Kimchi med Gurka

Total tid 40 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tid för marinering

Ingredienser

2 Portioner
1 
gurka (ca. 150 g)
 ¼ tsk
salt
1 tsk
socker
1 tsk
malda sesamfrön

Om så önskas

eller olivolja
Näringsinnehåll (per portion): 158 kJ  /  38 kcal
1,3 g Fett
1,4 g Protein
4,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Tvätta gurkan och skär i små bitar.

Steg 2

Gnid in med salt och låt stå i ca 10 minuter.

Steg 3

Tvätta gurkbitarna för att få bort saltet och krama ur gurkan lätt.

Steg 4

Blanda gurkbitarna med Kikkoman kryddis Chilisås för Kimchi, socker och sesamfrön (eller lägg dem i en fryspåse) och ställ in i kylen i minst 15 minuter. Ringla över lite sesamolja eller olivolja om så önskas och servera gurkkimchin.

Steg 5

Marinerad gurkkimchi kan förvaras i kylen i ca 3 till 4 dagar

Recept-ID: 1021

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Tvätta gurkan och skär i små bitar.

Gnid in med salt och låt stå i ca 10 minuter.

Tvätta gurkbitarna för att få bort saltet och krama ur gurkan lätt.

Blanda gurkbitarna med Kikkoman kryddis Chilisås för Kimchi, socker och sesamfrön (eller lägg dem i en fryspåse) och ställ in i kylen i minst 15 minuter. Ringla över lite sesamolja eller olivolja om så önskas och servera gurkkimchin.

Marinerad gurkkimchi kan förvaras i kylen i ca 3 till 4 dagar

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.