Japansk vegetarisk ramen
Snabb och enkel vegetarisk ramen gjord på Kikkoman Ramen Soup Base toppad med stekt tofu, pak choy (sellerikål) och shiitakesvamp. Allt kombineras perfekt i denna japanska nudelsoppa.
Förberedelse
Steg 1
Förstek tofu: Häll av vattnet ur tofupaketet och torka sedan tofun med hushållspapper eller ren kökshandduk,, sätt i mikrovågsugn (700w) i 2 minuter, stek sedan i oljan i 10 minuter.
Steg 2
Koka upp kryddblandningen för shiitake och koka i 7 min.
Steg 3
Hacka morötter, purjolök och pak choy. Koka var och en av dessa grönsaker och haricot vertsen separat tills de är mjuka.
Steg 4
Förbered nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Steg 5
Låt ca. 540 ml vatten koka upp i en kastrull, blanda med 60ml Kikkoman Ramen Soup Base.
Steg 6
Dela soppan i 2 skålar. Häll av nudlarna väl och lägg i soppan.
Steg 7
Lägg i den kokta shiitaken, de kokta grönsakerna och garnera med tofun.
Recept-ID: 1102
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer