Het tomat- och korvgnocchi med fänkål och spenat
Detta är perfekt ”comfort food”. Smakrikt korvkött boostat med smaken av soja, blandat med en kryddig tomatsås och färsk gnocchi.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
Skär upp korvarna, ta ur korvköttet och släng skinnet. Hetta upp oljan mycket ordentligt i en stor panna med hög kant. Stek korvköttet i 8–10 minuter och smula det under tiden med baksidan av en träslev. När korvköttet är guldbrunt runtom, lägg det på en tallrik och ställ undan.
Steg 2
Lägg löken och fänkålen i pannan och fräs det mjukt i 10 minuter. Tillsätt vitlöken och fortsätt steka i en minut till. Tillsätt sedan burktomaterna med 200 ml vatten, chiliflingor, oregano, lagerblad, tomatpuré och sojasås. Reducera en aning i 20 minuter på svag värme och krydda efter tycke och smak. Rör ned det stekta korvköttet.
Steg 3
Låt under tiden vatten koka upp i en stor gryta och koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen.
Steg 4
Medan gnocchin kokar, rör ned spenaten i såsen tills den slaknar. Häll av vattnet från gnocchin och vänd ned den i såsen tillsammans med basilikan. Ta bort lagerbladen, fördela gnocchin på 4 tallrikar och servera med parmesanosten och mycket nymalen svart peppar.
Recept-ID: 164
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer