

Lunchrätter med röda linser och grönsaker
Linser: den lilla baljväxten som är så mycket! Växla mellan dessa tre livfulla linsrätter, allt från kryddig dal till rostade squashskålar och fylld paprika. Varje maträtt kombinerar röda linser med en blandning av grönsaker och djärva kryddor för en snabb, hälsosam måltid som är lika enkel att förbereda som god för smaklökarna.
Paprikor fyllda med linser och tomater


Steg 1

2 gula paprikor – 1 msk olivolja
Skär paprikorna på längden och ta bort kärnorna. Gnid in med olivolja och lägg på en bakplåt.
Steg 2

100 g kokta röda linser – 2 tomater – 2 msk hackad färsk koriander – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk mald ingefära – 1 tsk malen spiskummin
Blanda de kokta linserna med de hackade tomaterna och koriandern och smaka av med Kikkoman sojasås, ingefära och spiskummin. Fyll paprikan med blandningen och grädda i 190 °C i 20 minuter.
Tips
Skål med linser och bakad pumpa


Steg 1

100 g kokta röda linser – 0,5 Hokkaido pumpa – 1 msk olivolja – 0,5 tsk peppar – 0,5 tsk mald ingefära – 0,5 tsk malen spiskummin
Lägg linserna i en matlåda. Skiva pumpan och gnid in den med olivolja, peppar, ingefära och spiskummin. Grädda i 200 °C i 25 minuter.
Steg 2

0,5 gul paprika – 2 tomater – 2 msk olivolja – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk cidervinäger – 1 tsk honung – 1 msk hackad färsk koriander
Skiva paprikan och tomaterna. Blanda ingredienserna till såsen. Servera linserna med såsen, rostad pumpa och grönsakerna ovanpå.
Tips
Dal-linsrätt med mycket smak


Steg 1

0,5 Hokkaido pumpa – 0,5 gul paprika – 2 tomater – 2 msk olivolja – 50 g röda linser – 200 ml kokosmjölk – 0,5 tsk peppar – 0,5 tsk mald ingefära – 0,5 tsk mald spiskummin
Tärna grönsakerna och stek dem i olivolja. Tillsätt kokosmjölken, linserna och kryddorna och låt sjuda försiktigt i 20 minuter.
Steg 2

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 0,5 knippe färsk koriander
Smaka av med Kikkoman sojasås och servera med färsk koriander.
Tips
Upptäck mer