Friterad Fisk i sötsur sås
Friterad Fisk i sötsur sås

Friterad Fisk i sötsur sås

4,8 5 Betyg
Total tid 1 tim. 30 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
1 tim. Tid för marinering
10 Min. Tillagningstid

Torskbitar stekt till en gyllenbrun färg i en kryddig Mirin-marinad, kombinerat med en enkel men läcker sötsyrlig sås.

Ingredienser

4 Portioner
280 g
torskfilé (vit fiskfilé)

Marinad till torsken

Sötsura såsen

100 ml
vinäger
1 tsk
salt
 ½ 
gullök
 ½ 
morot
 ¼ 
röd paprika
Chili (alla: torkad eller färsk chilipeppar)
Mjöl att vända i
Frityrfett eller olja till stekning
Näringsinnehåll (per portion):874 kJ / 208 kcal
10,5 gFett
12,9 gProtein
14,9 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Torka torsken och skär i 2 cm tärningar. Blanda Mirin och soja i en skål och marinera fisken en kort stund i den. 

Steg 2

Blanda alla ingredienser till den sötsura såsen. 

Steg 3

Halvera löken och skär i mycket tunna ringar. Skala moroten, skölj med paprikan och skär i 5 cm långa stavar. Tvätta och finhacka chilin.

Steg 4

Lägg alla skurna grönsaker i den sötsura såsen. 

Steg 5

Ta bort torsken från mirin-marinaden, torka den och strö över lite mjöl. 

Steg 6

Fritera torsken i 180°C hett stekfett eller olja i ca 3 minuter, låt rinna av väl och tillsätt sedan torsken i den sötsura såsen. Låt stå i minst 1 timme och servera.

Tips

Rätten smakar gott efter bara några timmar, men är godast när den har dragit i såsen ett dygn. 

Recept-ID: 1032

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Torka torsken och skär i 2 cm tärningar. Blanda Mirin och soja i en skål och marinera fisken en kort stund i den. 

Blanda alla ingredienser till den sötsura såsen. 

Halvera löken och skär i mycket tunna ringar. Skala moroten, skölj med paprikan och skär i 5 cm långa stavar. Tvätta och finhacka chilin.

Lägg alla skurna grönsaker i den sötsura såsen. 

Ta bort torsken från mirin-marinaden, torka den och strö över lite mjöl. 

Fritera torsken i 180°C hett stekfett eller olja i ca 3 minuter, låt rinna av väl och tillsätt sedan torsken i den sötsura såsen. Låt stå i minst 1 timme och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.