

Asiatiska klassiker med wokrätter och soppor
Fem olika rätter gjorda på samma huvudingredienser – kyckling, grönsaker, Kikkoman sojasås och kryddor. Grönsakerna kan tillagas och portioneras tillsammans, vilket gör det snabbt och enkelt att skapa måltider som är fräscha, varierade och fulla av smak.
Ingredienser
Sojaglaserad kyckling- och grönsaksgratäng


Steg 1

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk honung – 1 msk matolja – 1,5 tsk riven ingefära – 1 msk citronjuice – 400 g kycklingfilé
Blanda Kikkoman sojasås, honung, riven ingefära, matolja och citronjuice i en liten skål. Gnid in kycklingen med marinaden och lägg den i en ugnssäker form.
Steg 2

1 morot – 0,5 broccolihuvud – 1 röd paprika – 1 lök – 1 msk matolja
Skiva moroten och löken, dela broccolin i buketter och skär den urkärnade röda paprikan i 8 bitar. Blanda grönsakerna med resterande matolja och rosta i 20–30 minuter i 180°C.
Tips
Denna marinerade kyckling smakar även gott kall – perfekt i wraps eller sallader.
Asiatisk omelett med wokade grönsaker


Steg 1

1 lök – 1 morot – 1 röd paprika – 0,5 broccolihuvud – 1 msk matolja – 0,5 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Hacka löken fint, riv moroten grovt, tärna den röda paprikan och dela broccolin i små buketter. Woka grönsakerna i olja på hög värme i 1 minut. Tillsätt Kikkoman sojasås och koka i ytterligare 2 minuter. Låt svalna något.
Steg 2

4 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk hackad koriander – 1 msk smör
Knäck 2 ägg i vardera av två skålar. Tillsätt ½ msk Kikkoman sojasås och ½ msk hackad koriander i varje skål och vispa sedan med en gaffel. Smält smöret i en stekpanna och tillaga omeletterna med de färdiga blandningarna. Lägg upp på tallrikar, fyll med grönsaksblandningen, rulla ihop som en tortilla och servera.
Tips
För en fluffigare och mer mättande omelett, tillsätt en skvätt mjölk och lite mjöl till äggen innan du steker dem.
Asiatisk kyckling-, morots- och äggsoppa


Steg 1

1 msk matolja – 0,5 lök – 0,5 röd chili, finhackad – 1 vitlöksklyfta, finhackad – 0,5 tsk riven ingefära – 150 g kycklingfilé – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Hack löken. Fräs den hackade löken, chilin, vitlöken och ingefäran i matoljan. Tillsätt den skivade kycklingfilén och Kikkoman sojasås. Woka i 2 minuter under ständig omrörning.
Steg 2

1 morot – 1 röd paprika – 600 ml kycklingbuljong eller vatten
Tillsätt den hackade moroten och den röda paprikan. Fräs i ytterligare 1 minut och häll sedan i den varma buljongen eller vattnet. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter.
Steg 3

1 ägg – 2,5 msk vetemjöl – 0,5 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
I en liten skål, vispa ihop ägg, mjöl och Kikkoman sojasås. Häll blandningen långsamt i den sjudande soppan i en tunn stråle under omrörning. Koka upp och servera.
Tips
Istället för ägg- och mjölblandningen kan du använda risnudlar eller udon för en mer mättande soppa. En skvätt Kikkoman sesamolja som tillsätts precis före servering förstärker buljongens smak.
Äggstekt ris med kyckling och grönsaker


Steg 1

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 0,5 msk honung – 0,5 tsk riven ingefära – 0,5 vitlöksklyfta, finhackad – 200 g kycklingfilé – 1 msk matolja – 0,5 morot – 0,5 röd paprika – 0,5 broccolihuvud – 0,5 lök
Häll Kikkoman sojasås i en skål, tillsätt honung, hackad vitlök och riven ingefära. Blanda väl. Skär kycklingen i tärningar och lägg den i marinaden. Fräs kycklingfilén i matolja i 3 minuter och lägg sedan över den i en skål. Skiva löken i tärningar, moroten i tändstickor, den röda paprikan i strimlor och dela broccolin i buketter. Fräs grönsakerna i samma stekpanna.
Steg 2

100 g ris – 0,5 tsk gurkmeja – 1 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk hackad salladslök
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Addera kyckling och gurkmeja i stekpannan och stek under omrörning tills allt är varmt . Knäck i ägget och rör om tills det stelnat. Ringla över Kikkoman sojasås och strö över den hackade salladslöken.
Tips
Dagsgammalt ris fungerar bäst till stekt ris – det är torrare och friteras lättare.
Honungs- och sojakyckling med wok och ris


Steg 1

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 0,5 msk honung – 0,5 tsk riven ingefära – 0,5 vitlöksklyfta, finhackad – 200 g kycklingfilé
Häll Kikkoman sojasås i en skål, tillsätt honung, hackad vitlök och riven ingefära. Blanda väl. Skär kycklingen i tärningar och lägg den i marinaden.
Steg 2

100 g ris – 1 msk matolja – 0,5 morot – 0,5 broccolihuvud – 0,5 röd paprika
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär moroten i tändstickor, den röda paprikan i strimlor och dela broccolin i buketter. Fräs grönsakerna i oljan i 5 minuter.
Steg 3

Tillsätt den marinerade kycklingen till de stekta grönsakerna och tillaga i 3 minuter tills kycklingen är genomkokt.
Tips
Tillsätt den marinerade kycklingen till de stekta grönsakerna och tillaga i 3 minuter tills kycklingen är genomkokt.
Upptäck mer