

Lunchrätter med lax och potatis
En fiskfest med en trio av snabba och välsmakande måltider, alla med saftig, mör lax i huvudrollen. Dessa recept gör det enkelt men erbjuder maximal smak med minimal förberedelse.
Lax frittata


Steg 1

4 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 tsk peppar – 60 g kokt potatis – 0,25 knippe grön sparris – 150 g bakad lax
Vispa äggen med en gaffel tillsammans med Kikkoman sojasås mindre salt och peppar. Blanda med skivad potatis, hackad sparris och tärnad lax.
Steg 2

1 msk olivolja – 1 msk persilja – 20 g ruccolasallad
Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Tillsätt äggen och övriga ingredienser och stek med lock på tills äggen stelnat. Garnera med persiljan och servera på rucolasalladen.
Tips
Smörgåsar med laxkräm


Steg 1

150 g bakad lax – 0,5 lime (för juice) – 0,5 citron (för juice) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 msk hackad persilja
Ta bort skalet från laxen, smula sönder den med en gaffel och blanda med citron- och limesaften, Kikkoman sojasås mindre salt och persilja.
Steg 2

4 skiva surdegsbröd – 20 g ruccolasallad
Bred ut den resulterande laxkrämen på 2 brödskivor och lägg ruccolasalladen ovanpå. Täck med resterande brödskivor.
Steg 3

0,25 knippe grön sparris – 1 msk olivolja – 1 msk sesamfrön
Stek sparrisen i olivoljan, strö över sesamfröna och servera till smörgåsarna.
Tips
Citrusbakad lax


Steg 1

250 g laxfilé – 2 msk olivolja – 1 tsk peppar – 1 msk hackad persilja – 0,5 citron – 0,5 lime – 0,5 knippe grön sparris – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås
Gnid in laxfilén med 1 matsked olivolja, peppar och persilja. Skiva lime och citron och lägg ovanpå fisken. Gnid in sparrisen med 1 matsked olivolja och Kikkoman sojasås mindre salt. Grädda sparrisen tillsammans med fisken i 180 °C i 20 minuter.
Steg 2

300 g kokt potatis – 1 msk olivolja – 1 msk sesamfrön
Skär potatisen i fjärdedelar. Stek dem i olivolja och strö över sesamfröna.
Steg 3

40 g ruccolasallad – 1 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 tsk cidervinäger – 1 tsk honung
Blanda ingredienserna till dressingen noggrant och häll över ruccolasalladen. Servera med den bakade laxen och potatisen.
Tips
Upptäck mer