Shabu shabu med nötkött och grönsaker
Njut av en gemensam matupplevelse - shabu-shabu hotpot med mört nötkött och färska grönsaker tillsammans med en läcker buljong, perfekt att doppa och dela med dina närmaste.
Ingredienser
Buljong:
Tillbehör:
Sås:
Garnering:
Förberedelse
Steg 1
1 liter instant dashi-buljong – 80 g morötter – 80 g kinakål – 80 g shimeji-svamp (färska) – 50 g shiitakesvamp (färska) – 90 g naturlig tofu – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Förbered dashibuljongen enligt instruktionerna på förpackningen. Skär morötter och vitkål i mindre bitar. Rensa svampen. Tillsätt grönsakerna i buljongen och koka i cirka 10 minuter. Tillsätt slutligen den tärnade tofun och Kikkoman sojasås.
Steg 2
150 g oxfilé
Ställ nötköttet i frysen i ca 40-50 minuter – det är lättare att skära i tunna skivor när det svalnat.
Steg 3
80 g broccoli – 50 g tempuramjöl – 45 ml vatten – 30 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil – 150 ml rapsolja
Rengör broccolin och skär i mindre bitar om det behövs. Blanda vattnet med tempuramjölet och lägg broccolin i smeten. Täck sedan med Kikkoman Panko och stek i het olja i 3-5 minuter tills den är gyllenbrun.
Steg 4
80 g kokta rödbetor – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja – 10 g inlagd ingefära – 20 ml citronjuice
Skär rödbetan i stavar som pommes frites och blanda den med Kikkoman sesamolja, hackad ingefära och citronsaft.
Steg 5
80 g Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 20 g vit rädisa – 1 msk salladslök
Riv rädisan fint och blanda med Kikkoman sojasås.
Hacka salladslöken. Placera den färdiga buljongen på bordet och lägg upp sidorätterna på separata tallrikar. Doppa nötköttet i buljongen i 10-15 sekunder, välj topping efter smak och doppa i såsen. Dekorera buljongen med den hackade salladslöken.
Tip:
You can use an electric slicer to cut the meat.
Recept-ID: 1374
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer