Kikärts- och zucchinipannkakor med korianderdipp
Smakrika, lätt kryddiga och mättande kikärts- och zucchinipannkakor med en uppfriskande koriander- och limebaserad sås. En näringsrik och mycket smakrik rätt.
Ingredienser
Korianderdipp:
Förberedelse
Steg 1
1 zucchini, ca 150 g – 1 nypa salt
Riv zucchinin med ett fint rivjärn, lägg i en sil och strö över en nypa salt. Blanda och låt stå i 15 minuter. Pressa sedan ur överflödig juice.
Steg 2
200 g kokta kikärter (eller konserverade) – ½ tsk garam masala – ¼ tsk chilipulver – ½ msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås
Mosa kikärtorna med kryddorna och den glutenfria sojasåsen till en inte helt slät pasta.
Steg 3
1 schalottenlök – 1 vitlöksklyfta – 2 msk olja – 30 g kikärtsmjöl – 2 msk vatten – 1 msk vegansk yoghurt – 1 msk potatismjöl
Skala och tärna schalottenlöken. Krossa vitlöken i en vitlökspress. Fräs i en matsked olja och lägg i en skål. Tillsätt de mosade kikärterna, avrunnen zucchini, kikärtsmjöl blandat med vatten, yoghurt och potatismjöl. Blanda till en jämn konsistens.
Steg 4
Matlagningsolja
Hetta upp oljan i en stekpanna och häll i smeten i matskedsstora portioner. Stek tills de är gyllenbruna på båda sidor.
Steg 5
100 g vegansk yoghurt – 50 g vegansk majonnäs – 3 msk limejuice – 1 msk hackad koriander – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås
Blanda alla dippingredienserna till en enhetlig sås.
Servera med de förberedda zucchini- och kikärtspannkakorna.
Tips:
Istället för kikärtsmjöl kan du även använda majsmjöl eller, om rätten inte behöver vara glutenfri, vete- eller dinkelmjöl.
Recept-ID: 1221
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer