Lunchrätter med halloumiost
Halloumi heaven: ta med det grekiska solskenet till ditt bord med dessa tre halloumi-baserade lunchrätter. Från grillade halloumi-pitas tillsammans med en örtskål och halloumi-vegoskål till fräsande halloumi-veg-spett på örtris. Perfekt för en vecka med läcker variation.
Halloumispett serverat på örtris
Steg 1
150 g kokt basmatiris – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 msk timjan – 1 msk oregano – 200 g halloumi – 1 msk olivolja
Blanda det kokta riset och Kikkoman sojasås med mindre salt samt örterna. Dela upp i matlådor. Skär halloumin i tärningar och stek på båda sidor i en grillpanna.
Steg 2
1 grön paprika – 1 lång gurka – 1 avokado – 20 g färsk spenat
Skär paprikan i stora tärningar och skiva gurkan. Trä dem på tandpetare med halloumin. Servera med ris, spenat och skivad avokado.
Skål med stekt halloumi
Steg 1
150 g kokt basmatiris – 200 g halloumi – 1 msk olivolja
Lägg riset i matlådor. Skär halloumin i tärningar och stek i olivolja tills den är gyllenbrun.
Steg 2
1 avokado – 0,5 grön paprika – 0,5 lång gurka
Skär avokadon, paprikan och gurkan i tärningar.
Steg 3
30 g färsk spenat – 3 msk grekisk yoghurt – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 0,5 tsk peppar – 0,5 msk timjan – 0,5 msk oregano
Blanda ingredienserna till såsen. Servera med ris och spenat.
Pita fylld med grillad halloumi
Steg 1
2 msk grekisk yoghurt – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 2 msk citronsaft – 1 msk olivolja – 2 pitabröd
Blanda ingredienserna till såsen och bred ut på pitabrödet.
Steg 2
200 g halloumi – 0,5 msk timjan – 0,5 msk oregano – 1 msk olivolja
Skär halloumin i 2 halvor, gnid in med olivolja och örter och stek på båda sidor i en stekpanna.
Steg 3
1 avokado – 0,5 grön paprika – 0,5 lång gurka – 20 g färsk spenat
Fyll pitorna med spenat, skivade grönsaker och grillad halloumi.
Upptäck mer