Kinesiskt inspirerad teriyaki-kycklingburgare
Kinesiskt inspirerad teriyaki-kycklingburgare

Kinesiskt inspirerad teriyaki-kycklingburgare

Total tid70 Min.
20 Min.Tid för förberedelse
30 Min.Tillagningstid
30 Min.Tid för marinering

Njut av en blandning av öst och väst med Rou Jia Mo - kineserna tar sig an en hamburgare. Namnet betyder ordagrant "kött i ett bröd". Vår version består av bröd fyllda med kyckling marinerad i Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök, aromatiska kryddor, knaprig kål och karamelliserad lök.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
vetemjöl
1 tsk
snabbjäst
120 ml
varmt vatten
300 g
kycklingklubbor
 ¼ tsk
mald ingefära
 ¼ tsk
mald kanel
 ¼ tsk
fänkål
1 msk
hackad koriander eller persilja
1 tsk
hackad chili
100 g
rödkål
2 msk
olivolja
1 msk
limejuice
1 tsk
honung
2 
lökar
1 tsk
socker
Näringsinnehåll (per portion):3416 kJ / 816 kcal
23,7 gFett
40,3 gProtein
65,3 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

150 g vetemjöl – 1 tsk snabbjäst – 0,33 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås120 ml varmt vatten

Knåda en mjuk jästdeg av de angivna ingredienserna. Täck över och låt jäsa på en varm plats i ca 60 minuter. Forma 4 rullar och rulla var och en så att det blir en lång remsa. Vik på mitten på längden och forma till en bulle. Vänd den och kavla ut till ett platt bröd. Täck över de förberedda pitabröden och låt jäsa i 20 minuter. Hetta upp en panna på hög värme och torrstek dem på båda sidor i 2 minuter vardera. Ställ åt sidan.

Steg 2

300 g kycklingklubbor – 100 ml Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök ¼ tsk mald ingefära –  ¼ tsk mald kanel –  ¼ tsk fänkål – 1 msk hackad koriander eller persilja – 1 tsk hackad chili

Klappa köttet torrt och täck det med Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök blandat med ingefära, kanel och fänkål. Marinera i ca 30 minuter. Behåll marinaden.

Täck över och grädda i ugnen i 20-30 minuter i 180 °C tills de är mjuka. Efter gräddning, strimla köttet med en gaffel, tillsätt koriander och chili och blanda med resterande teriyakimarinad.

Steg 3

100 g rödkål – 1 msk olivolja – 1 msk limejuice – 1 tsk honung

Hacka kålen fint. Tillsätt olivolja, limejuice och honung. Blanda väl.

Steg 4

2  lökar – 1 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk socker

Skär löken i strimlor och stek dem i olivolja. Tillsätt Kikkoman sojasås och socker och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.

Steg 5

Skär upp bröden och fyll dem med det marinerade köttet, kålen och den karamelliserade löken.

Recept-ID: 1246

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

150 g vetemjöl – 1 tsk snabbjäst – 0,33 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås120 ml varmt vatten

Knåda en mjuk jästdeg av de angivna ingredienserna. Täck över och låt jäsa på en varm plats i ca 60 minuter. Forma 4 rullar och rulla var och en så att det blir en lång remsa. Vik på mitten på längden och forma till en bulle. Vänd den och kavla ut till ett platt bröd. Täck över de förberedda pitabröden och låt jäsa i 20 minuter. Hetta upp en panna på hög värme och torrstek dem på båda sidor i 2 minuter vardera. Ställ åt sidan.

300 g kycklingklubbor – 100 ml Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök ¼ tsk mald ingefära – ¼ tsk mald kanel – ¼ tsk fänkål – 1 msk hackad koriander eller persilja – 1 tsk hackad chili

Klappa köttet torrt och täck det med Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök blandat med ingefära, kanel och fänkål. Marinera i ca 30 minuter. Behåll marinaden.

Täck över och grädda i ugnen i 20-30 minuter i 180 °C tills de är mjuka. Efter gräddning, strimla köttet med en gaffel, tillsätt koriander och chili och blanda med resterande teriyakimarinad.

100 g rödkål – 1 msk olivolja – 1 msk limejuice – 1 tsk honung

Hacka kålen fint. Tillsätt olivolja, limejuice och honung. Blanda väl.

2 lökar – 1 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk socker

Skär löken i strimlor och stek dem i olivolja. Tillsätt Kikkoman sojasås och socker och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.

Skär upp bröden och fyll dem med det marinerade köttet, kålen och den karamelliserade löken.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.