Laxonigiri med avokadofyllning
Laxonigiri med avokadofyllning

Laxonigiri med avokadofyllning

5 2 Betyg
Total tid 25 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

En av Japans mest populära onigiri, fylld med mör lax blandad med ris. Edamame-riset med krämig avokado ger fräsch färg och smak. För en annorlunda variant kan laxen placeras hel i mitten.

Ingredienser

2 Portioner
50 g
färsk laxfilé, utan skinn
 ¼ 
avokado
400 g
kokt ris
 ½ tsk
vita sesamfrön
20 g
kokt edamame
1 
nori blad
Näringsinnehåll (per portion):1.259 kJ / 301 kcal
9,7 gFett
11,2 gProtein
40,9 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

50 g färsk laxfilé, utan skinn – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Koka laxfilén i en liten kastrull med kokande vatten i ca. 2 min. Överför till en skål med kallt vatten i ca 1 min, ta bort och torka. Stek på båda sidor i den uppvärmda Kikkoman sesamoljan. Pensla med Kikkoman sojasås och stek tills den är genomstekt. Dela I flagor.

Steg 2

 ¼  avokado

Mosa avokadon med en gaffel.

Steg 3

400 g kokt ris –  ½ tsk vita sesamfrön – 20 g kokt edamame – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Fördela riset mellan 2 skålar. Tillsätt laxen från steg 1 och vita sesamfrön i en skål och blanda. Rör ner edamame och Kikkoman sojasås tillsammans med riset i den andra skålen.

Steg 4

Forma laxrisblandningen till trianglar med hjälp av matfilm. Forma edamame-riset till 2 platta skivor på plastfolie. Lägg avokadon i mitten av varje och forma sedan till trianglar. Ta bort plastfolien.

Steg 5

1  nori blad

Skär noribladet i trianglar, vira runt risbollarna och servera.

Tips:

Istället för lax, använd krabba eller små räkor, även salladslök smakar fantastiskt i denna onigiri.

Recept-ID: 1487

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

50 g färsk laxfilé, utan skinn – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Koka laxfilén i en liten kastrull med kokande vatten i ca. 2 min. Överför till en skål med kallt vatten i ca 1 min, ta bort och torka. Stek på båda sidor i den uppvärmda Kikkoman sesamoljan. Pensla med Kikkoman sojasås och stek tills den är genomstekt. Dela I flagor.

¼ avokado

Mosa avokadon med en gaffel.

400 g kokt ris – ½ tsk vita sesamfrön – 20 g kokt edamame – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Fördela riset mellan 2 skålar. Tillsätt laxen från steg 1 och vita sesamfrön i en skål och blanda. Rör ner edamame och Kikkoman sojasås tillsammans med riset i den andra skålen.

Forma laxrisblandningen till trianglar med hjälp av matfilm. Forma edamame-riset till 2 platta skivor på plastfolie. Lägg avokadon i mitten av varje och forma sedan till trianglar. Ta bort plastfolien.

1 nori blad

Skär noribladet i trianglar, vira runt risbollarna och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.