Vietnamesisk lẩu cá chua – varm soppa med fisk
Vietnamesisk lẩu cá chua – varm soppa med fisk

Vietnamesisk lẩu cá chua – varm soppa med fisk

Total tid 35 Min.
25 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

En canh chua-inspirerad sötsur fisksoppa med örter, skaldjur, grönsaker, ananas och tomater. Förfinad med Kikkoman Ponzu-citron är den lätt, aromatisk och perfekt att dela vid bordet.

Ingredienser

4 Portioner
300 g
vit fiskfilé
8 
räkor
200 g
selleri
12 
okrakapslar
8 
små tomater
200 g
svamp (t.ex. enoki, ostron, shiitake)
80 g
koriander
80 g
dill
80 g
salladslök
40 g
stekt lök
40 g
glasnudlar
250 g
ananas
 ½ 
lime eller ½ citron
1 
röd chili, skivad
1 liter
vatten
Näringsinnehåll (per portion):1.335 kJ / 319 kcal
5,7 gFett
28,1 gProtein
44,1 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

300 g vit fiskfilé – 8  räkor – 250 g ananas –  ½  lime eller ½ citron – 200 g selleri – 12  okrakapslar – 8  små tomater – 200 g svamp (t.ex. enoki, ostron, shiitake) – 80 g dill – 80 g koriander – 80 g salladslök – 40 g glasnudlar

Skär fiskfilén i munsbitar. Skala och urkärna räkorna genom att göra ett grunt snitt längs ryggen. Skär ananasen i munsbitar och skiva limen eller citronen tunt. Skiva sellerin diagonalt i 1 cm stora bitar, halvera okran och tomaterna. Rengör svampen och riv eller skär den i bitar. Skär koriander, dillen och salladslöken i cirka 3 cm långa bitar. Blötlägg glasnudlarna i vatten tills de mjuknat.

Steg 2

1  röd chili, skivad – 1 liter vatten – 150 ml Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron

Tillsätt vattnet, ananasen från steg 1, den skivade röda chilin och Kikkoman Ponzu Citron i grytan och koka upp.

Steg 3

40 g stekt lök

När soppan kokar, tillsätt fisk, räkor, grönsaker, och mjuka glasnudlar från steg 1 i grytan och koka i cirka 10 minuter. Toppa med koriander, dill, salladslök, limeskivor och stekt lök före servering.

Recept-ID: 1629

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

300 g vit fiskfilé – 8 räkor – 250 g ananas – ½ lime eller ½ citron – 200 g selleri – 12 okrakapslar – 8 små tomater – 200 g svamp (t.ex. enoki, ostron, shiitake) – 80 g dill – 80 g koriander – 80 g salladslök – 40 g glasnudlar

Skär fiskfilén i munsbitar. Skala och urkärna räkorna genom att göra ett grunt snitt längs ryggen. Skär ananasen i munsbitar och skiva limen eller citronen tunt. Skiva sellerin diagonalt i 1 cm stora bitar, halvera okran och tomaterna. Rengör svampen och riv eller skär den i bitar. Skär koriander, dillen och salladslöken i cirka 3 cm långa bitar. Blötlägg glasnudlarna i vatten tills de mjuknat.

1 röd chili, skivad – 1 liter vatten – 150 ml Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron

Tillsätt vattnet, ananasen från steg 1, den skivade röda chilin och Kikkoman Ponzu Citron i grytan och koka upp.

40 g stekt lök

När soppan kokar, tillsätt fisk, räkor, grönsaker, och mjuka glasnudlar från steg 1 i grytan och koka i cirka 10 minuter. Toppa med koriander, dill, salladslök, limeskivor och stekt lök före servering.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.