Chanko-nabe—japansk sumo varm soppa
Chanko-nabe—japansk sumo varm soppa

Chanko-nabe—japansk sumo varm soppa

Total tid 45 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Denna rejäla buljong, som en gång serverades i sumostall för styrka och uthållighet, är fylld med tofuköttbullar, färska grönsaker och nudlar, kryddad med Kikkoman Ramensoppa och Kikkoman sesamolja, och serveras med dippsåser.

Ingredienser

4 Portioner

Soppa:

800 ml
vatten
1 
vitlöksklyfta, skivad

Grönsaker:

400 g
kinakål (½ huvud)
1 
purjolök
200 g
daikon rädisa
150 g
morot
150 g
svamp (t.ex. shiitake, enoki)
200 g
tofu
200 g
förkokta udonnudlar

Köttbullar:

400 g
köttfärs, valfri sort
100 g
tofu
2 tsk
riven ingefära
3 
salladslökar, finhackade
2 msk
majsstärkelse
En nypa svartpeppar

Dippsåser:

1 
salladslök, finhackad
En nypa rosépeppar
Näringsinnehåll (per portion):2.594 kJ / 596 kcal
34,8 gFett
34,1 gProtein
41,7 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

800 ml vatten – 4 msk Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak2 tsk Kikkoman rostad sesamolja1  vitlöksklyfta, skivad

Tillsätt vatten, Kikkoman ramen nudelsoppa, Kikkoman sesamolja och skivad vitlök i grytan.

Steg 2

400 g kinakål (½ huvud) – 1  purjolök – 200 g daikonrädisa – 150 g morot – 150 g svamp (t.ex. shiitake, enoki) – 200 g tofu

Skär kålen i munsbitsstora bitar. Skiva purjolöken diagonalt. Ta bort stjälkarna från svampen om det behövs och separera dem. Använd en skalare för att skära daikon och morot i tunna strimlor. Skär tofun i 8 bitar.

Steg 3

400 g köttfärs, valfri sort – 100 g tofu – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil2 tsk riven ingefära – 3  salladslökar, finhackade – 2 msk majsstärkelse – En nypa svartpeppar

I en skål, blanda köttfärsen, smulad tofu, finhackad salladslök, riven ingefära, majsstärkelse, Kikkoman sojasås, Kikkoman Mirin-style söt kryddblandning och svartpeppar. Blanda väl. Forma till munsbitsstora bollar och lägg på en plåt.

Steg 4

200 g förkokta udonnudlar

Koka upp buljongen från steg 1. Tillsätt köttbullarna från steg 3, täck över och koka i cirka 10 minuter. Tillsätt grönsakerna och tofun från steg 2 och låt sjuda försiktigt tills de är genomkokta. I traditionella gryträtter tillsätts nudlar ofta i slutet för att utnyttja den återstående buljongen. När de flesta köttbullarna och grönsakerna har ätits upp, tillsätt udonnudlarna i soppan. Värm igenom i buljongen och servera sedan som den sista rätten.

Steg 5

4 msk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice1  salladslök, finhackad – 4 msk Kikkoman Sesamsås – En nypa rosépeppar

Blanda den finhackade salladslöken med Kikkoman Ponzu Yuzu i en liten skål. Blanda Kikkoman Sesamsås med rosépeppar i en annan skål. Servera den varma soppan med valfri dippsås.

Tips

Om du inte har Kikkoman Ramensoppa kan du göra en ersättning genom att blanda:

• 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
• 3 msk Kikkoman Mirin-stil söt kryddblandning
• 1 tsk salt
• 1 kycklingbuljongtärning

Recept-ID: 1625

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

800 ml vatten – 4 msk Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak2 tsk Kikkoman rostad sesamolja1 vitlöksklyfta, skivad

Tillsätt vatten, Kikkoman ramen nudelsoppa, Kikkoman sesamolja och skivad vitlök i grytan.

400 g kinakål (½ huvud) – 1 purjolök – 200 g daikonrädisa – 150 g morot – 150 g svamp (t.ex. shiitake, enoki) – 200 g tofu

Skär kålen i munsbitsstora bitar. Skiva purjolöken diagonalt. Ta bort stjälkarna från svampen om det behövs och separera dem. Använd en skalare för att skära daikon och morot i tunna strimlor. Skär tofun i 8 bitar.

400 g köttfärs, valfri sort – 100 g tofu – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil2 tsk riven ingefära – 3 salladslökar, finhackade – 2 msk majsstärkelse – En nypa svartpeppar

I en skål, blanda köttfärsen, smulad tofu, finhackad salladslök, riven ingefära, majsstärkelse, Kikkoman sojasås, Kikkoman Mirin-style söt kryddblandning och svartpeppar. Blanda väl. Forma till munsbitsstora bollar och lägg på en plåt.

200 g förkokta udonnudlar

Koka upp buljongen från steg 1. Tillsätt köttbullarna från steg 3, täck över och koka i cirka 10 minuter. Tillsätt grönsakerna och tofun från steg 2 och låt sjuda försiktigt tills de är genomkokta. I traditionella gryträtter tillsätts nudlar ofta i slutet för att utnyttja den återstående buljongen. När de flesta köttbullarna och grönsakerna har ätits upp, tillsätt udonnudlarna i soppan. Värm igenom i buljongen och servera sedan som den sista rätten.

4 msk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice1 salladslök, finhackad – 4 msk Kikkoman Sesamsås – En nypa rosépeppar

Blanda den finhackade salladslöken med Kikkoman Ponzu Yuzu i en liten skål. Blanda Kikkoman Sesamsås med rosépeppar i en annan skål. Servera den varma soppan med valfri dippsås.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.