Kryddig tomatkimchi hot pot
Kryddig tomatkimchi hot pot

Kryddig tomatkimchi hot pot

Total tid 35 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

En enkel varm gryta med välkända europeiska ingredienser, med en syrlig tomatsmak och hettan från Kikkoman Kimchi Chilisås. Rökig bacon, korv och smält ost ger en fyllig umami. Snabb att tillaga vid bordet och perfekt att dela.

Ingredienser

4 Portioner
8 
baconskivor
2 
cikoriahuvuden
120 g
broccoli
1 
lök
2 
tomater
1 
röd paprika
150 g
svamp (t.ex. enoki, champinjoner, ostronsvamp)
8 
korvar
150 g
pelmeni eller ravioli
100 g
riven ost (t.ex. parmesan eller mozzarella)

Soppbas:

500 ml
kycklingbuljong
400 g
krossade tomater på burk
50 ml
vitt vin
Näringsinnehåll (per portion):3.059 kJ / 731 kcal
49,5 gFett
37,2 gProtein
33,3 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

2  cikoriahuvuden – 8  baconskivor – 120 g broccoli – 1  lök – 2  tomater – 1  röd paprika – 150 g svamp (t.ex. enoki, champinjoner, ostronsvamp) – 8  korvar

Dela cikorian på längden i fyra delar och linda in varje bit i en baconskiva. Bryt broccolin i munsbitar. Skiva löken och varje tomat i 8 klyftor. Skiva den röda paprikan på längden i strimlor. Rengör svampen, dela större svampar i halvor och separera enokin i klumpar. Dela korvarna i halvor.

Steg 2

500 ml kycklingbuljong – 400 g krossade tomater på burk – 50 ml vitt vin – 4 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi

Blanda kycklingbuljong, krossade tomater på burk, vitt vin och Kikkoman Kimchi Chilisås i en kastrull. Koka upp för att göra soppbasen.

Steg 3

Tillsätt den baconlindade cikorian, broccoli, lök, tomater, röd paprika, svamp och korvar i soppbasen från steg 1. Koka upp igen och låt sedan sjuda försiktigt tills grönsakerna är mjuka och korvarna är genomkokta.

Steg 4

150 g pelmeni eller ravioli – 100 g riven ost (t.ex. parmesan eller mozzarella)

För att göra en god avslutande rätt till din måltid, tillsätt pelmeni eller ravioli till den återstående soppan. Låt sjuda försiktigt tills den är genomkokt och strö sedan över riven ost för en fyllig och krämig avslutning.

Tips

Anpassa gärna din heta gryta: använd vilka dumplings du vill i avslutningsrätten, eller byt ut osten mot gräddfil. För en smak av havet, byt ut korvarna och baconet mot 150 g frysta blandade skaldjur.

Recept-ID: 1628

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

2 cikoriahuvuden – 8 baconskivor – 120 g broccoli – 1 lök – 2 tomater – 1 röd paprika – 150 g svamp (t.ex. enoki, champinjoner, ostronsvamp) – 8 korvar

Dela cikorian på längden i fyra delar och linda in varje bit i en baconskiva. Bryt broccolin i munsbitar. Skiva löken och varje tomat i 8 klyftor. Skiva den röda paprikan på längden i strimlor. Rengör svampen, dela större svampar i halvor och separera enokin i klumpar. Dela korvarna i halvor.

500 ml kycklingbuljong – 400 g krossade tomater på burk – 50 ml vitt vin – 4 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi

Blanda kycklingbuljong, krossade tomater på burk, vitt vin och Kikkoman Kimchi Chilisås i en kastrull. Koka upp för att göra soppbasen.

Tillsätt den baconlindade cikorian, broccoli, lök, tomater, röd paprika, svamp och korvar i soppbasen från steg 1. Koka upp igen och låt sedan sjuda försiktigt tills grönsakerna är mjuka och korvarna är genomkokta.

150 g pelmeni eller ravioli – 100 g riven ost (t.ex. parmesan eller mozzarella)

För att göra en god avslutande rätt till din måltid, tillsätt pelmeni eller ravioli till den återstående soppan. Låt sjuda försiktigt tills den är genomkokt och strö sedan över riven ost för en fyllig och krämig avslutning.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.