Lunchrätter med lax och potatis

En fiskfest med en trio av snabba och välsmakande måltider, alla med saftig, mör lax i huvudrollen. Dessa recept gör det enkelt men erbjuder maximal smak med minimal förberedelse.

Ingredienser

550 g
laxfilé
1 knippe
grön sparris
360 g
kokt potatis
4 skiva
surdegsbröd
4 
ägg
1 
citron
1 
lime
2 tsk
peppar
6 msk
olivolja
2 msk
sesamfrön
80 g
ruccolasallad
1 tsk
cidervinäger
1 tsk
honung
3 msk
persilja

Lax frittata

Lax frittata
Lax frittata

Steg 1

4  ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 tsk peppar – 60 g kokt potatis – 0,25 knippe grön sparris – 150 g bakad lax

Vispa äggen med en gaffel tillsammans med Kikkoman sojasås mindre salt och peppar. Blanda med skivad potatis, hackad sparris och tärnad lax.

Steg 2

1 msk olivolja – 1 msk persilja – 20 g ruccolasallad

Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Tillsätt äggen och övriga ingredienser och stek med lock på tills äggen stelnat. Garnera med persiljan och servera på rucolasalladen.

Tips

Näringsinnehåll (per portion):1623 kJ / 378 kcal
25,3 gFett
31 gProtein
7,1 gKolhydrater

Smörgåsar med laxkräm

Smörgåsar med laxkräm
Smörgåsar med laxkräm

Steg 1

150 g bakad lax – 0,5  lime (för juice) – 0,5  citron (för juice) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 msk hackad persilja

Ta bort skalet från laxen, smula sönder den med en gaffel och blanda med citron- och limesaften, Kikkoman  sojasås mindre salt och persilja.

Steg 2

4 skiva surdegsbröd – 20 g ruccolasallad

Bred ut den resulterande laxkrämen på 2 brödskivor och lägg ruccolasalladen ovanpå. Täck med resterande brödskivor.

Steg 3

0,25 knippe grön sparris – 1 msk olivolja – 1 msk sesamfrön

Stek sparrisen i olivoljan, strö över sesamfröna och servera till smörgåsarna.

Tips

Näringsinnehåll (per portion):2096 kJ / 501 kcal
32,5 gFett
20,7 gProtein
31 gKolhydrater

Citrusbakad lax

Citrusbakad lax
Citrusbakad lax

Steg 1

250 g laxfilé – 2 msk olivolja – 1 tsk peppar – 1 msk hackad persilja – 0,5  citron – 0,5  lime – 0,5 knippe grön sparris – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Gnid in laxfilén med 1 matsked olivolja, peppar och persilja. Skiva lime och citron och lägg ovanpå fisken. Gnid in sparrisen med 1 matsked olivolja och Kikkoman sojasås mindre salt. Grädda sparrisen tillsammans med fisken i 180 °C i 20 minuter.

Steg 2

300 g kokt potatis – 1 msk olivolja – 1 msk sesamfrön

Skär potatisen i fjärdedelar. Stek dem i olivolja och strö över sesamfröna.

Steg 3

40 g ruccolasallad – 1 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 tsk cidervinäger – 1 tsk honung

Blanda ingredienserna till dressingen noggrant och häll över ruccolasalladen. Servera med den bakade laxen och potatisen.

Tips

Näringsinnehåll (per portion):2476 kJ / 592 kcal
38,5 gFett
32 gProtein
29,7 gKolhydrater

Upptäck mer

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.

Intresserad av spännande information, läckra recept och bra tävlingar?

Till nyhetsbrevet