

Veganska lunchrätter - pumpavåffla, blomkålscurry, tortilla med blomkål
En läcker trio av veganska läckerheter: pumpamorotsvåfflor med kryddig tempeh, en rejäl blomkål-spenatcurry och vegobitar med aromatisk BBQ-blomkål i en tortillawrap. Minimal shopping, maximal smak.
Ingredienser
Tortilla med Teriyaki-blomkål, romansallad och tomater


Steg 1

200 g blomkål – 100 g vetemjöl – 1 tsk rökt paprikapulver – 0,5 tsk peppar – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 60 ml vatten – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja
Skär blomkålen i buketter.
Blanda mjöl, rökt paprikapulver, peppar, Kikkoman sojasås mindre salt, vatten och Kikkoman sesamolja tills det är väl blandat. Doppa varje bukett i smeten och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 220 °C i 20 minuter.
Steg 2

120 ml Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök – 1 romansallat – 1 tomat – 2 tortillas
Doppa de bakade blomkålsbuketterna i Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök och lägg tillbaka dem på bakplåten. Grädda i ytterligare 5 minuter.
Dela salladen i separata blad och skär tomaten i delar. Bred resterande Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök på tortillabröden, tillsätt sallad, blomkål och tomater och vik ihop.
Tips:
Du kan berika tortillan med ytterligare grönsaker som rödlök, paprika eller färsk gurka.
Curry med blomkål, cashewnötter och spenat med ris


Steg 1

3 tomater – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 lök – 1 vitlöksklyfta – 1 tsk currypasta – 50 g spenat – 120 ml vatten – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås
Blanchera och skala tomaterna och tärna dem sedan. Hacka och fräs sedan löken i Kikkoman sesamolja. Tillsätt vitlöksklyftan och currypasta. Blanda ihop. Tillsätt sedan spenaten, tomaterna, vattnet och Kikkoman sojasås med mindre salt.
Steg 2

200 g blomkål – 250 ml kokosmjölk
Skär blomkålen i buketter. Tillsätt blomkålen och kokosmjölken i såsen. Täck över och koka i 10 minuter.
Steg 3

40 g cashewnötter – 100 g ris – 1 knippe koriander
Rosta cashewnötterna i en torr panna.
Koka riset och lägg det sedan i matlådor. Häll currysåsen över dem och strö över nötterna och färsk koriander.
Tips:
För en kryddigare rätt, använd mer currypasta eller krydda med en nypa chili.
Veganska pumpa- och morotsvåfflor med tempeh, champinjoner och spenat


Steg 1

320 g naturlig vegansk yoghurt – 120 ml växtbaserad mjölk – 60 g pumpapuré – 1 morot – 150 g vetemjöl – 1 tsk bakpulver – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås
Riv moroten. Blanda yoghurten med den växtbaserade mjölken, pumpapuré, morot, mjöl, bakpulver och Kikkoman sojasås mindre salt.
Baka våfflorna med denna mix. Baka 2 eller 4 våfflor beroende på våffeljärnets storlek.
Steg 2

100 g tempeh – 100 g champinjoner – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 msk srirachasås – 1,5 Kikkoman rostad sesamolja – 1 msk farinsocker
Skär tempehn i tärningar och kvarta svampen.
Blanda Kikkoman sojasås mindre salt, srirachasås, 1 matsked Kikkoman Sesamolja och sockret i en skål. Marinera tempehn i blandningen i 15 minuter.
Häll den återstående ½ matskeden Kikkoman Sesamolja i pannan. Tillsätt svampen och stek i 1 minut. Tillsätt tempehn med marinaden och fräs i 3 minuter.
Steg 3

0,5 msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 vitlöksklyfta – 100 g spenat – 0,5 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås
Hacka vitlöken och fräs den med spenat i Kikkoman sesamolja. Tillsätt Kikkoman sojasås mindre salt och blanda.
Steg 4

Lägg svampen med tempeh och spenat på de kokta våfflorna.
Tips:
Du kan också använda krämig tofu istället för tempeh.
Upptäck mer