Köttbullar glaserade i srirachasås med ris
Njut av den eldiga förtjusningen av dessa köttbullar täckta med en starkt aromatisk sriracha chilisås tillsammans med delikat smaksatt ris. En mättande, värmande rätt som är klar på nolltid.
Förberedelse
Steg 1
400 g nötfärs – 1 msk frityrolja – 1 morot – 1 vitlöksklyfta – 1 lök
Lägg köttet i en skål. Skala och riv moroten, pressa vitlöken och hacka löken i tärningar.
Fräs lök, morot och vitlök i olja. Tillsätt grönsakerna till köttet.
Steg 2
1 ägg – 40 g ströbröd – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk peppar
Tillsätt ägget, ströbrödet, Kikkoman sojasås och peppar till köttet och grönsakerna. Blanda väl. Forma valnötsstora bollar, lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i 190 °C.
Steg 3
100 ml sriracha – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk honung – ½ tsk mald ingefära – 2 vitlöksklyftor
Lägg sriracha, Kikkoman sojasås, honung, mald ingefära och pressade vitlöksklyftor i en kastrull och koka i cirka 15 minuter tills såsen tjocknar.
Lägg de bakade köttbullarna i såsen och blanda noga.
Steg 4
300 g kokt ris – 1 msk salladslök – 1 msk sesamfrön
Hacka salladslöken. Lägg riset i behållarna, arrangera köttbullarna och häll resten av såsen över dem. Garnera med salladslöken och sesamfrön.
Recept-ID: 1327
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer