Koreansk jeongol hot pot – sukiyaki-stil
Koreansk jeongol hot pot – sukiyaki-stil

Koreansk jeongol hot pot – sukiyaki-stil

Total tid 40 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Tunna skivor av nötkött eller fläsk – eller tofu – marinerade i Kikkoman teriyakisås med rostad sesam, varvade med grönsaker och sjudna vid bordet, sedan ett gott avslut med ägg.

Ingredienser

4 Portioner
300 g
tunt skivad nöt- eller fläskkött (nötfärs eller tofu passar också)
1 
vitlöksklyfta, riven
300 g
daikonrädisa, julienneskuren
300 g
morot, julienneskuren
100 g
salladslök
100 g
spenat
150 g
svamp(t.ex. shiitake eller enoki)
1 
röd paprika (200 g)
4 
ägg
100 ml
vatten

Ingredienser till det stekta riset:

300 g
kokt ris
Näringsinnehåll (per portion):2.531 kJ / 605 kcal
34,5 gFett
32,7 gProtein
49,7 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

300 g tunt skivat nötkött eller fläskkött (nötfärs eller tofu passar också) – 1  vitlöksklyfta, riven – 120 ml Kikkoman Teriyakisås med rostade sesamfrön

Om du använder skivor av nötkött eller fläskkött, skär dem i bitar. Blanda Kikkoman Teriyakisås med sesam och riven vitlök i en skål. Tillsätt köttet eller tofun, täck jämnt och låt marinera i minst 10 minuter medan du tillagar grönsakerna.

Steg 2

300 g daikonrädisa – 300 g morot – 100 g salladslök – 100 g spenat – 150 g svamp (t.ex. shiitake eller enoki) – 1  röd paprika (200 g)

Skär daikon och morot i 6 cm långa, tunna strimlor. Skär salladslök, spenat och röd paprika i 6 cm långa bitar. Skiva svampen i 5 mm tjocka bitar.

Steg 3

2 msk Kikkoman rostad sesamolja

Häll Kikkoman sesamolja i en kastrull. Dela det marinerade köttet från steg 1 i 5 portioner och arrangera i en cirkel med mellanrum. Placera grönsakerna från steg 2 jämnt runt köttet i samma cirkulära mönster.

 

Steg 4

4  ägg – 100 ml vatten

Knäck äggen i mitten av kastrullen. Sätt kastrullen på medelvärme och häll vattnet jämnt över ingredienserna. När äggen och grönsakerna är genomkokta, rör om försiktigt för att blanda och servera.

Steg 5

2 msk Kikkoman rostad sesamolja300 g kokt ris – 1 msk Kikkoman Teriyakisås med rostade sesamfrön

Värm Kikkoman rostad sesamolja i en panna. Tillsätt det kokta riset och Kikkoman teriyakisås med sesam och stek under omrörning tills det är helt varmt. Servera det stekta riset tillsammans med den färdiga grytan.

Tips

Om du inte har Kikkoman Teriyakisås kan du göra en ersättning med:

• 1 vitlöksklyfta, riven
• 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
• 2 msk Kikkoman söt matlagningssås i Mirin-stil 
• 2 tsk socker
• 2 msk Kikkoman rostad sesamolja
• En nypa peppar

Recept-ID: 1627

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

300 g tunt skivat nötkött eller fläskkött (nötfärs eller tofu passar också) – 1 vitlöksklyfta, riven – 120 ml Kikkoman Teriyakisås med rostade sesamfrön

Om du använder skivor av nötkött eller fläskkött, skär dem i bitar. Blanda Kikkoman Teriyakisås med sesam och riven vitlök i en skål. Tillsätt köttet eller tofun, täck jämnt och låt marinera i minst 10 minuter medan du tillagar grönsakerna.

300 g daikonrädisa – 300 g morot – 100 g salladslök – 100 g spenat – 150 g svamp (t.ex. shiitake eller enoki) – 1 röd paprika (200 g)

Skär daikon och morot i 6 cm långa, tunna strimlor. Skär salladslök, spenat och röd paprika i 6 cm långa bitar. Skiva svampen i 5 mm tjocka bitar.

2 msk Kikkoman rostad sesamolja

Häll Kikkoman sesamolja i en kastrull. Dela det marinerade köttet från steg 1 i 5 portioner och arrangera i en cirkel med mellanrum. Placera grönsakerna från steg 2 jämnt runt köttet i samma cirkulära mönster.

 

4 ägg – 100 ml vatten

Knäck äggen i mitten av kastrullen. Sätt kastrullen på medelvärme och häll vattnet jämnt över ingredienserna. När äggen och grönsakerna är genomkokta, rör om försiktigt för att blanda och servera.

2 msk Kikkoman rostad sesamolja300 g kokt ris – 1 msk Kikkoman Teriyakisås med rostade sesamfrön

Värm Kikkoman rostad sesamolja i en panna. Tillsätt det kokta riset och Kikkoman teriyakisås med sesam och stek under omrörning tills det är helt varmt. Servera det stekta riset tillsammans med den färdiga grytan.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.