

Laxonigiri med avokadofyllning
En av Japans mest populära onigiri, fylld med mör lax blandad med ris. Edamame-riset med krämig avokado ger fräsch färg och smak. För en annorlunda variant kan laxen placeras hel i mitten.
Förberedelse
Steg 1

50 g färsk laxfilé, utan skinn – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Koka laxfilén i en liten kastrull med kokande vatten i ca. 2 min. Överför till en skål med kallt vatten i ca 1 min, ta bort och torka. Stek på båda sidor i den uppvärmda Kikkoman sesamoljan. Pensla med Kikkoman sojasås och stek tills den är genomstekt. Dela I flagor.
Steg 2

¼ avokado
Mosa avokadon med en gaffel.
Steg 3

400 g kokt ris – ½ tsk vita sesamfrön – 20 g kokt edamame – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Fördela riset mellan 2 skålar. Tillsätt laxen från steg 1 och vita sesamfrön i en skål och blanda. Rör ner edamame och Kikkoman sojasås tillsammans med riset i den andra skålen.
Steg 4

Forma laxrisblandningen till trianglar med hjälp av matfilm. Forma edamame-riset till 2 platta skivor på plastfolie. Lägg avokadon i mitten av varje och forma sedan till trianglar. Ta bort plastfolien.
Steg 5

1 nori blad
Skär noribladet i trianglar, vira runt risbollarna och servera.
Tips:
Istället för lax, använd krabba eller små räkor, även salladslök smakar fantastiskt i denna onigiri.
Recept-ID: 1487
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer