Lunchrätter med hirs och rostade grönsaker

Förenkla din matlagning och veckoplanering med denna magiska hirstrio: alla kombinerar färsk hirs och grönsaker för att skapa en rejäl soppa, läckra salta pannkakor eller färgglada grönsaksskålar. En handling: tre härliga måltider - dags att börja laga!

Ingredienser

4 
morötter
1 
zucchini
5 
tomater
2 
röda paprikor
1 
stor lök
6 msk
olivolja
7 msk
hackad persilja
300 g
kokt hirs
1 liter
grönsaksbuljong
1 
ägg
1 tsk
peppar
1 msk
citronsaft
1 msk
limejuice
1 msk
honung
3 msk
naturell yoghurt

Grönsaksskål

Grönsaksskål
Grönsaksskål

Steg 1

100 g kokt hirs – 2 msk hackad persilja – 0,25  zucchini – 0,25  lök – 1 msk olivolja

Blanda den kokta hirsen med persilja. Skiva zucchini och lök och fräs i olivolja.

Steg 2

1  morot – 1  tomat – 0,5  röd paprika

Skär moroten i stavar, tomaten i fjärdedelar och paprikan i tärningar. Lägg alla ingredienser i en matlåda.

Steg 3

3 msk naturell yoghurt – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk limejuice – 1 msk honung – 1 msk hackad persilja

Blanda ingredienserna till såsen och servera med resterande ingredienser.

Tips

Näringsinnehåll (per portion):1108 kJ / 265 kcal
7 gFett
14 gProtein
35 gKolhydrater

Zucchini- och morotspannkakor

Zucchini- och morotspannkakor
Zucchini- och morotspannkakor

Steg 1

100 g kokt hirs – 0,25  zucchini – 1  morot – 1  ägg – 0,5 tsk peppar – 1 msk hackad persilja – 2 msk olivolja

Tvätta zucchinin samt tvätta och skala moroten. Riv grönsakerna. Blanda den kokta hirsen med de rivna grönsakerna och ägg, krydda med peppar och persilja. Forma till små pannkakor och stek i olivolja tills de är gyllenbruna.

Steg 2

0,5  röd paprika – 1  tomat – 0,25  lök – 1 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk citronsaft

Skiva paprika, tomat och lök och blanda med Kikkoman sojasås, olivolja och citronsaft. Servera med pannkakorna.

Tips

Näringsinnehåll (per portion):1297 kJ / 310 kcal
16,2 gFett
6,5 gProtein
23 gKolhydrater

Rostad grönsakssoppa

Rostad grönsakssoppa
Rostad grönsakssoppa

Steg 1

2  morötter – 0,5  zucchini – 3  tomater – 1  röd paprika – 0,5  stor lök – 2 msk olivolja – 2 msk hackad persilja

Skär grönsakerna i mindre bitar, gnid in dem med olivoljan och hackad persilja, lägg på en plåt och rosta i 20 minuter i 200 °C.

Steg 2

1 liter grönsaksbuljong – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås0,5 tsk peppar – 1 msk hackad persilja – 100 g kokt hirs

Lägg de bakade grönsakerna i en kastrull, häll över buljongen och koka i 15 minuter. Puréa med en stavmixer, smaka av med Kikkoman sojasås, peppar och persilja och servera med hirsen.

Tips

Näringsinnehåll (per portion):1213 kJ / 290 kcal
12 gFett
8,5 gProtein
28,5 gKolhydrater

Upptäck mer

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.

Intresserad av spännande information, läckra recept och bra tävlingar?

Till nyhetsbrevet