Lunchrätter – somriga vårrullar med räkor, fisktomatsoppa, wokat rispapper

Tre kompletta måltider: en välsmakande wrap med vitlök-chiliräkor, en krämig torsk- och räksoppa och wokade grönsaker med rispappersnudlar. En hel uppsättning rätter med ett minimum av ingredienser.

Ingredienser

4 
salladsblad
1 
morot
1 
gul paprika
 ¼ 
rödkål
350 g
räkor
2 msk
smör
6 
vitlöksklyftor
 ¾ 
chilipeppar
12 
ark rispapper
2 msk
jordnötssmör
 ½ 
lime
1 msk
limejuice
1 ½ msk
honung
4 msk
vatten
500 g
silade tomater
1 liter
grönsaks buljong
300 g
torskfilé
100 ml
kokosmjölk
1 knippe
persilja eller koriander
1 
lök
Sesamfrön till garnering
Salladslök till garnering

Wok med grönsaker och rispappersnudlar

Wok med grönsaker och rispappersnudlar
Wok med grönsaker och rispappersnudlar

Steg 1

8  ark rispapper – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja

Blötlägg 4 ark av rispappret i en skål med varmt vatten tills de är mjuka. Ta bort och lägg på en skärbräda oljad med Kikkoman Sesamolja, det ena ovanpå det andra. Tryck ner så att de klibbar ihop och återgå sedan till skålen med vatten i 2 minuter. Lägg dem på skärbrädan och skär i 1-2 cm breda remsor med en oljad kniv. Lägg tillbaka remsorna i vattnet och separera dem för hand. När de är delade, lägg dem i en skål utan vatten. 

Upprepa med de återstående 4 rispappersarken.

Steg 2

1 msk Kikkoman rostad sesamolja0,13  rödkål – 0,5  gul paprika – 0,5  morot – 1  lök – 2  vitlöksklyftor – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås0,5 msk honung

Hacka kål, paprika, morot och lök och stek i Kikkoman sesamolja i en stekpanna. Tillsätt den hackade vitlöken. Blanda Kikkoman sojasås med honungen. Häll i pannan och blanda med grönsakerna och rispappernudlarna.

Steg 3

1 msk sesamfrön – 1  salladslök

Hacka salladslöken och servera den färdiga rätten med salladslök och sesamfrön strödda ovanpå.

Tips

Näringsinnehåll (per portion):892 kJ / 213 kcal
6 gFett
5 gProtein
33 gKolhydrater

Fisksoppa med räkor och torsk

Fisksoppa med räkor och torsk
Fisksoppa med räkor och torsk

Steg 1

1 msk smör – 3  vitlöksklyftor – 0,25  gul paprika – 0,5  chilipeppar

Skala och hacka vitlöken. Skär paprikan och chilipepparen i små kuber. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt grönsakerna i pannan och stek i 1 minut.

Steg 2

500 g silade tomater – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 liter grönsaksbuljong

Värm grönsaksbuljongen tills den är varm.

Häll i de silade tomaterna, Kikkoman sojasås och het buljong. Låt sjuda i 10 minuter.

Steg 3

200 g räkor – 300 g torskfilé – 0,5  lime – 100 ml kokosmjölk – 1 knippe persilja eller koriander

Hacka persiljan eller koriandern. Skölj räkorna och ta bort svansarna. Skär torsken i tjocka tärningar. Tillsätt torsken i soppan och sedan räkorna 5 minuter senare. Koka i ytterligare 5 minuter. Smaksätt med limejuice, kokosmjölk och servera med den hackade persiljan eller koriandern.

Tips

Näringsinnehåll (per portion):1888 kJ / 451 kcal
21 gFett
56 gProtein
18 gKolhydrater

Somriga vårrullar med grönsaker, räkor och jordnötssås

Somriga vårrullar med grönsaker, räkor och jordnötssås
Somriga vårrullar med grönsaker, räkor och jordnötssås

Steg 1

4  salladsblad – 0,5  morot – 0,25  gul paprika – 0,13  rödkål

Tvätta grönsakerna och skär morot, paprika och vitkål i mycket fina stavar.

Steg 2

150 g räkor – 1 msk smör – 1  vitlöksklyfta – 0,25  chilipeppar – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Tvätta räkorna. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt räkorna och stek i 1 minut. Tillsätt pressad vitlök, skivad chilipeppar och Kikkoman sojasås. Stek i ytterligare 3-4 minuter och ställ åt sidan för att svalna.

Steg 3

4  ark rispapper

Fukta rispappret i ljummet vatten. Fyll med grönsaker och börja rulla ihop det. Innan du slår in det helt, tillsätt räkorna och rulla ihop.

Steg 4

2 msk jordnötssmör – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk limejuice – 1 msk honung – 4 msk vatten

Blanda alla ingredienser i en bunke tills de är välmixade.

Servera vårrullarna med jordnötssåsen.

Tips:

För en vegansk version, byt ut räkorna mot finhackad tofu som lindas in i grönsaker efter stekning.

Näringsinnehåll (per portion):1532 kJ / 366 kcal
18,5 gFett
18 gProtein
30 gKolhydrater

Upptäck mer

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.

Intresserad av spännande information, läckra recept och bra tävlingar?

Till nyhetsbrevet