Sushitårta med rostbiff och avokado

Total tid 25 Min.
25 Min. Tid för förberedelse

till 1 avlång bakform, ca 15 x 8 x 5 cm

Ingredienser

1 Portioner
200 g
kokt sushiris
 ½ 
avokado
20 
gurka (urkärnad)
1 msk
majonnäs
50 g
rostbiff, skivad
 ½ 
noriark
2 
1 röd och 1 gul dadeltomat
lite kryddkrasse

Till äggröran

1 
färskt ägg
2 nypa
strösocker
1 nypa
salt
lite vegetabilisk olja

Till pepparrotskrämen

1 tsk
pepparrot (glas)
1 msk
färskost
Näringsinnehåll (per portion): 959 kJ  /  229 kcal
14,3 g Fett
7 g Protein
17,1 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Äggröran: Blanda ägg, socker och salt väl. Smörj en belagd stekpanna med oljefuktat kökspapper. Häll äggsmeten i en kall stekpanna och stek på medelhög värme (så att den inte bränner vid) tills röran stelnat. Mosa äggröran till mindre bitar med en potatisstöt. 

Steg 2

Fintärna avokadoköttet och gurkan och blanda med majonnäsen. Skär rostbiffen i bitar. 

Steg 3

Pepparrotskrämen: Blanda pepparroten och färskosten väl och lägg krämen i en liten spritspåse.

Steg 4

Gör tårtan färdig genom att först klä bakformen med plastfolie och fördela rostbiffskivorna på botten. Bred avokado-gurk-majonnäsen ovanpå rostbiffen. Fördela hälften av sushiriset ovanpå. Lägg först noriarket och sedan äggröran ovanpå och täck med resten av sushiriset. 

Steg 5

Täck med plastfolien och tryck till lätt så att hålrummen kommer bort. Skölj och skiva tomaterna. 

Steg 6

Före serveringen: Dra bort plastfolien, lägg en tallrik ovanpå och stjälp upp sushitårtan. Dra bort resten av plastfolien och pensla rostbiffen med teriyakisåsen. Garnera sushitårtan med pepparrotskrämen på 4 jämnt fördelade ställen, dekorera med tomatskivorna och kryddkrassen och servera. Servera sushitårtan med sojasås och njut. 

Recept-ID: 44

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Äggröran: Blanda ägg, socker och salt väl. Smörj en belagd stekpanna med oljefuktat kökspapper. Häll äggsmeten i en kall stekpanna och stek på medelhög värme (så att den inte bränner vid) tills röran stelnat. Mosa äggröran till mindre bitar med en potatisstöt. 

Fintärna avokadoköttet och gurkan och blanda med majonnäsen. Skär rostbiffen i bitar. 

Pepparrotskrämen: Blanda pepparroten och färskosten väl och lägg krämen i en liten spritspåse.

Gör tårtan färdig genom att först klä bakformen med plastfolie och fördela rostbiffskivorna på botten. Bred avokado-gurk-majonnäsen ovanpå rostbiffen. Fördela hälften av sushiriset ovanpå. Lägg först noriarket och sedan äggröran ovanpå och täck med resten av sushiriset. 

Täck med plastfolien och tryck till lätt så att hålrummen kommer bort. Skölj och skiva tomaterna. 

Före serveringen: Dra bort plastfolien, lägg en tallrik ovanpå och stjälp upp sushitårtan. Dra bort resten av plastfolien och pensla rostbiffen med teriyakisåsen. Garnera sushitårtan med pepparrotskrämen på 4 jämnt fördelade ställen, dekorera med tomatskivorna och kryddkrassen och servera. Servera sushitårtan med sojasås och njut. 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.