

Yaki onigiri med sojasås, miso och ost
Yaki onigiri - grillade risbollar – blir en välsmakande lunch eller mellanmål. Använd färskt eller överblivet ris och njut av den krispiga utsidan och fluffiga insidan, packad med umami från Kikkoman sojasås, miso eller ost.
Förberedelse
Steg 1

50 g vit miso – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk socker – 1 msk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja – 1 tsk malda sesamfrön
Blanda den vita mison, Kikkoman sojasås, socker, Kikkoman söt matlagningskrydda i mirin-stil, Kikkoman Sesamolja och malda sesamfrön.
Steg 2

Sjud blandningen från steg 1 i en liten panna i ca. 2 minuter, rör om regelbundet.
Steg 3

1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – 1 tsk vita sesamfrön – 300 g kokt ris – 20 g små osttärningar
Blanda Kikkoman sojasås och Kikkoman söt matlagningskrydda i mirin-stil. Rör ner sesamfröna och 2 tsk av såsblandningen i riset. Fördela riset mellan 2 skålar. Lägg osttärningarna i en skål och blanda. Forma båda risblandningarna till 2 bollar vardera. Ställ resten av såsen åt sidan.
Steg 4

1 tsk Kikkoman rostad sesamolja
Stek risbollarna i uppvärmd Kikkoman Sesamolja på båda sidor. Pensla med resterande sås från steg 3 och stek i 3-4 minuter tills de är gyllenbruna och krispiga.
Steg 5

60 g riven pizzaost
Värm en annan stekpanna på låg värme. Bred ut pizzaosten i fyra små cirklar i pannan. När smält och lätt brynt, ta bort och placera två cirklar på varje ostrisboll.
Steg 6

150 g kokt ris
Forma riset till 2 platta skivor. Bred ut misopasta från steg 1 ovanpå och grädda i förvärmd ugn på 200°C i ca 8 minuter. Ordna de tre typerna av onigiri på tallrikar och servera.
Tips:
Istället för pizzaost smakar också cheddar, fjällost eller andra starka ostar gott.
Recept-ID: 1491
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer