Autentisk japansk sojasås-ramen
Autentisk japansk sojasås-ramen

Autentisk japansk sojasås-ramen

4,4 53 Betyg
Total tid 4 tim. 5 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
3 tim. Tid för marinering
1 tim. Tillagningstid

 

I Japan är den mest typiska toppingen på ramen: Ajitama (kokta ägg marinerade med söt sojasås) och Chashu (kokt, skivat fläskkött). Det är snabbt och enkelt att laga denna populära, traditionella japanska sojasås-ramen med Kikkoman Ramen Soup Base.

Ingredienser

2 Portioner
2 msk
majs (konserverad)
100 g
vitkål
120 g
böngroddar
30 g
stekt lök
2 
sojamarinerade ägg (se A)
70 g
stekt skivat fläsk (se B)
200 g
ramennudlar

Till ramensoppan

540 ml
vatten

A: Till sojamarinerade ägg

2 
kokta ägg, skalade
 ½ msk
socker
2 msk
vatten

B: Till marinerat fläsk

500 g
bit fläsk
200 ml
vatten
20 ml
sake eller vitt vin
20 g
socker
1 
vitlöksklyfta
20 g
färsk ingefära
Näringsinnehåll (per portion):2.781 kJ / 665 kcal
24,8 gFett
28,6 gProtein
79,8 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Till de marinerade äggen: låt ingredienserna till A koka upp (förutom äggen). Ta av från värmen och lägg sedan i de skalade kokta äggen och låt marinera i 3 timmar.

Steg 2

Till det marinerade fläsket: koka fläsket i 30 minuter. Blanda ihop de återstående ingredienserna till B. Lägg detta och det kokta fläsket i en tryckkokare och koka i 20 minuter.

Steg 3

Koka kålen och böngroddarna i 3-5 minuter.

Steg 4

Förbered nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Steg 5

Låt ca. 540 ml vatten koka upp i en kastrull, blanda med 60 ml Kikkoman Ramen Soup Base.

Steg 6

Dela soppan i 2 skålar. Häll av nudlarna väl och lägg i soppan.

Steg 7

Halvera ägg och skiva det kokta fläsket.

Steg 8

Lägg ägg, skivat fläsk, kål, böngroddar och majs i soppan. Strö över stekt lök.

Recept-ID: 1101

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Till de marinerade äggen: låt ingredienserna till A koka upp (förutom äggen). Ta av från värmen och lägg sedan i de skalade kokta äggen och låt marinera i 3 timmar.

Till det marinerade fläsket: koka fläsket i 30 minuter. Blanda ihop de återstående ingredienserna till B. Lägg detta och det kokta fläsket i en tryckkokare och koka i 20 minuter.

Koka kålen och böngroddarna i 3-5 minuter.

Förbered nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Låt ca. 540 ml vatten koka upp i en kastrull, blanda med 60 ml Kikkoman Ramen Soup Base.

Dela soppan i 2 skålar. Häll av nudlarna väl och lägg i soppan.

Halvera ägg och skiva det kokta fläsket.

Lägg ägg, skivat fläsk, kål, böngroddar och majs i soppan. Strö över stekt lök.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.