Idéer till matlådor med camembert och grönsaker

Dessa fem färgglada rätter kombinerar krämig camembert med en mängd olika grönsaker för enkla och mättande luncher – enkelt att tillaga alla på en gång och perfekta att ta med sig.

Ingredienser

500 g
camembert
1 kg
aubergine
680 g
zucchini
290 g
rödlök
255 ml
olivolja
1 msk
färsk timjan, hackad
 ½ tsk
rosépeppar
10 
ägg
2 ¾ msk
sriracha
4 
vitlöksklyftor, finhackade
10 handfull
ruccola
100 g
valnötter
75 g
grekisk yoghurt
150 g
smördeg
2 msk
granatäpplekärnor
3 tsk
honung
2 
pitabröd

Ostigt pitabröd med camembert och grönsaker

Ostigt pitabröd med camembert och grönsaker
Ostigt pitabröd med camembert och grönsaker

Steg 1

100 g aubergine – 100 g zucchini – 40 g rödlök – 1 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 tsk färsk timjan, hackad

Tärna auberginen och zucchinin och skiva löken. Lägg grönsakerna i en skål och blanda med olivoljan, Kikkoman sojasås med mindre salt och timjan. Rosta i 15 minuter i 200°C.

Steg 2

120 g camembert – 1  ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 tsk sriracha – 20 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil3 msk olivolja

Dela camemberten vågrätt. Vispa upp ägget med Kikkoman sojasås med mindre salt och sriracha. Vänd osten i äggblandningen och doppa sedan i Kikkoman Panko. Stek i 2½ minuter på varje sida i olivolja tills den är gyllenbrun.

Steg 3

3 msk grekisk yoghurt – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1  vitlöksklyfta, finhackad – 1 tsk honung – 0,25 tsk rosépeppar – 2  pitabröd – 1 handfull ruccola

Blanda yoghurten med Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt, vitlök, honung och rosépeppar. Bred ut blandningen i pitabröden och fyll sedan med ruccola, rostade grönsaker och panerad camembert.

Tips

Du kan också spraya camemberten med olivolja och tillaga den i ugnen eller en airfryer.

Näringsinnehåll (per portion):2.979 kJ / 712 kcal
40 gFett
27 gProtein
62 gKolhydrater

Krispig aubergine- och camembertsallad

Krispig aubergine- och camembertsallad
Krispig aubergine- och camembertsallad

Steg 1

600 g aubergine

Picka hål på auberginen, linda in den i aluminiumfolie och grädda i 30 minuter i 200 °C (över- och undervärme). Ta ut auberginen ur aluminiumfolien. Låt svalna, skala sedan och mosa fruktköttet med en gaffel till biffar.

Steg 2

2  ägg – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås3 tsk sriracha – 1  vitlöksklyfta, finhackad – 40 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil75 ml olivolja

Vispa äggen med Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt, sriracha och vitlök. Täck biffarna med ägget och Kikkoman Panko och stek sedan i olivolja tills de är gyllenbruna på båda sidor.

Steg 3

4 handfull ruccola – 80 g camembert – 50 g rödlök – 30 g valnötter – 2 msk granatäpplekärnor – 2 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås2 tsk honung – 1 tsk färsk timjan, hackad

Lägg ruccola, camembert, lök, valnötter och granatäpple i en matlåda. Vispa olivoljan med Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt, honung och timjan och ringla över salladen. Servera med auberginebiffen.

Tips

Du kan också spraya auberginebiffarna med olivolja och baka dem i en airfryer eller ugn.

Näringsinnehåll (per portion):3.456 kJ / 826 kcal
60 gFett
25 gProtein
53 gKolhydrater

Grillade grönsaker och camembertsallad

Grillade grönsaker och camembertsallad
Grillade grönsaker och camembertsallad

Steg 1

300 g zucchini – 200 g aubergine – 100 g rödlök – 4 msk olivolja – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1  vitlöksklyfta, finhackad – 1 tsk färsk timjan, hackad

Skiva zucchinin, skär auberginen i halva skivor och separera löklagren. Blanda med olivolja, Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt, vitlök och timjan. Grilla i 5 minuter på varje sida i en grillpanna och låt sedan svalna.

Steg 2

100 g camembert – 40 g valnötter

Skär camemberten i trianglar. Rosta valnötterna och hacka dem grovt.

Steg 3

4 handfull ruccola

Lägg ruccolan i en matlåda. Tillsätt de grillade grönsakerna och deras marinad samt camemberten, strö sedan över valnötterna.

Tips

Du kan också tillaga grönsakerna på en traditionell kolgrill eller elgrill, eller i ugnen med grillfunktionen.

Näringsinnehåll (per portion):2.293 kJ / 548 kcal
46 gFett
18 gProtein
21 gKolhydrater

Mini-camembert-zucchini-tarteletter

Mini-camembert-zucchini-tarteletter
Mini-camembert-zucchini-tarteletter

Steg 1

100 g camembert – 180 g zucchini – 50 g rödlök

Skär camemberten i strimlor. Skiva zucchinin i halvmånar och löken i tunna skivor.

Steg 2

3  ägg – 2 msk grekisk yoghurt – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås2 tsk sriracha – 1 tsk färsk timjan, hackad

Vispa äggen med den grekiska yoghurten, Kikkoman sojasås med mindre salt, sriracha och timjan.

Steg 3

150 g smördeg

Klä fyra pajformar (10 cm) med degen och stick hål i bottnarna. Lägg i grönsakerna, häll i äggblandningen och lägg camemberten ovanpå. Grädda i 22 minuter i 210°C (över- och undervärme). Låt svalna på ett galler, ta ut ur formarna och lägg sedan i en matlåda.

Tips

Du kan också baka tarteletterna i en airfryer.

Näringsinnehåll (per portion):3.021 kJ / 722 kcal
49 gFett
28 gProtein
42 gKolhydrater

Aubergine-zucchini- och camembertomelett

Aubergine-zucchini- och camembertomelett
Aubergine-zucchini- och camembertomelett

Steg 1

100 g camembert – 100 g aubergine – 100 g zucchini – 50 g rödlök – 1 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 tsk färsk timjan, hackad – 0,25 tsk rosépeppar

Skiva camemberten och ställ åt sidan. Tärna auberginen och zucchinin och skiva löken. Värm 1 msk olivolja, fräs grönsakerna och tillsätt sedan Kikkoman sojasås med mindre salt, timjan och peppar.

Steg 2

4  ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås2 tsk sriracha – 1  vitlöksklyfta, finhackad – 1 msk olivolja

Separera äggvitorna från gulorna. Vispa vitorna tills de är styva. Blanda gulorna med Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt, sriracha och vitlök, vänd sedan försiktigt ner äggvitorna. Värm ½ msk olivolja i en stekpanna, häll i hälften av blandningen och stek omeletten på låg värme, täckt, i 2 minuter på varje sida. Upprepa för den andra omeletten.

Steg 3

300 g valnötter – 1 handfull ruccola

Rosta valnötterna i en varm och torr stekpanna tills de börjar få färg. Toppa varje omelett med de sauterade grönsakerna och camemberten från steg 1. Strö över de rostade valnötterna, lägg i ruccolan och vik omeletten på mitten. Packa omeletterna i matlådor.

Tips

Du kan röra ner 1 matsked siktat vetemjöl i omelettblandningen för att göra den mer mättande. För presentation, lägg omeletterna på några salladsblad i din matlåda.

Näringsinnehåll (per portion):2.192 kJ / 524 kcal
41 gFett
30 gProtein
12 gKolhydrater

Upptäck mer

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.

Intresserad av spännande information, läckra recept och bra tävlingar?

Till nyhetsbrevet