Varm ris- och quinoaskål med omelett och jordnötter
Läcker & enkel vegetarisk skål, perfekt för en hälsosam lunch eller middag. En bädd av quinoa och fullkornsris toppas med knapriga rostade morötter, rödkål, edamame och gyllene omelett, kryddat med en sojasesamsås.
Förberedelse
Steg 1
Skär morötterna i 3-5 mm tjocka skivor, stek i 1 tsk uppvärmd sesamolja i 8-10 minuter. Avsluta med sesamfröna och smaka av med mirin-fu, 2-3 tsk sojasås och ¼ tsk currypulver.
Steg 2
Koka quinoan och riset enligt förpackningens anvisningar.
Steg 3
Skiva rödkålen i fina strimlor, stek i 1 tsk uppvärmd sesamolja, tillsätt ca 100 ml vatten och koka i 10-15 minuter. Smaka av med 2 tsk sojasås, lite citronsaft och peppar.
Steg 4
Koka edamamen i ca 5 minuter. Till såsen, värm 100 ml vatten med jordnötssmöret och 2 tsk sojasås, blanda väl och låt det reducera lite.
Steg 5
Vispa äggen med 1 tsk soja och stek dem i den återstående oljan till en omelett. Skär omeletten på mitten och vik ihop till 2 små omeletter.
Steg 6
Lägg quinoa, ris, morötter, rödkål, edamame och omeletter i skålar, ringla över såsen, strö över jordnötter och servera.
Tips:
Garnera med färsk krasse eller knapriga groddar om så önskas.
Recept-ID: 1047
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer