Lätta och enkla måltider med kalkon

Fem varierade måltider med kalkon, grönsaker och ris – enkla att tillaga och fulla av milda men distinkta smaker. Dessutom med Kikkoman sojasås som ger djup och en ton av umami till var och en av dem.

Ingredienser

105 ml
matolja
4 
rödlökar
650 g
kalkonfärs
1 ½ tsk
rökt paprikapulver
2 
zucchini
350 g
majs på burk
200 g
jasminris
1 tsk
sesamfrön
2 msk
hackad salladslök
11 
ägg
2 tsk
peppar
1 
salladshuvud
120 g
naturell yoghurt
100 g
mozzarellaost
250 g
körsbärstomater
 ½ tsk
honung

Rissallad med zucchini och ägg

Rissallad med zucchini och ägg
Rissallad med zucchini och ägg

Steg 1

100 g jasminris – 1 msk matolja – 1  zucchini – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås0,5 tsk rökt paprikapulver

Koka jasminriset enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva zucchinin och fräs i matoljan med Kikkoman sojasås och rökt paprikapulver i 3 minuter. Ställ åt sidan.

Steg 2

2  ägg – 2 msk naturell yoghurt – 0,5 tsk rökt paprika – 0,5 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås100 g majs på burk – 1  rödlök

Stek äggen i samma stekpanna som används till zucchinin. Blanda yoghurten med det rökta paprikapulvret och Kikkoman sojasås. Skala och hacka löken. Lägg i en matlåda: varva en fjärdedel av det kokta riset, sedan hälften av den sauterade zucchinin, hälften av majsen och hälften av rödlöken, följt av ytterligare en fjärdedel ris. Skeda över hälften av yoghurtsåsen. Upprepa för den andra matlådan.

Steg 3

0,5 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås0,5 tsk peppar – 1 msk hackad salladslök

Lägg de stekta äggen ovanpå matlådorna. Strö över peppar, ringla över Kikkoman sojasås och toppa med den hackade salladslöken.

Tips

För en vegansk version, byt ut ägget mot grillad halloumi eller avokado. Yoghurt-sojadressingen fungerar också bra som dipp till rostade grönsaker.

Näringsinnehåll (per portion):2.052 kJ / 490 kcal
24 gFett
22 gProtein
45 gKolhydrater

Salladswraps med kalkon och dressing

Salladswraps med kalkon och dressing
Salladswraps med kalkon och dressing

Steg 1

1 msk matolja – 1  rödlök, hackad – 150 g kalkonfärs – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås0,25  zucchini, tunt skivad – 6  stora salladsblad – 50 g körsbärstomater

Värm matoljan i en stekpanna och fräs hälften av den hackade löken, kalkonen, Kikkoman sojasåsen och zucchinin i cirka 5 minuter, tills vätskan har avdunstat. Klicka ut kalkon- och zucchinifyllningen på salladsbladen. Dela körsbärstomaterna i halvor och lägg sedan ovanpå med resterande lök.

Steg 2

2 msk naturell yoghurt – 0,5 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda yoghurten med Kikkoman sojasås för att göra en enkel dressing. Ringla över soja-yoghurtdressingen och lägg dina wrapps i en matlåda.

Tips

Du kan byta ut salladen mot en tortilla om du vill. Dressingen fungerar också bra med grillade grönsaker eller som en snabb salladsdressing.

Näringsinnehåll (per portion):1.759 kJ / 420 kcal
20 gFett
27 gProtein
24 gKolhydrater

Frittata med kalkon och grönsaker

Frittata med kalkon och grönsaker
Frittata med kalkon och grönsaker

Steg 1

1 msk matolja – 0,5  rödlök, hackad – 150 g kalkonfärs – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås0,25  zucchini, tunt skivad – 100 g majs på burk

Värm matoljan i en panna och fräs den hackade löken, kalkonen, Kikkoman sojasås och zucchini i cirka 5 minuter, tills vätskan har avdunstat. Rör i den avrunna majsen på burk och koka i ytterligare 1 minut, låt sedan svalna något.

Steg 2

6  ägg – 2,5 msk naturell yoghurt – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk peppar – 1 msk matolja

Vispa äggen med naturell yoghurt, Kikkoman sojasås och peppar. Tillsätt den avsvalnade kalkon- och grönsaksblandningen och rör om. Värm matoljan i en ugnssäker stekpanna, häll i äggblandningen och stek på låg värme i 5 minuter.

Steg 3

100 g mozzarellaost – 100 g körsbärstomater

Lägg de halverade körsbärstomaterna med snittytan uppåt över frittatan och toppa med den rivna mozzarellan. Flytta till en förvärmd ugn på 180 °C och grädda i cirka 20 minuter, eller tills ägget har stelnat helt.

Steg 4

0,5 msk vegetabilisk olja – 0,5 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås0,5 tsk honung – 100 g körsbärstomater – 1 handfull näve salladsblad

Vispa ihop vegetabilisk olja, Kikkoman sojasås och honung. Blanda med sallad och halverade körsbärstomater. Servera tillsammans med frittatan.

Tips

Denna frittata håller sig också bra till lunch nästa dag – packa den bara kall med salladen vid sidan av.

Näringsinnehåll (per portion):2.303 kJ / 550 kcal
28 gFett
38 gProtein
27 gKolhydrater

Minibiffar med yoghurtdipp

Minibiffar med yoghurtdipp
Minibiffar med yoghurtdipp

Steg 1

200 g kalkonfärs – 1  ägg (rått) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås0,5 tsk peppar – 3 msk Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil1,5 msk matolja

Blanda kalkonfärsen, ägget, Kikkoman sojasås, peppar och 1 msk Kikkoman Panko. Forma till biffar, täck med resterande Kikkoman Panko och stek på varje sida i matoljan tills de är gyllenbruna och genomstekta.

Steg 2

Några salladsblad – 0,5  rödlök – 50 g majs på burk – 1 msk naturell yoghurt – 0,25 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2  hårdkokta ägg

Skiva rödlöken tunt och blanda med salladen och majsen i en skål. Blanda yoghurten med Kikkoman sojasås till en enkel dressing, tillsätt sedan i salladen och blanda väl. Dela äggen i fyra delar och lägg ovanpå. Servera biffarna med salladen.

Tips

Grädda biffarna i ugnen istället för att steka dem för ett lättare alternativ. Dippen smakar ännu bättre om den görs dagen innan, eftersom det låter smakerna utvecklas.

Näringsinnehåll (per portion):2.135 kJ / 510 kcal
24 gFett
34 gProtein
36 gKolhydrater

Rice bowl med kalkon- och zucchini

Rice bowl med kalkon- och zucchini
Rice bowl med kalkon- och zucchini

Steg 1

1 msk matolja – 1  rödlök – 150 g kalkonfärs – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås0,5 tsk rökt paprikapulver – 0,5  zucchini

Fräs den hackade löken och skivade zucchinin i matoljan. Tillsätt kalkonfärsen, Kikkoman sojasås och rökt paprikapulver. Stek i 3–4 minuter, tills köttet är genomstekt och zucchinin är lätt mör.

Steg 2

100 g majs på burk – 100 g jasminris – 1 tsk sesamfrön – 1 msk hackad salladslök – 0,5 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Varva det kokta riset, majsen och det stekta köttet med zucchini och lök i en skål. Strö över sesamfrön och salladslök och ringla över Kikkoman sojasås.

Tips

Även gott kallt – perfekt för en matsäck eller arbetslunch. För en kolhydratfattig twist, byt ut riset mot blomkålsris eller ångkokt broccoli.

Näringsinnehåll (per portion):1.989 kJ / 475 kcal
15 gFett
30 gProtein
50 gKolhydrater

Upptäck mer

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.

Intresserad av spännande information, läckra recept och bra tävlingar?

Till nyhetsbrevet