

Lunchrätter - fluffig omelett, Kryddiga köttbullar med ris, Skål med biff
En vegofylld omelett för att starta dagen, köttbullar i en kryddig sås till huvudrätt och en skål med kött och färska grönsaker med ris – tre måltider du snabbt fixar i ett svep utan krångel.
Omelett med grönsaker


Steg 1

1 msk frityrolja – 1 lök – 0,5 morot – 0,5 röd paprika – 0,25 tsk peppar – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 0,5 msk salladslök
Skär morötterna och paprikan i stavar och hacka löken samt salladslöken. Fräs löken i olja tills den är gyllene, tillsätt sedan morötter och paprika. Tillsätt paprikan och Kikkoman sojasås. Strö till sist över salladslöken och ställ åt sidan.
Steg 2

4 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 0,25 tsk peppar – 1 msk vetemjöl
Separera äggvitorna från gulorna. Häll vitorna i en stor skål och vispa tills de blir hårda. Tillsätt äggulorna blandade med Kikkoman sojasås och peppar. Vispa på låg hastighet. Sikta i mjölet och blanda försiktigt.
Steg 3

1 msk frityrolja
Hetta upp oljan i en stekpanna och bred ut den ordentligt. Häll i hälften av omelettblandningen. Stek på låg värme 1-2 minuter, lägg sedan hälften av de tidigare förberedda grönsakerna ovanpå. Täck med lock och stek i ca 4 minuter på låg värme. Ta bort omeletten från pannan. Gör likadant med nästa omelette.
Steg 4

Mayo-srirachasås från föregående recept “Skål med biff och grönsaker” – 0,5 msk salladslök
Hacka salladslöken. Vik omeletterna på mitten och lägg dem i matlådor. Servera med majonnäs-srirachasåsen och salladslöken.
Tips
Skål med biff och grönsaker


Steg 1

2 msk frityrolja – 1 lök – 1 vitlöksklyfta – 0,5 tsk mald ingefära – 200 g nötfärs – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 50 ml sriracha
Hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt lök och vitlök. Tillsätt sedan ingefäran, blanda och tillsätt nötfärsen. Stek tills köttet blivit brunt.
Blanda Kikkoman sojasås och sriracha tillsammans. Häll blandningen över köttet. Stek allt tillsammans i 1 minut. Överför till skålar.
Steg 2

2 msk frityrolja – 0,5 röd paprika – 0,5 morot – 2 ägg
Skär morötterna och den röda paprikan i stavar. Tillsätt oljan i en panna och stek morötter och paprika på hög värme i 2 minuter. Lägg grönsakerna i en skål bredvid köttet. Stek äggen tills vitan stelnat men äggulorna fortfarande är rinniga.
Steg 3

100 g majonnäs – 20 ml sriracha – 2 msk citronsaft – 1 vitlöksklyfta – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 200 g kokt ris – 0,5 gurka – 1 msk salladslök
Hacka salladslöken och gurkan. Blanda majonnäsen med sriracha, citronsaft, pressad vitlök och Kikkoman sojasås.
Lägg det kokta riset i två skålar. Tillsätt den hackade gurkan och lägg de stekta äggen ovanpå. Strö över salladslöken. Servera med hälften av majonnäs-srirachasåsen. Spara sedan resten av såsen till nästa recept: omelette med grönsaker.
Tips:
Istället för nötkött kan du också använda fläsk eller anka.
Köttbullar glaserade i srirachasås med ris


Steg 1

400 g nötfärs – 1 msk frityrolja – 1 morot – 1 vitlöksklyfta – 1 lök
Lägg köttet i en skål. Skala och riv moroten, pressa vitlöken och hacka löken i tärningar.
Fräs lök, morot och vitlök i olja. Tillsätt grönsakerna till köttet.
Steg 2

1 ägg – 40 g ströbröd – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk peppar
Tillsätt ägget, ströbrödet, Kikkoman sojasås och peppar till köttet och grönsakerna. Blanda väl. Forma valnötsstora bollar, lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i 190 °C.
Steg 3

100 ml sriracha – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk honung – 0,5 tsk mald ingefära – 2 vitlöksklyftor
Lägg sriracha, Kikkoman sojasås, honung, mald ingefära och pressade vitlöksklyftor i en kastrull och koka i cirka 15 minuter tills såsen tjocknar.
Lägg de bakade köttbullarna i såsen och blanda noga.
Steg 4

300 g kokt ris – 1 msk salladslök – 1 msk sesamfrön
Hacka salladslöken. Lägg riset i behållarna, arrangera köttbullarna och häll resten av såsen över dem. Garnera med salladslöken och sesamfrön.
Tips
Upptäck mer