Sushitårta med rostbiff och avokado
till 1 avlång bakform, ca 15 x 8 x 5 cm
Ingredienser
Till äggröran
Till pepparrotskrämen
Förberedelse
Steg 1
Äggröran: Blanda ägg, socker och salt väl. Smörj en belagd stekpanna med oljefuktat kökspapper. Häll äggsmeten i en kall stekpanna och stek på medelhög värme (så att den inte bränner vid) tills röran stelnat. Mosa äggröran till mindre bitar med en potatisstöt.
Steg 2
Fintärna avokadoköttet och gurkan och blanda med majonnäsen. Skär rostbiffen i bitar.
Steg 3
Pepparrotskrämen: Blanda pepparroten och färskosten väl och lägg krämen i en liten spritspåse.
Steg 4
Gör tårtan färdig genom att först klä bakformen med plastfolie och fördela rostbiffskivorna på botten. Bred avokado-gurk-majonnäsen ovanpå rostbiffen. Fördela hälften av sushiriset ovanpå. Lägg först noriarket och sedan äggröran ovanpå och täck med resten av sushiriset.
Steg 5
Täck med plastfolien och tryck till lätt så att hålrummen kommer bort. Skölj och skiva tomaterna.
Steg 6
Före serveringen: Dra bort plastfolien, lägg en tallrik ovanpå och stjälp upp sushitårtan. Dra bort resten av plastfolien och pensla rostbiffen med teriyakisåsen. Garnera sushitårtan med pepparrotskrämen på 4 jämnt fördelade ställen, dekorera med tomatskivorna och kryddkrassen och servera. Servera sushitårtan med sojasås och njut.
Recept-ID: 44
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer