Lunchrätter - fluffig omelett, Kryddiga köttbullar med ris, Skål med biff

En vegofylld omelett för att starta dagen, köttbullar i en kryddig sås till huvudrätt och en skål med kött och färska grönsaker med ris – tre måltider du snabbt fixar i ett svep utan krångel.

Ingredienser

600 g
nötfärs
7 msk
frityrolja
2 
morötter
5 
vitlöksklyftor
3 
lökar
7 
ägg
40 g
ströbröd
1 ½ tsk
peppar
170 ml
sriracha
2 msk
honung
1 tsk
mald ingefära
500 g
kokt ris
3 msk
salladslök
1 msk
sesamfrön
1 
paprika
100 g
majonnäs
2 msk
citronsaft
 ½ 
gurka
1 msk
vetemjöl

Omelett med grönsaker

Omelett med grönsaker
Omelett med grönsaker

Steg 1

1 msk frityrolja – 1  lök – 0,5  morot – 0,5  röd paprika – 0,25 tsk peppar – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås0,5 msk salladslök

Skär morötterna och paprikan i stavar och hacka löken samt salladslöken. Fräs löken i olja tills den är gyllene, tillsätt sedan morötter och paprika. Tillsätt paprikan och Kikkoman sojasås. Strö till sist över salladslöken och ställ åt sidan.

Steg 2

4  ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås0,25 tsk peppar – 1 msk vetemjöl

Separera äggvitorna från gulorna. Häll vitorna i en stor skål och vispa tills de blir hårda. Tillsätt äggulorna blandade med Kikkoman sojasås och peppar. Vispa på låg hastighet. Sikta i mjölet och blanda försiktigt.

Steg 3

1 msk frityrolja

Hetta upp oljan i en stekpanna och bred ut den ordentligt. Häll i hälften av omelettblandningen. Stek på låg värme 1-2 minuter, lägg sedan hälften av de tidigare förberedda grönsakerna ovanpå. Täck med lock och stek i ca 4 minuter på låg värme. Ta bort omeletten från pannan. Gör likadant med nästa omelette.

Steg 4

Mayo-srirachasås från föregående recept “Skål med biff och grönsaker” – 0,5 msk salladslök

Hacka salladslöken. Vik omeletterna på mitten och lägg dem i matlådor. Servera med majonnäs-srirachasåsen och salladslöken.

Tips

Näringsinnehåll (per portion):1754 kJ / 419 kcal
31,1 gFett
16,3 gProtein
17,4 gKolhydrater

Skål med biff och grönsaker

Skål med biff och grönsaker
Skål med biff och grönsaker

Steg 1

2 msk frityrolja – 1  lök – 1  vitlöksklyfta – 0,5 tsk mald ingefära – 200 g nötfärs – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås50 ml sriracha

Hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt lök och vitlök. Tillsätt sedan ingefäran, blanda och tillsätt nötfärsen. Stek tills köttet blivit brunt.

Blanda Kikkoman sojasås och sriracha tillsammans. Häll blandningen över köttet. Stek allt tillsammans i 1 minut. Överför till skålar.

Steg 2

2 msk frityrolja – 0,5  röd paprika – 0,5  morot – 2  ägg

Skär morötterna och den röda paprikan i stavar. Tillsätt oljan i en panna och stek morötter och paprika på hög värme i 2 minuter. Lägg grönsakerna i en skål bredvid köttet. Stek äggen tills vitan stelnat men äggulorna fortfarande är rinniga.

Steg 3

100 g majonnäs – 20 ml sriracha – 2 msk citronsaft – 1  vitlöksklyfta – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås200 g kokt ris – 0,5  gurka – 1 msk salladslök

Hacka salladslöken och gurkan. Blanda majonnäsen med sriracha, citronsaft, pressad vitlök och Kikkoman sojasås.

Lägg det kokta riset i två skålar. Tillsätt den hackade gurkan och lägg de stekta äggen ovanpå. Strö över salladslöken. Servera med hälften av majonnäs-srirachasåsen. Spara sedan resten av såsen till nästa recept: omelette med grönsaker.

Tips:

Istället för nötkött kan du också använda fläsk eller anka.

Näringsinnehåll (per portion):2914 kJ / 696 kcal
54,5 gFett
31,8 gProtein
18 gKolhydrater

Köttbullar glaserade i srirachasås med ris

Köttbullar glaserade i srirachasås med ris
Köttbullar glaserade i srirachasås med ris

Steg 1

400 g nötfärs – 1 msk frityrolja – 1  morot – 1  vitlöksklyfta – 1  lök

Lägg köttet i en skål. Skala och riv moroten, pressa vitlöken och hacka löken i tärningar.

Fräs lök, morot och vitlök i olja. Tillsätt grönsakerna till köttet.

Steg 2

1  ägg – 40 g ströbröd – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk peppar

Tillsätt ägget, ströbrödet, Kikkoman sojasås och peppar till köttet och grönsakerna. Blanda väl. Forma valnötsstora bollar, lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i 190 °C.

Steg 3

100 ml sriracha – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk honung – 0,5 tsk mald ingefära – 2  vitlöksklyftor

Lägg sriracha, Kikkoman sojasås, honung, mald ingefära och pressade vitlöksklyftor i en kastrull och koka i cirka 15 minuter tills såsen tjocknar.

Lägg de bakade köttbullarna i såsen och blanda noga.

Steg 4

300 g kokt ris – 1 msk salladslök – 1 msk sesamfrön

Hacka salladslöken. Lägg riset i behållarna, arrangera köttbullarna och häll resten av såsen över dem. Garnera med salladslöken och sesamfrön.

Tips

Näringsinnehåll (per portion):2613 kJ / 624 kcal
24,1 gFett
53,1 gProtein
46,5 gKolhydrater

Upptäck mer

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.

Intresserad av spännande information, läckra recept och bra tävlingar?

Till nyhetsbrevet