Sushitårta med rostbiff och avokado
Sushitårta med rostbiff och avokado

Sushitårta med rostbiff och avokado

4,8 4 Betyg
Total tid 25 Min.
25 Min. Tid för förberedelse

till 1 avlång bakform, ca 15 x 8 x 5 cm

      Ingredienser

      1 Portioner
      200 g
      kokt sushiris
       ½ 
      avokado
      20 
      gurka (urkärnad)
      1 msk
      majonnäs
      50 g
      rostbiff, skivad
       ½ 
      noriark
      2 
      1 röd och 1 gul dadeltomat
      lite kryddkrasse

      Till äggröran

      1 
      färskt ägg
      2 nypa
      strösocker
      1 nypa
      salt
      lite vegetabilisk olja

      Till pepparrotskrämen

      1 tsk
      pepparrot (glas)
      1 msk
      färskost
      Näringsinnehåll (per portion):959 kJ / 229 kcal
      14,3 gFett
      7 gProtein
      17,1 gKolhydrater

      Förberedelse

      Steg 1

      Äggröran: Blanda ägg, socker och salt väl. Smörj en belagd stekpanna med oljefuktat kökspapper. Häll äggsmeten i en kall stekpanna och stek på medelhög värme (så att den inte bränner vid) tills röran stelnat. Mosa äggröran till mindre bitar med en potatisstöt. 

      Steg 2

      Fintärna avokadoköttet och gurkan och blanda med majonnäsen. Skär rostbiffen i bitar. 

      Steg 3

      Pepparrotskrämen: Blanda pepparroten och färskosten väl och lägg krämen i en liten spritspåse.

      Steg 4

      Gör tårtan färdig genom att först klä bakformen med plastfolie och fördela rostbiffskivorna på botten. Bred avokado-gurk-majonnäsen ovanpå rostbiffen. Fördela hälften av sushiriset ovanpå. Lägg först noriarket och sedan äggröran ovanpå och täck med resten av sushiriset. 

      Steg 5

      Täck med plastfolien och tryck till lätt så att hålrummen kommer bort. Skölj och skiva tomaterna. 

      Steg 6

      Före serveringen: Dra bort plastfolien, lägg en tallrik ovanpå och stjälp upp sushitårtan. Dra bort resten av plastfolien och pensla rostbiffen med teriyakisåsen. Garnera sushitårtan med pepparrotskrämen på 4 jämnt fördelade ställen, dekorera med tomatskivorna och kryddkrassen och servera. Servera sushitårtan med sojasås och njut. 

      Recept-ID: 44

      Recept som PDF

      ladda ner PDF

      Tack för din återkoppling!

      Berätta vad du tycker

      Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

      Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

      Äggröran: Blanda ägg, socker och salt väl. Smörj en belagd stekpanna med oljefuktat kökspapper. Häll äggsmeten i en kall stekpanna och stek på medelhög värme (så att den inte bränner vid) tills röran stelnat. Mosa äggröran till mindre bitar med en potatisstöt. 

      Fintärna avokadoköttet och gurkan och blanda med majonnäsen. Skär rostbiffen i bitar. 

      Pepparrotskrämen: Blanda pepparroten och färskosten väl och lägg krämen i en liten spritspåse.

      Gör tårtan färdig genom att först klä bakformen med plastfolie och fördela rostbiffskivorna på botten. Bred avokado-gurk-majonnäsen ovanpå rostbiffen. Fördela hälften av sushiriset ovanpå. Lägg först noriarket och sedan äggröran ovanpå och täck med resten av sushiriset. 

      Täck med plastfolien och tryck till lätt så att hålrummen kommer bort. Skölj och skiva tomaterna. 

      Före serveringen: Dra bort plastfolien, lägg en tallrik ovanpå och stjälp upp sushitårtan. Dra bort resten av plastfolien och pensla rostbiffen med teriyakisåsen. Garnera sushitårtan med pepparrotskrämen på 4 jämnt fördelade ställen, dekorera med tomatskivorna och kryddkrassen och servera. Servera sushitårtan med sojasås och njut. 

      Berätta vad du tycker

      Tack för din återkoppling!

      Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

      01
      02
      03
      04
      05
      06

      Missa aldrig något!

      Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

      Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

      Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.