

Idéer till matlådor med camembert och grönsaker
Dessa fem färgglada rätter kombinerar krämig camembert med en mängd olika grönsaker för enkla och mättande luncher – enkelt att tillaga alla på en gång och perfekta att ta med sig.
Ingredienser
Ostigt pitabröd med camembert och grönsaker


Steg 1

100 g aubergine – 100 g zucchini – 40 g rödlök – 1 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 tsk färsk timjan, hackad
Tärna auberginen och zucchinin och skiva löken. Lägg grönsakerna i en skål och blanda med olivoljan, Kikkoman sojasås med mindre salt och timjan. Rosta i 15 minuter i 200°C.
Steg 2

120 g camembert – 1 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 tsk sriracha – 20 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil – 3 msk olivolja
Dela camemberten vågrätt. Vispa upp ägget med Kikkoman sojasås med mindre salt och sriracha. Vänd osten i äggblandningen och doppa sedan i Kikkoman Panko. Stek i 2½ minuter på varje sida i olivolja tills den är gyllenbrun.
Steg 3

3 msk grekisk yoghurt – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 vitlöksklyfta, finhackad – 1 tsk honung – 0,25 tsk rosépeppar – 2 pitabröd – 1 handfull ruccola
Blanda yoghurten med Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt, vitlök, honung och rosépeppar. Bred ut blandningen i pitabröden och fyll sedan med ruccola, rostade grönsaker och panerad camembert.
Tips
Du kan också spraya camemberten med olivolja och tillaga den i ugnen eller en airfryer.
Krispig aubergine- och camembertsallad


Steg 1

600 g aubergine
Picka hål på auberginen, linda in den i aluminiumfolie och grädda i 30 minuter i 200 °C (över- och undervärme). Ta ut auberginen ur aluminiumfolien. Låt svalna, skala sedan och mosa fruktköttet med en gaffel till biffar.
Steg 2

2 ägg – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 3 tsk sriracha – 1 vitlöksklyfta, finhackad – 40 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil – 75 ml olivolja
Vispa äggen med Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt, sriracha och vitlök. Täck biffarna med ägget och Kikkoman Panko och stek sedan i olivolja tills de är gyllenbruna på båda sidor.
Steg 3

4 handfull ruccola – 80 g camembert – 50 g rödlök – 30 g valnötter – 2 msk granatäpplekärnor – 2 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 2 tsk honung – 1 tsk färsk timjan, hackad
Lägg ruccola, camembert, lök, valnötter och granatäpple i en matlåda. Vispa olivoljan med Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt, honung och timjan och ringla över salladen. Servera med auberginebiffen.
Tips
Du kan också spraya auberginebiffarna med olivolja och baka dem i en airfryer eller ugn.
Grillade grönsaker och camembertsallad


Steg 1

300 g zucchini – 200 g aubergine – 100 g rödlök – 4 msk olivolja – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 vitlöksklyfta, finhackad – 1 tsk färsk timjan, hackad
Skiva zucchinin, skär auberginen i halva skivor och separera löklagren. Blanda med olivolja, Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt, vitlök och timjan. Grilla i 5 minuter på varje sida i en grillpanna och låt sedan svalna.
Steg 2

100 g camembert – 40 g valnötter
Skär camemberten i trianglar. Rosta valnötterna och hacka dem grovt.
Steg 3

4 handfull ruccola
Lägg ruccolan i en matlåda. Tillsätt de grillade grönsakerna och deras marinad samt camemberten, strö sedan över valnötterna.
Tips
Du kan också tillaga grönsakerna på en traditionell kolgrill eller elgrill, eller i ugnen med grillfunktionen.
Mini-camembert-zucchini-tarteletter


Steg 1

100 g camembert – 180 g zucchini – 50 g rödlök
Skär camemberten i strimlor. Skiva zucchinin i halvmånar och löken i tunna skivor.
Steg 2

3 ägg – 2 msk grekisk yoghurt – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 2 tsk sriracha – 1 tsk färsk timjan, hackad
Vispa äggen med den grekiska yoghurten, Kikkoman sojasås med mindre salt, sriracha och timjan.
Steg 3

150 g smördeg
Klä fyra pajformar (10 cm) med degen och stick hål i bottnarna. Lägg i grönsakerna, häll i äggblandningen och lägg camemberten ovanpå. Grädda i 22 minuter i 210°C (över- och undervärme). Låt svalna på ett galler, ta ut ur formarna och lägg sedan i en matlåda.
Tips
Du kan också baka tarteletterna i en airfryer.
Aubergine-zucchini- och camembertomelett


Steg 1

100 g camembert – 100 g aubergine – 100 g zucchini – 50 g rödlök – 1 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 tsk färsk timjan, hackad – 0,25 tsk rosépeppar
Skiva camemberten och ställ åt sidan. Tärna auberginen och zucchinin och skiva löken. Värm 1 msk olivolja, fräs grönsakerna och tillsätt sedan Kikkoman sojasås med mindre salt, timjan och peppar.
Steg 2

4 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 2 tsk sriracha – 1 vitlöksklyfta, finhackad – 1 msk olivolja
Separera äggvitorna från gulorna. Vispa vitorna tills de är styva. Blanda gulorna med Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt, sriracha och vitlök, vänd sedan försiktigt ner äggvitorna. Värm ½ msk olivolja i en stekpanna, häll i hälften av blandningen och stek omeletten på låg värme, täckt, i 2 minuter på varje sida. Upprepa för den andra omeletten.
Steg 3

300 g valnötter – 1 handfull ruccola
Rosta valnötterna i en varm och torr stekpanna tills de börjar få färg. Toppa varje omelett med de sauterade grönsakerna och camemberten från steg 1. Strö över de rostade valnötterna, lägg i ruccolan och vik omeletten på mitten. Packa omeletterna i matlådor.
Tips
Du kan röra ner 1 matsked siktat vetemjöl i omelettblandningen för att göra den mer mättande. För presentation, lägg omeletterna på några salladsblad i din matlåda.
Upptäck mer