

Lunchrätter – somriga vårrullar med räkor, fisktomatsoppa, wokat rispapper
Tre kompletta måltider: en välsmakande wrap med vitlök-chiliräkor, en krämig torsk- och räksoppa och wokade grönsaker med rispappersnudlar. En hel uppsättning rätter med ett minimum av ingredienser.
Ingredienser
Wok med grönsaker och rispappersnudlar


Steg 1

8 ark rispapper – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja
Blötlägg 4 ark av rispappret i en skål med varmt vatten tills de är mjuka. Ta bort och lägg på en skärbräda oljad med Kikkoman Sesamolja, det ena ovanpå det andra. Tryck ner så att de klibbar ihop och återgå sedan till skålen med vatten i 2 minuter. Lägg dem på skärbrädan och skär i 1-2 cm breda remsor med en oljad kniv. Lägg tillbaka remsorna i vattnet och separera dem för hand. När de är delade, lägg dem i en skål utan vatten.
Upprepa med de återstående 4 rispappersarken.
Steg 2

1 msk Kikkoman rostad sesamolja – 0,13 rödkål – 0,5 gul paprika – 0,5 morot – 1 lök – 2 vitlöksklyftor – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 0,5 msk honung
Hacka kål, paprika, morot och lök och stek i Kikkoman sesamolja i en stekpanna. Tillsätt den hackade vitlöken. Blanda Kikkoman sojasås med honungen. Häll i pannan och blanda med grönsakerna och rispappernudlarna.
Steg 3

1 msk sesamfrön – 1 salladslök
Hacka salladslöken och servera den färdiga rätten med salladslök och sesamfrön strödda ovanpå.
Tips
Fisksoppa med räkor och torsk


Steg 1

1 msk smör – 3 vitlöksklyftor – 0,25 gul paprika – 0,5 chilipeppar
Skala och hacka vitlöken. Skär paprikan och chilipepparen i små kuber. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt grönsakerna i pannan och stek i 1 minut.
Steg 2

500 g silade tomater – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 liter grönsaksbuljong
Värm grönsaksbuljongen tills den är varm.
Häll i de silade tomaterna, Kikkoman sojasås och het buljong. Låt sjuda i 10 minuter.
Steg 3

200 g räkor – 300 g torskfilé – 0,5 lime – 100 ml kokosmjölk – 1 knippe persilja eller koriander
Hacka persiljan eller koriandern. Skölj räkorna och ta bort svansarna. Skär torsken i tjocka tärningar. Tillsätt torsken i soppan och sedan räkorna 5 minuter senare. Koka i ytterligare 5 minuter. Smaksätt med limejuice, kokosmjölk och servera med den hackade persiljan eller koriandern.
Tips
Somriga vårrullar med grönsaker, räkor och jordnötssås


Steg 1

4 salladsblad – 0,5 morot – 0,25 gul paprika – 0,13 rödkål
Tvätta grönsakerna och skär morot, paprika och vitkål i mycket fina stavar.
Steg 2

150 g räkor – 1 msk smör – 1 vitlöksklyfta – 0,25 chilipeppar – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Tvätta räkorna. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt räkorna och stek i 1 minut. Tillsätt pressad vitlök, skivad chilipeppar och Kikkoman sojasås. Stek i ytterligare 3-4 minuter och ställ åt sidan för att svalna.
Steg 3

4 ark rispapper
Fukta rispappret i ljummet vatten. Fyll med grönsaker och börja rulla ihop det. Innan du slår in det helt, tillsätt räkorna och rulla ihop.
Steg 4

2 msk jordnötssmör – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk limejuice – 1 msk honung – 4 msk vatten
Blanda alla ingredienser i en bunke tills de är välmixade.
Servera vårrullarna med jordnötssåsen.
Tips:
För en vegansk version, byt ut räkorna mot finhackad tofu som lindas in i grönsaker efter stekning.
Upptäck mer