

Vietnamesisk lẩu cá chua – varm soppa med fisk
En canh chua-inspirerad sötsur fisksoppa med örter, skaldjur, grönsaker, ananas och tomater. Förfinad med Kikkoman Ponzu-citron är den lätt, aromatisk och perfekt att dela vid bordet.
Förberedelse
Steg 1

300 g vit fiskfilé – 8 räkor – 250 g ananas – ½ lime eller ½ citron – 200 g selleri – 12 okrakapslar – 8 små tomater – 200 g svamp (t.ex. enoki, ostron, shiitake) – 80 g dill – 80 g koriander – 80 g salladslök – 40 g glasnudlar
Skär fiskfilén i munsbitar. Skala och urkärna räkorna genom att göra ett grunt snitt längs ryggen. Skär ananasen i munsbitar och skiva limen eller citronen tunt. Skiva sellerin diagonalt i 1 cm stora bitar, halvera okran och tomaterna. Rengör svampen och riv eller skär den i bitar. Skär koriander, dillen och salladslöken i cirka 3 cm långa bitar. Blötlägg glasnudlarna i vatten tills de mjuknat.
Steg 2

1 röd chili, skivad – 1 liter vatten – 150 ml Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron
Tillsätt vattnet, ananasen från steg 1, den skivade röda chilin och Kikkoman Ponzu Citron i grytan och koka upp.
Steg 3

40 g stekt lök
När soppan kokar, tillsätt fisk, räkor, grönsaker, och mjuka glasnudlar från steg 1 i grytan och koka i cirka 10 minuter. Toppa med koriander, dill, salladslök, limeskivor och stekt lök före servering.
Recept-ID: 1629
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer




















