Kikärts- och zucchinipannkakor med korianderdipp

Total tid 45 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Smakrika, lätt kryddiga och mättande kikärts- och zucchinipannkakor med en uppfriskande koriander- och limebaserad sås. En näringsrik och mycket smakrik rätt.

Ingredienser

2 Portioner
1 
zucchini, ca 150 g
1 nypa
salt
200 g
kokta kikärter (eller konserverade)
 ½ tsk
garam masala
 ¼ tsk
chilipulver
1 
schalottenlök
1 
vitlöksklyfta
2 msk
olja
30 g
kikärtsmjöl
2 msk
vatten
1 msk
vegansk yoghurt
1 msk
potatismjöl
Matlagningsolja

Korianderdipp:

100 g
vegansk yoghurt
50 g
vegansk majonnäs
3 msk
limejuice
1 msk
hackad koriander
Näringsinnehåll (per portion): 1340 kJ  /  320 kcal
13 g Fett
12 g Protein
32 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  zucchini, ca 150 g – 1 nypa salt

Riv zucchinin med ett fint rivjärn, lägg i en sil och strö över en nypa salt. Blanda och låt stå i 15 minuter. Pressa sedan ur överflödig juice.

Steg 2

200 g kokta kikärter (eller konserverade) –  ½ tsk garam masala –  ¼ tsk chilipulver –  ½ msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås

Mosa kikärtorna med kryddorna och den glutenfria sojasåsen till en inte helt slät pasta.

Steg 3

1  schalottenlök – 1  vitlöksklyfta – 2 msk olja – 30 g kikärtsmjöl – 2 msk vatten – 1 msk vegansk yoghurt – 1 msk potatismjöl

Skala och tärna schalottenlöken. Krossa vitlöken i en vitlökspress. Fräs i en matsked olja och lägg i en skål. Tillsätt de mosade kikärterna, avrunnen zucchini, kikärtsmjöl blandat med vatten, yoghurt och potatismjöl. Blanda till en jämn konsistens.

Steg 4

Matlagningsolja

Hetta upp oljan i en stekpanna och häll i smeten i matskedsstora portioner. Stek tills de är gyllenbruna på båda sidor.

Steg 5

100 g vegansk yoghurt – 50 g vegansk majonnäs – 3 msk limejuice – 1 msk hackad koriander – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås

Blanda alla dippingredienserna till en enhetlig sås.
Servera med de förberedda zucchini- och kikärtspannkakorna.

Tips:

Istället för kikärtsmjöl kan du även använda majsmjöl eller, om rätten inte behöver vara glutenfri, vete- eller dinkelmjöl.

Recept-ID: 1221

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1  zucchini, ca 150 g – 1 nypa salt

Riv zucchinin med ett fint rivjärn, lägg i en sil och strö över en nypa salt. Blanda och låt stå i 15 minuter. Pressa sedan ur överflödig juice.

200 g kokta kikärter (eller konserverade) –  ½ tsk garam masala –  ¼ tsk chilipulver –  ½ msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås

Mosa kikärtorna med kryddorna och den glutenfria sojasåsen till en inte helt slät pasta.

1  schalottenlök – 1  vitlöksklyfta – 2 msk olja – 30 g kikärtsmjöl – 2 msk vatten – 1 msk vegansk yoghurt – 1 msk potatismjöl

Skala och tärna schalottenlöken. Krossa vitlöken i en vitlökspress. Fräs i en matsked olja och lägg i en skål. Tillsätt de mosade kikärterna, avrunnen zucchini, kikärtsmjöl blandat med vatten, yoghurt och potatismjöl. Blanda till en jämn konsistens.

Matlagningsolja

Hetta upp oljan i en stekpanna och häll i smeten i matskedsstora portioner. Stek tills de är gyllenbruna på båda sidor.

100 g vegansk yoghurt – 50 g vegansk majonnäs – 3 msk limejuice – 1 msk hackad koriander – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås

Blanda alla dippingredienserna till en enhetlig sås.
Servera med de förberedda zucchini- och kikärtspannkakorna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.