Gravad lax med persiljerösti och apelsindipp
Gravad lax med persiljerösti och apelsindipp

Gravad lax med persiljerösti och apelsindipp

Total tid 6 tim. 50 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid
6 tim. Tid för marinering

Redo att dyka in i världen av fiske? Detta recept kommer säkerligen fånga dig! Och persiljerotsröstin ger en härlig twist. Låt oss göra lite vågor i köket!

Ingredienser

4 Portioner

Ingredienser till laxen:

500 g
laxfilé
1 msk
dillfrö
1 msk
korianderfrö
2 msk
socker
1 msk
salt

Ingredienser till röstin:

2 
stora potatisar
1 
persiljerot
4 msk
olja för stekning

Ingredienser till dippen:

200 g
crème fraîche
Skal från 1 apelsin
Näringsinnehåll (per portion):5.052,2 kJ / 1.213,6 kcal
83,2 gFett
70 gProtein
42,8 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

500 g laxfilé – 100 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk dillfrö – 1 msk korianderfrö – 2 msk socker – 1 msk salt

Rensa laxen väl och klappa torr
Lägg i en liten skål
Blanda alla övriga ingredienser och fördela jämnt över laxen
Ställ in i kylen i minst 6 timmar, vänd på laxen efter halva tiden
Skölj sedan av marinaden, klappa laxen torr och skär i lagom stora bitar

Steg 2

2  stora potatisar – 1  persiljerot – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås4 msk olja för stekning

Skala och riv potatisen och persiljeroten grovt
Smaksätt med Kikkoman sojasås och låt stå i 10 minuter
Pressa grönsakerna väl och forma till ca. 5 cm runda biffar och stek i olja i en belagd panna
Ta ur pannan och låt rinna av på hushållspapper

Steg 3

200 g crème fraîche – Skal från 1 apelsin – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda försiktigt crème fraichen med apelsinskalet och Kikkoman sojasås
Kyl tills den ska serveras

Recept-ID: 1184

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

500 g laxfilé – 100 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk dillfrö – 1 msk korianderfrö – 2 msk socker – 1 msk salt

Rensa laxen väl och klappa torr
Lägg i en liten skål
Blanda alla övriga ingredienser och fördela jämnt över laxen
Ställ in i kylen i minst 6 timmar, vänd på laxen efter halva tiden
Skölj sedan av marinaden, klappa laxen torr och skär i lagom stora bitar

2 stora potatisar – 1 persiljerot – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås4 msk olja för stekning

Skala och riv potatisen och persiljeroten grovt
Smaksätt med Kikkoman sojasås och låt stå i 10 minuter
Pressa grönsakerna väl och forma till ca. 5 cm runda biffar och stek i olja i en belagd panna
Ta ur pannan och låt rinna av på hushållspapper

200 g crème fraîche – Skal från 1 apelsin – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda försiktigt crème fraichen med apelsinskalet och Kikkoman sojasås
Kyl tills den ska serveras

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.