Köttbullar glaserade i srirachasås med ris
Köttbullar glaserade i srirachasås med ris

Köttbullar glaserade i srirachasås med ris

5 1 Betyg
Total tid30 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
20 Min.Tillagningstid

Njut av den eldiga förtjusningen av dessa köttbullar täckta med en starkt aromatisk sriracha chilisås tillsammans med delikat smaksatt ris. En mättande, värmande rätt som är klar på nolltid.

Bra att veta: Den här rätten är ett av recepten i Meal Prep-serien. Du hittar även de andra två recepten här.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
nötfärs
1 msk
frityrolja
1 
morot
3 
vitlöksklyftor
1 
lök
1 
ägg
40 g
ströbröd
1 tsk
peppar
100 ml
sriracha
2 msk
honung
 ½ tsk
mald ingefära
300 g
kokt ris
1 msk
salladslök
1 msk
sesamfrön
Näringsinnehåll (per portion):2613 kJ / 624 kcal
24,1 gFett
53,1 gProtein
46,5 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

400 g nötfärs – 1 msk frityrolja – 1  morot – 1  vitlöksklyfta – 1  lök

Lägg köttet i en skål. Skala och riv moroten, pressa vitlöken och hacka löken i tärningar.

Fräs lök, morot och vitlök i olja. Tillsätt grönsakerna till köttet.

Steg 2

1  ägg – 40 g ströbröd – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk peppar

Tillsätt ägget, ströbrödet, Kikkoman sojasås och peppar till köttet och grönsakerna. Blanda väl. Forma valnötsstora bollar, lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i 190 °C.

Steg 3

100 ml sriracha – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk honung –  ½ tsk mald ingefära – 2  vitlöksklyftor

Lägg sriracha, Kikkoman sojasås, honung, mald ingefära och pressade vitlöksklyftor i en kastrull och koka i cirka 15 minuter tills såsen tjocknar.

Lägg de bakade köttbullarna i såsen och blanda noga.

Steg 4

300 g kokt ris – 1 msk salladslök – 1 msk sesamfrön

Hacka salladslöken. Lägg riset i behållarna, arrangera köttbullarna och häll resten av såsen över dem. Garnera med salladslöken och sesamfrön.

Recept-ID: 1327

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

400 g nötfärs – 1 msk frityrolja – 1 morot – 1 vitlöksklyfta – 1 lök

Lägg köttet i en skål. Skala och riv moroten, pressa vitlöken och hacka löken i tärningar.

Fräs lök, morot och vitlök i olja. Tillsätt grönsakerna till köttet.

1 ägg – 40 g ströbröd – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk peppar

Tillsätt ägget, ströbrödet, Kikkoman sojasås och peppar till köttet och grönsakerna. Blanda väl. Forma valnötsstora bollar, lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i 190 °C.

100 ml sriracha – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk honung – ½ tsk mald ingefära – 2 vitlöksklyftor

Lägg sriracha, Kikkoman sojasås, honung, mald ingefära och pressade vitlöksklyftor i en kastrull och koka i cirka 15 minuter tills såsen tjocknar.

Lägg de bakade köttbullarna i såsen och blanda noga.

300 g kokt ris – 1 msk salladslök – 1 msk sesamfrön

Hacka salladslöken. Lägg riset i behållarna, arrangera köttbullarna och häll resten av såsen över dem. Garnera med salladslöken och sesamfrön.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.