsistens och en hälsosammare twist med hirs, morot och zucchini. Salladen med en saftig blandning av Kikkoman Pokesås, yoghurt och curry ger en smak av Mumbais livliga gator!
Förberedelse
Steg 1

50 g hirs – 1 morot – ½ liten zucchini – 1 ägg – 50 g ströbröd
Skölj hirsen i kallt vatten och skålla sedan med kokande vatten. Täck med dubbel mängd vatten och koka i 12 minuter tills allt vatten absorberats. Låt den kokta hirsen svalna och blanda med finriven morot och riven zucchini, ägg och ströbröd.
Steg 2

1 tsk currypulver – ½ tsk mald gurkmeja – 1 tsk riven ingefära – 1 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål – 2 msk olivolja
Krydda blandningen med kryddor, ingefära och Kikkoman Pokesås. Forma 2 biffar och stek dem på båda sidor i olivolja.
Steg 3

80 g vitkål – 1 liten rödlök – 1 knippe koriander – 2 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål – 1 msk yoghurt – ¼ tsk currypulver – 2 stora naanbröd
Strimla kålen, skiva löken i ringar och riv koriandern i mindre bitar. Blanda med Kikkoman Pokesås, yoghurt och curry. Skär varje naanbröd på mitten. Lägg den förberedda salladen och biffen på ena halvan och täck med den andra halvan bröd.
Recept-ID: 1247
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer