Veganska lunchrätter - pumpavåffla, blomkålscurry, tortilla med blomkål

En läcker trio av veganska läckerheter: pumpamorotsvåfflor med kryddig tempeh, en rejäl blomkål-spenatcurry och vegobitar med aromatisk BBQ-blomkål i en tortillawrap. Minimal shopping, maximal smak.

Ingredienser

320 g
naturlig vegansk yoghurt
120 ml
växtbaserad mjölk
60 g
pumpapuré
1 
morot
250 g
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
100 g
tempeh
100 g
champinjoner
1 msk
sriracha
1 msk
farinsocker
2 
vitlöksklyftor
150 g
spenat
1 
lök
1 tsk
currypasta
4 
tomater
400 g
blomkål
250 ml
kokosmjölk
40 g
cashewnötter
100 g
ris
1 knippe
knippe koriander
1 tsk
rökt paprikapulver
 ½ tsk
peppar
180 ml
vatten
1 
romansallad
2 
tortillas

Tortilla med Teriyaki-blomkål, romansallad och tomater

Tortilla med Teriyaki-blomkål, romansallad och tomater
Tortilla med Teriyaki-blomkål, romansallad och tomater

Steg 1

200 g blomkål – 100 g vetemjöl – 1 tsk rökt paprikapulver – 0,5 tsk peppar – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås60 ml vatten – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja

Skär blomkålen i buketter.

Blanda mjöl, rökt paprikapulver, peppar, Kikkoman sojasås mindre salt, vatten och Kikkoman sesamolja tills det är väl blandat. Doppa varje bukett i smeten och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 220 °C i 20 minuter.

Steg 2

120 ml Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök1  romansallat – 1  tomat – 2  tortillas

Doppa de bakade blomkålsbuketterna i Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök och lägg tillbaka dem på bakplåten. Grädda i ytterligare 5 minuter.

Dela salladen i separata blad och skär tomaten i delar. Bred resterande Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök på tortillabröden, tillsätt sallad, blomkål och tomater och vik ihop.

Tips:

Du kan berika tortillan med ytterligare grönsaker som rödlök, paprika eller färsk gurka.

Näringsinnehåll (per portion):2937.17 kJ / 702 kcal
25 gFett
17,8 gProtein
90 gKolhydrater

Curry med blomkål, cashewnötter och spenat med ris

Curry med blomkål, cashewnötter och spenat med ris
Curry med blomkål, cashewnötter och spenat med ris

Steg 1

3  tomater – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1  lök – 1  vitlöksklyfta – 1 tsk currypasta – 50 g spenat – 120 ml vatten – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Blanchera och skala tomaterna och tärna dem sedan. Hacka och fräs sedan löken i Kikkoman sesamolja. Tillsätt vitlöksklyftan och currypasta. Blanda ihop. Tillsätt sedan spenaten, tomaterna, vattnet och Kikkoman sojasås med mindre salt.

Steg 2

200 g blomkål – 250 ml kokosmjölk

Skär blomkålen i buketter. Tillsätt blomkålen och kokosmjölken i såsen. Täck över och koka i 10 minuter.

Steg 3

40 g cashewnötter – 100 g ris – 1 knippe koriander

Rosta cashewnötterna i en torr panna.

Koka riset och lägg det sedan i matlådor. Häll currysåsen över dem och strö över nötterna och färsk koriander.

Tips:

För en kryddigare rätt, använd mer currypasta eller krydda med en nypa chili.

Näringsinnehåll (per portion):2022 kJ / 483 kcal
35,5 gFett
13 gProtein
31,7 gKolhydrater

Veganska pumpa- och morotsvåfflor med tempeh, champinjoner och spenat

Veganska pumpa- och morotsvåfflor med tempeh, champinjoner och spenat
Veganska pumpa- och morotsvåfflor med tempeh, champinjoner och spenat

Steg 1

320 g naturlig vegansk yoghurt – 120 ml växtbaserad mjölk – 60 g pumpapuré – 1  morot – 150 g vetemjöl – 1 tsk bakpulver – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Riv moroten. Blanda yoghurten med den växtbaserade mjölken, pumpapuré, morot, mjöl, bakpulver och Kikkoman sojasås mindre salt.

Baka våfflorna med denna mix. Baka 2 eller 4 våfflor beroende på våffeljärnets storlek.

Steg 2

100 g tempeh – 100 g champinjoner – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 msk srirachasås – 1,5  Kikkoman rostad sesamolja1 msk farinsocker

Skär tempehn i tärningar och kvarta svampen.

Blanda Kikkoman sojasås mindre salt, srirachasås, 1 matsked Kikkoman Sesamolja och sockret i en skål. Marinera tempehn i blandningen i 15 minuter.

Häll den återstående ½ matskeden Kikkoman Sesamolja i pannan. Tillsätt svampen och stek i 1 minut. Tillsätt tempehn med marinaden och fräs i 3 minuter.

Steg 3

0,5 msk Kikkoman rostad sesamolja1  vitlöksklyfta – 100 g spenat – 0,5 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Hacka vitlöken och fräs den med spenat i Kikkoman sesamolja. Tillsätt Kikkoman sojasås mindre salt och blanda.

Steg 4

Lägg svampen med tempeh och spenat på de kokta våfflorna.

Tips:

Du kan också använda krämig tofu istället för tempeh.

Näringsinnehåll (per portion):2939 kJ / 702 kcal
20 gFett
24 gProtein
97,7 gKolhydrater

Upptäck mer

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.

Intresserad av spännande information, läckra recept och bra tävlingar?

Till nyhetsbrevet