

Gravad lax med persiljerösti och apelsindipp
Redo att dyka in i världen av fiske? Detta recept kommer säkerligen fånga dig! Och persiljerotsröstin ger en härlig twist. Låt oss göra lite vågor i köket!
Förberedelse
Steg 1
500 g laxfilé – 100 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk dillfrö – 1 msk korianderfrö – 2 msk socker – 1 msk salt
Rensa laxen väl och klappa torr
Lägg i en liten skål
Blanda alla övriga ingredienser och fördela jämnt över laxen
Ställ in i kylen i minst 6 timmar, vänd på laxen efter halva tiden
Skölj sedan av marinaden, klappa laxen torr och skär i lagom stora bitar
Steg 2
2 stora potatisar – 1 persiljerot – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 4 msk olja för stekning
Skala och riv potatisen och persiljeroten grovt
Smaksätt med Kikkoman sojasås och låt stå i 10 minuter
Pressa grönsakerna väl och forma till ca. 5 cm runda biffar och stek i olja i en belagd panna
Ta ur pannan och låt rinna av på hushållspapper
Steg 3
200 g crème fraîche – Skal från 1 apelsin – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Blanda försiktigt crème fraichen med apelsinskalet och Kikkoman sojasås
Kyl tills den ska serveras
Recept-ID: 1184
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer





![[Translate to Schwedisch:] [Translate to Schwedisch:]](https://www.kikkoman.se/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)

![[Translate to Schwedisch:] [Translate to Schwedisch:]](https://www.kikkoman.se/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)












