

Snabblunchrätter – Miso ramen i en låda, friterad grönsaksramen, pak choisallad
En snabb ramen och en fräsch salladsrätt som nästan gör sig själv, läckra misonudlar i jordnötssås med grönsaker, pak choikål samt rostade jordnötter i misodressing. Klara, färdiga, laga mat!
Ingredienser
Pak choi sallad med gurka, morot och nötter


Steg 1

100 g pak choi – 1 morot – 1 grön gurka
Hacka pak choi, riv moroten och skiva gurkan.
Steg 2

1 msk citronsaft – 4 tsk Kikkoman rostad sesamolja – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk risvinäger – 1 tsk socker – 1 tsk misopasta – 1 vitlöksklyfta – 0,25 tsk mald ingefära – 2 msk jordnötter
Blanda citronsaft, Kikkoman Sesamolja, Kikkoman sojasås, risvinäger, socker, misopasta, pressad vitlök och mald ingefära i en skål.
Rosta nötterna i en torr stekpanna.
Steg 3

1 salladslök
Hacka salladslöken. Blanda grönsakerna med den förberedda såsen och strö över de rostade nötterna och salladslöken.
Tips:
Blanda salladen med dressingen 15 minuter före servering.
Misonudlar med grönsaker i jordnötssås


Steg 1

150 g snabbnudlar (ramen) – 100 g pak choi – 1 lök – 0,5 morot – 30 g skalade sojabönor – 1 vitlöksklyfta – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Finhacka grönsakerna och stek i Kikkoman sesamolja i 2 minuter, rör om ofta.
Steg 2

1 msk jordnötssmör – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk misopasta – 0,25 tsk chilipulver – 1 msk citronsaft – 1 tsk socker – 60 ml vatten
Blanda alla ingredienser i en skål. Lägg dem i stekpannan med grönsakerna, tillsätt de kokta nudlarna och blanda.
Steg 3

1 salladslök – 2 msk jordnötter
Hacka jordnötterna och salladslöken. Lägg nudlarna i matlådor och strö över lök och jordnötter.
Tips
Ramen i en låda


Steg 1

1 tsk misopasta – 1 tsk grönsaksfond koncentrat – 2 tsk Kikkoman rostad sesamolja – 1 tsk sriracha – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 0,25 tsk mald ingefära – 0,25 tsk chilipulver
Tillsätt hälften av misopastan, grönsaksbuljongkoncentratet, Kikkoman sesamolja, sirachasås, Kikkoman sojasås, mald ingefära och chilipulver i var och en av matlådorna.
Steg 2

100 g pak choi – 0,5 morot – 100 g tofu – 50 g skalade sojabönor – 100 g snabbnudlar (ramen)
Finhacka pak choi, skär moroten i tunna stavar och tofun i tärningar. Lägg de hackade grönsakerna och tofun i matlådorna. Tillsätt sojabönorna och nudlarna.
Häll kokande vatten över ingredienserna, vänta 5 minuter, rör om, servera sedan.
Tips:
När du köper snabbnudlar, se till att välja de som inte behöver tillagas; bara 5 minuters blötläggning i kokande vatten.
Upptäck mer