Kinesiskt inspirerad teriyaki-kycklingburgare
Njut av en blandning av öst och väst med Rou Jia Mo - kineserna tar sig an en hamburgare. Namnet betyder ordagrant "kött i ett bröd". Vår version består av bröd fyllda med kyckling marinerad i Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök, aromatiska kryddor, knaprig kål och karamelliserad lök.
Förberedelse
Steg 1
150 g vetemjöl – 1 tsk snabbjäst – 0,33 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 120 ml varmt vatten
Knåda en mjuk jästdeg av de angivna ingredienserna. Täck över och låt jäsa på en varm plats i ca 60 minuter. Forma 4 rullar och rulla var och en så att det blir en lång remsa. Vik på mitten på längden och forma till en bulle. Vänd den och kavla ut till ett platt bröd. Täck över de förberedda pitabröden och låt jäsa i 20 minuter. Hetta upp en panna på hög värme och torrstek dem på båda sidor i 2 minuter vardera. Ställ åt sidan.
Steg 2
300 g kycklingklubbor – 100 ml Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök – ¼ tsk mald ingefära – ¼ tsk mald kanel – ¼ tsk fänkål – 1 msk hackad koriander eller persilja – 1 tsk hackad chili
Klappa köttet torrt och täck det med Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök blandat med ingefära, kanel och fänkål. Marinera i ca 30 minuter. Behåll marinaden.
Täck över och grädda i ugnen i 20-30 minuter i 180 °C tills de är mjuka. Efter gräddning, strimla köttet med en gaffel, tillsätt koriander och chili och blanda med resterande teriyakimarinad.
Steg 3
100 g rödkål – 1 msk olivolja – 1 msk limejuice – 1 tsk honung
Hacka kålen fint. Tillsätt olivolja, limejuice och honung. Blanda väl.
Steg 4
2 lökar – 1 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk socker
Skär löken i strimlor och stek dem i olivolja. Tillsätt Kikkoman sojasås och socker och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
Steg 5
Skär upp bröden och fyll dem med det marinerade köttet, kålen och den karamelliserade löken.
Recept-ID: 1246
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer