

Tonfiskmajonnäs onigiri med kimchi eller wasabi
Njut av tre varianter av tonfiskmajonnäs onigiri, en av Japans favoritfyllningar. Kimchi tillför värme, wasabi ger krydda, och varje smak passar perfekt med riset. Prova dem med Kikkoman sojasås för en extra twist.
Förberedelse
Steg 1

60 g konserverad tonfisk (i olja) – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk majonnäs – 20 g kinakål kimchi – 1 tsk wasabi (pasta)
Låt tonfisken rinna av, blanda med Kikkoman sojasås och majonnäs och dela i 3 skålar. Blanda en skål med 10 g tonfiskmajonnäs och den hackade kimchin. Tillsätt 20 g tonfiskmajonnäs och wasabin i den andra skålen. Tillsätt de återstående 30 g tonfiskmajonnäs i den tredje skålen.
Steg 3

Dela riset i sex lika stora delar om ca. 60 g. Forma varje portion till en platt skiva, lägg på plastfolie och lägg cirka 2 tsk av en av de tre tonfiskmajonnäs -fyllningarna i mitten. Forma försiktigt varje skiva till en rulle med händerna. Gör två av varje typ och ta bort plastfilmen.
Steg 4

1 nori blad
Halvera noribladet på längden och skär i 6 lika stora bitar. Varva varje onigiri med en bit nori, dekorera med extra nori efter önskemål och servera.
Tips:
Att färga riset med gurkmejapulver eller saffran gör dina onigiri särskilt tilltalande.
Recept-ID: 1490
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer