Varm ris- och quinoaskål med omelett och jordnötter
Varm ris- och quinoaskål med omelett och jordnötter

Varm ris- och quinoaskål med omelett och jordnötter

Total tid35 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
25 Min.Tillagningstid

Läcker & enkel vegetarisk skål, perfekt för en hälsosam lunch eller middag. En bädd av quinoa och fullkornsris toppas med knapriga rostade morötter, rödkål, edamame och gyllene omelett, kryddat med en sojasesamsås.

Ingredienser

2 Portioner
2 
morötter
2 tsk
sesamfrön
Currypulver
50 g
quinoa
50 g
råris
100 g
rödkål
2 tsk
citronjuice
Nymalen peppar
150 g
fryst edamame
2 msk
jordnötssmör
2 
ägg
2 msk
hackade, saltade jordnötter
Näringsinnehåll (per portion):2796 kJ / 669 kcal
34,2 gFett
27,6 gProtein
58,1 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär morötterna i 3-5 mm tjocka skivor, stek i 1 tsk uppvärmd sesamolja i 8-10 minuter. Avsluta med sesamfröna och smaka av med mirin-fu, 2-3 tsk sojasås och ¼ tsk currypulver. 

Steg 2

Koka quinoan och riset enligt förpackningens anvisningar. 

Steg 3

Skiva rödkålen i fina strimlor, stek i 1 tsk uppvärmd sesamolja, tillsätt ca 100 ml vatten och koka i 10-15 minuter. Smaka av med 2 tsk sojasås, lite citronsaft och peppar.

Steg 4

Koka edamamen i ca 5 minuter. Till såsen, värm 100 ml vatten med jordnötssmöret och 2 tsk sojasås, blanda väl och låt det reducera lite.

Steg 5

Vispa äggen med 1 tsk soja och stek dem i den återstående oljan till en omelett. Skär omeletten på mitten och vik ihop till 2 små omeletter. 

Steg 6

Lägg quinoa, ris, morötter, rödkål, edamame och omeletter i skålar, ringla över såsen, strö över jordnötter och servera.

Tips:

Garnera med färsk krasse eller knapriga groddar om så önskas.

Recept-ID: 1047

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär morötterna i 3-5 mm tjocka skivor, stek i 1 tsk uppvärmd sesamolja i 8-10 minuter. Avsluta med sesamfröna och smaka av med mirin-fu, 2-3 tsk sojasås och ¼ tsk currypulver. 

Koka quinoan och riset enligt förpackningens anvisningar. 

Skiva rödkålen i fina strimlor, stek i 1 tsk uppvärmd sesamolja, tillsätt ca 100 ml vatten och koka i 10-15 minuter. Smaka av med 2 tsk sojasås, lite citronsaft och peppar.

Koka edamamen i ca 5 minuter. Till såsen, värm 100 ml vatten med jordnötssmöret och 2 tsk sojasås, blanda väl och låt det reducera lite.

Vispa äggen med 1 tsk soja och stek dem i den återstående oljan till en omelett. Skär omeletten på mitten och vik ihop till 2 små omeletter. 

Lägg quinoa, ris, morötter, rödkål, edamame och omeletter i skålar, ringla över såsen, strö över jordnötter och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.