Vegansk inari-sushi
Vegansk inari-sushi

Vegansk inari-sushi

Total tid70 Min.
30 Min.Tid för förberedelse
35 Min.Tillagningstid
5 Min.Tid för marinering

Inari-sushi inspireras av stekta tofufickor gjorda av sött, marinerat tofuskinn kallat abura-age, fyllda med ris. Den saftiga tofun passar perfekt med sushiriset inuti. Denna sushi är en favorit på många hemmafester.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
ris
210 g
vatten
15 g
haricot verts
20 g
gul paprika
20 g
röd paprika
8 
abura-age (tunt skivad friterad tofu)

Krydda:

2 msk
sake (eller vitt vin)
2 msk
socker
20 g
takuan (inlagd rädisa)
20 g
gurka
 ½ tsk
salt
1 tsk
svarta sesamfrön
1 tsk
wasabipasta
Näringsinnehåll (per portion):2119 kJ / 506 kcal
6,8 gFett
19 gProtein
88 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml)15 g haricot verts – 20 g gul paprika – 20 g röd paprika

Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med vattnet i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset och när det fortfarande är varmt blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.

Koka haricots verts i 2 minuter. Skär den gula och röda paprikan i små tärningar och koka i 1 minut.

Steg 2

8  abura-age (tunt skivad friterad tofu) – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil2 msk sake (eller vitt vin) – 2 msk socker – 2 msk vatten

Skär abura-age i 3-4 cm bitar. Koka upp vattnet och koka det i 2 minuter. När det har svalnat, låt rinna av väl, tillsätt sedan alla kryddor i en kastrull och låt abura-age sjuda på låg värme i 10 minuter. Täck ingredienserna i pannan med en plåt med bakplåtspapper medan de sjuder. Detta hjälper smakerna att penetrera ingredienserna mer effektivt och förhindrar att de faller isär.

Steg 3

20 g takuan (inlagd rädisa) – 20 g gurka –  ½ tsk salt

Finhacka takuanen och dina kokta haricots verts från steg 1. Finhacka gurkan och strö över salt. Efter 5 minuter, skölj och klappa torrt.

Steg 4

1 tsk svarta sesamfrön – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk wasabipasta

Blanda hälften av sushiriset med hackad takuan, haricots verts och svarta sesamfrön i en skål. Blanda det återstående sushiriset med paprikan och gurkan i en separat skål. Varva varje portion sushiris med 4 bitar abura-age.
Servera med Kikkoman sojasås och wasabipasta som dipp.

Färdiggjord abura-age tofu till inari-sushi finns på de flesta asiatiska stormarknader.
Inari-sushi tillverkas traditionellt genom att helt enkelt slå in sushiris utan de grönsaker som beskrivs ovan.

Om du vill ha mer detaljerade instruktioner om hur man lagar sushiris, besök gärna vår receptsida: https://www.kikkoman.se/recept/detail/sushiris
 

Recept-ID: 1411

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml)15 g haricot verts – 20 g gul paprika – 20 g röd paprika

Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med vattnet i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset och när det fortfarande är varmt blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.

Koka haricots verts i 2 minuter. Skär den gula och röda paprikan i små tärningar och koka i 1 minut.

8 abura-age (tunt skivad friterad tofu) – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil2 msk sake (eller vitt vin) – 2 msk socker – 2 msk vatten

Skär abura-age i 3-4 cm bitar. Koka upp vattnet och koka det i 2 minuter. När det har svalnat, låt rinna av väl, tillsätt sedan alla kryddor i en kastrull och låt abura-age sjuda på låg värme i 10 minuter. Täck ingredienserna i pannan med en plåt med bakplåtspapper medan de sjuder. Detta hjälper smakerna att penetrera ingredienserna mer effektivt och förhindrar att de faller isär.

20 g takuan (inlagd rädisa) – 20 g gurka – ½ tsk salt

Finhacka takuanen och dina kokta haricots verts från steg 1. Finhacka gurkan och strö över salt. Efter 5 minuter, skölj och klappa torrt.

1 tsk svarta sesamfrön – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk wasabipasta

Blanda hälften av sushiriset med hackad takuan, haricots verts och svarta sesamfrön i en skål. Blanda det återstående sushiriset med paprikan och gurkan i en separat skål. Varva varje portion sushiris med 4 bitar abura-age.
Servera med Kikkoman sojasås och wasabipasta som dipp.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.