

Chanko-nabe—japansk sumo varm soppa
Denna rejäla buljong, som en gång serverades i sumostall för styrka och uthållighet, är fylld med tofuköttbullar, färska grönsaker och nudlar, kryddad med Kikkoman Ramensoppa och Kikkoman sesamolja, och serveras med dippsåser.
Ingredienser
Soppa:
Grönsaker:
Köttbullar:
Dippsåser:
Förberedelse
Steg 1

800 ml vatten – 4 msk Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak – 2 tsk Kikkoman rostad sesamolja – 1 vitlöksklyfta, skivad
Tillsätt vatten, Kikkoman ramen nudelsoppa, Kikkoman sesamolja och skivad vitlök i grytan.
Steg 2

400 g kinakål (½ huvud) – 1 purjolök – 200 g daikonrädisa – 150 g morot – 150 g svamp (t.ex. shiitake, enoki) – 200 g tofu
Skär kålen i munsbitsstora bitar. Skiva purjolöken diagonalt. Ta bort stjälkarna från svampen om det behövs och separera dem. Använd en skalare för att skära daikon och morot i tunna strimlor. Skär tofun i 8 bitar.
Steg 3

400 g köttfärs, valfri sort – 100 g tofu – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – 2 tsk riven ingefära – 3 salladslökar, finhackade – 2 msk majsstärkelse – En nypa svartpeppar
I en skål, blanda köttfärsen, smulad tofu, finhackad salladslök, riven ingefära, majsstärkelse, Kikkoman sojasås, Kikkoman Mirin-style söt kryddblandning och svartpeppar. Blanda väl. Forma till munsbitsstora bollar och lägg på en plåt.
Steg 4

200 g förkokta udonnudlar
Koka upp buljongen från steg 1. Tillsätt köttbullarna från steg 3, täck över och koka i cirka 10 minuter. Tillsätt grönsakerna och tofun från steg 2 och låt sjuda försiktigt tills de är genomkokta. I traditionella gryträtter tillsätts nudlar ofta i slutet för att utnyttja den återstående buljongen. När de flesta köttbullarna och grönsakerna har ätits upp, tillsätt udonnudlarna i soppan. Värm igenom i buljongen och servera sedan som den sista rätten.
Steg 5

4 msk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice – 1 salladslök, finhackad – 4 msk Kikkoman Sesamsås – En nypa rosépeppar
Blanda den finhackade salladslöken med Kikkoman Ponzu Yuzu i en liten skål. Blanda Kikkoman Sesamsås med rosépeppar i en annan skål. Servera den varma soppan med valfri dippsås.
Tips
Om du inte har Kikkoman Ramensoppa kan du göra en ersättning genom att blanda:
• 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
• 3 msk Kikkoman Mirin-stil söt kryddblandning
• 1 tsk salt
• 1 kycklingbuljongtärning
Recept-ID: 1625
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer
























