Tonfiskmajonnäs onigiri med kimchi eller wasabi
Tonfiskmajonnäs onigiri med kimchi eller wasabi

Tonfiskmajonnäs onigiri med kimchi eller wasabi

Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Njut av tre varianter av tonfiskmajonnäs onigiri, en av Japans favoritfyllningar. Kimchi tillför värme, wasabi ger krydda, och varje smak passar perfekt med riset. Prova dem med Kikkoman sojasås för en extra twist.

Ingredienser

2 Portioner
60 g
konserverad tonfisk (i olja)
2 msk
majonnäs
20 g
kinakål kimchi
1 tsk
wasabi (pasta)
360 g
kokt ris
1 
nori blad
Näringsinnehåll (per portion):1.327 kJ / 317 kcal
17,7 gFett
9,8 gProtein
29,2 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

60 g konserverad tonfisk (i olja) – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk majonnäs – 20 g kinakål kimchi – 1 tsk wasabi (pasta)

Låt tonfisken rinna av, blanda med Kikkoman sojasås och majonnäs och dela i 3 skålar. Blanda en skål med 10 g tonfiskmajonnäs och den hackade kimchin. Tillsätt 20 g tonfiskmajonnäs och wasabin i den andra skålen. Tillsätt de återstående 30 g tonfiskmajonnäs i den tredje skålen.

Steg 2

360 g kokt ris – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda riset med Kikkoman sojasås.

Steg 3

Dela riset i sex lika stora delar om ca. 60 g. Forma varje portion till en platt skiva, lägg på plastfolie och lägg cirka 2 tsk av en av de tre tonfiskmajonnäs -fyllningarna i mitten. Forma försiktigt varje skiva till en rulle med händerna. Gör två av varje typ och ta bort plastfilmen.

Steg 4

1  nori blad

Halvera noribladet på längden och skär i 6 lika stora bitar. Varva varje onigiri med en bit nori, dekorera med extra nori efter önskemål och servera.

Tips:

Att färga riset med gurkmejapulver eller saffran gör dina onigiri särskilt tilltalande.

Recept-ID: 1490

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

60 g konserverad tonfisk (i olja) – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk majonnäs – 20 g kinakål kimchi – 1 tsk wasabi (pasta)

Låt tonfisken rinna av, blanda med Kikkoman sojasås och majonnäs och dela i 3 skålar. Blanda en skål med 10 g tonfiskmajonnäs och den hackade kimchin. Tillsätt 20 g tonfiskmajonnäs och wasabin i den andra skålen. Tillsätt de återstående 30 g tonfiskmajonnäs i den tredje skålen.

360 g kokt ris – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda riset med Kikkoman sojasås.

Dela riset i sex lika stora delar om ca. 60 g. Forma varje portion till en platt skiva, lägg på plastfolie och lägg cirka 2 tsk av en av de tre tonfiskmajonnäs -fyllningarna i mitten. Forma försiktigt varje skiva till en rulle med händerna. Gör två av varje typ och ta bort plastfilmen.

1 nori blad

Halvera noribladet på längden och skär i 6 lika stora bitar. Varva varje onigiri med en bit nori, dekorera med extra nori efter önskemål och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.