Shabu shabu med nötkött och grönsaker
Shabu shabu med nötkött och grönsaker

Shabu shabu med nötkött och grönsaker

4 1 Betyg
Total tid80 Min.
20 Min.Tid för förberedelse
20 Min.Tillagningstid
40 Min.Tid för kylning

Njut av en gemensam matupplevelse - shabu-shabu hotpot med mört nötkött och färska grönsaker tillsammans med en läcker buljong, perfekt att doppa och dela med dina närmaste.

Ingredienser

2 Portioner

Buljong:

1 liter
instant dashi-buljong
80 g
morötter
80 g
kinakål
80 g
shimeji-svamp (färska)
50 g
shiitakesvamp (färska)
90 g
naturlig tofu

Tillbehör:

150 g
oxfilé
80 g
broccoli
50 g
tempuramjöl
45 ml
vatten
150 ml
rapsolja
80 g
kokta rödbetor
10 g
inlagd ingefära

Sås:

20 g
vit rädisa

Garnering:

1 msk
salladslök
Näringsinnehåll (per portion):2311 kJ / 552 kcal
30,3 gFett
32 gProtein
28,9 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1 liter instant dashi-buljong – 80 g morötter – 80 g kinakål – 80 g shimeji-svamp (färska) – 50 g shiitakesvamp (färska) – 90 g naturlig tofu – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Förbered dashibuljongen enligt instruktionerna på förpackningen. Skär morötter och vitkål i mindre bitar. Rensa svampen. Tillsätt grönsakerna i buljongen och koka i cirka 10 minuter. Tillsätt slutligen den tärnade tofun och Kikkoman sojasås.

Steg 2

150 g oxfilé

Ställ nötköttet i frysen i ca 40-50 minuter – det är lättare att skära i tunna skivor när det svalnat.

Steg 3

80 g broccoli – 50 g tempuramjöl – 45 ml vatten – 30 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil150 ml rapsolja

Rengör broccolin och skär i mindre bitar om det behövs. Blanda vattnet med tempuramjölet och lägg broccolin i smeten. Täck sedan med Kikkoman Panko och stek i het olja i 3-5 minuter tills den är gyllenbrun.

Steg 4

80 g kokta rödbetor – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja10 g inlagd ingefära – 20 ml citronjuice

Skär rödbetan i stavar som pommes frites och blanda den med Kikkoman sesamolja, hackad ingefära och citronsaft.

Steg 5

80 g Kikkoman naturligt bryggd sojasås20 g vit rädisa – 1 msk salladslök

Riv rädisan fint och blanda med Kikkoman sojasås.

Hacka salladslöken. Placera den färdiga buljongen på bordet och lägg  upp sidorätterna på separata tallrikar. Doppa nötköttet i buljongen i 10-15 sekunder, välj topping efter smak och doppa i såsen. Dekorera buljongen med den hackade salladslöken.

 

Tip:

You can use an electric slicer to cut the meat.

Recept-ID: 1374

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1 liter instant dashi-buljong – 80 g morötter – 80 g kinakål – 80 g shimeji-svamp (färska) – 50 g shiitakesvamp (färska) – 90 g naturlig tofu – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Förbered dashibuljongen enligt instruktionerna på förpackningen. Skär morötter och vitkål i mindre bitar. Rensa svampen. Tillsätt grönsakerna i buljongen och koka i cirka 10 minuter. Tillsätt slutligen den tärnade tofun och Kikkoman sojasås.

150 g oxfilé

Ställ nötköttet i frysen i ca 40-50 minuter – det är lättare att skära i tunna skivor när det svalnat.

80 g broccoli – 50 g tempuramjöl – 45 ml vatten – 30 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil150 ml rapsolja

Rengör broccolin och skär i mindre bitar om det behövs. Blanda vattnet med tempuramjölet och lägg broccolin i smeten. Täck sedan med Kikkoman Panko och stek i het olja i 3-5 minuter tills den är gyllenbrun.

80 g kokta rödbetor – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja10 g inlagd ingefära – 20 ml citronjuice

Skär rödbetan i stavar som pommes frites och blanda den med Kikkoman sesamolja, hackad ingefära och citronsaft.

80 g Kikkoman naturligt bryggd sojasås20 g vit rädisa – 1 msk salladslök

Riv rädisan fint och blanda med Kikkoman sojasås.

Hacka salladslöken. Placera den färdiga buljongen på bordet och lägg  upp sidorätterna på separata tallrikar. Doppa nötköttet i buljongen i 10-15 sekunder, välj topping efter smak och doppa i såsen. Dekorera buljongen med den hackade salladslöken.

 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.