Lunchrätter med tofu och risnudlar

Upplev de rika och livliga smakerna av asiatisk matlagning med dessa lättlagade men varierade recept. Njut av den krispiga tofun, de vegetariska somriga vårrullarna, den uppiggande nudelskålen med jordnöts-tofu och värm upp med den tröstande tofusoppan. Varje rätt är packad med nyttiga grönsaker och innehåller proteinrik tofu. Helt enkelt läckra måltider där du lägger minimalt med tid på handling och förberedelser.

Ingredienser

6 
ark rispapper
400 g
kokta risnudlar
460 g
tofu
2 
röda paprikor
2 
zucchini
1 
lång gurka
100 g
rödkål
100 g
gröna ärtor
5 msk
hackade jordnötter
6 msk
färsk koriander
2 msk
olivolja
1 msk
lönnsirap
3 msk
limejuice
2 msk
jordnötssmör
500 g
tomatpuré
500 ml
grönsaksbuljong

Grönsakssoppa med tofu

Grönsakssoppa med tofu
Grönsakssoppa med tofu

Steg 1

180 g tofu – 1  röd paprika – 1  zucchini – 20 g rödkål – 40 g ärtor – 2 msk olivolja – 500 g tomatpuré – 500 ml grönsaksbuljong

Tärna tofun och grönsakerna. Stek dem tillsammans med ärtorna i olivolja. Tillsätt purén och buljongen och låt sjuda i 20 minuter.

Steg 2

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås80 g kokta risnudlar – 2 msk hackade jordnötter – 2 msk färsk koriander

Smaksätt med Kikkoman sojasås och servera med nudlar, nötter och koriander.

Tips

Näringsinnehåll (per portion):2142 kJ / 512 kcal
25,6 gFett
26,4 gProtein
43,4 gKolhydrater

Nudelskål med jordnötstofu

Nudelskål med jordnötstofu
Nudelskål med jordnötstofu

Steg 1

180 g tofu – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk jordnötssmör – 2 msk limejuice – 1 msk hackade jordnötter

Blanda Kikkoman sojasås med jordnötssmör och limejuice. Skiva tofun och stek den i Kikkoman Sesamolja. Tillsätt såsblandningen och fräs ytterligare en minut. Strö över jordnötterna.

Steg 2

0,5  röd paprika – 0,5  lång gurka – 0,5  zucchini – 40 g rödkål – 40 g kokta ärtor – 200 g kokta risnudlar – 2 msk färsk koriander

Skiva grönsakerna och lägg dem i en matlåda tillsammans med tofun, kokta ärtor, nudlar och koriander.

Tips

Näringsinnehåll (per portion):1723 kJ / 412 kcal
18,4 gFett
21,5 gProtein
39,5 gKolhydrater

Somriga vårrullar med tofu

Somriga vårrullar med tofu
Somriga vårrullar med tofu

Steg 1

6  ark rispapper – 100 g tofu – 0,5  röd paprika – 0,5  lång gurka – 40 g rödkål – 0,5  zucchini

Skär grönsakerna och tofun i stavar. Blötlägg rispappret i vatten tills det mjuknar.

Steg 2

120 g kokta risnudlar – 20 g kokta ärtor – 2 msk hackade jordnötter

Lägg en portion nudlar, tofu, hackade grönsaker, kokta ärtor och nötter på ett ark av rispapper. Rulla ihop det försiktigt.

Steg 3

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk lönnsirap – 1 msk limejuice – 1 msk jordnötssmör – 2 msk färsk koriander

Blanda ingredienserna till såsen och servera med de somriga vårrullarna och koriandern.

Tips

Näringsinnehåll (per portion):1949 kJ / 466 kcal
20 gFett
19,3 gProtein
50 gKolhydrater

Upptäck mer

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.

Intresserad av spännande information, läckra recept och bra tävlingar?

Till nyhetsbrevet