

Kryddig tomatkimchi hot pot
En enkel varm gryta med välkända europeiska ingredienser, med en syrlig tomatsmak och hettan från Kikkoman Kimchi Chilisås. Rökig bacon, korv och smält ost ger en fyllig umami. Snabb att tillaga vid bordet och perfekt att dela.
Ingredienser
Soppbas:
Förberedelse
Steg 1

2 cikoriahuvuden – 8 baconskivor – 120 g broccoli – 1 lök – 2 tomater – 1 röd paprika – 150 g svamp (t.ex. enoki, champinjoner, ostronsvamp) – 8 korvar
Dela cikorian på längden i fyra delar och linda in varje bit i en baconskiva. Bryt broccolin i munsbitar. Skiva löken och varje tomat i 8 klyftor. Skiva den röda paprikan på längden i strimlor. Rengör svampen, dela större svampar i halvor och separera enokin i klumpar. Dela korvarna i halvor.
Steg 2

500 ml kycklingbuljong – 400 g krossade tomater på burk – 50 ml vitt vin – 4 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi
Blanda kycklingbuljong, krossade tomater på burk, vitt vin och Kikkoman Kimchi Chilisås i en kastrull. Koka upp för att göra soppbasen.
Steg 3

Tillsätt den baconlindade cikorian, broccoli, lök, tomater, röd paprika, svamp och korvar i soppbasen från steg 1. Koka upp igen och låt sedan sjuda försiktigt tills grönsakerna är mjuka och korvarna är genomkokta.
Steg 4

150 g pelmeni eller ravioli – 100 g riven ost (t.ex. parmesan eller mozzarella)
För att göra en god avslutande rätt till din måltid, tillsätt pelmeni eller ravioli till den återstående soppan. Låt sjuda försiktigt tills den är genomkokt och strö sedan över riven ost för en fyllig och krämig avslutning.
Tips
Anpassa gärna din heta gryta: använd vilka dumplings du vill i avslutningsrätten, eller byt ut osten mot gräddfil. För en smak av havet, byt ut korvarna och baconet mot 150 g frysta blandade skaldjur.
Recept-ID: 1628
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer




















