

Våfflor med hummus och teriyakilök med timjan
Glutenfria och veganska våfflor som alla gillar med sin rika smak. Krispig på utsidan och mjukt fluffiga inuti, med krämig hummus, avokado och teriyakimarinerad karamelliserad lök.
Ingredienser
Våfflor:
Hummus:
Teriyaki lök:
Dessutom:
Förberedelse
Steg 1

Värm vegansk yoghurt till rumstemperatur. Tillsätt den växtbaserade mjölken och oljan och blanda. Tillsätt rismjöl, potatismjöl, psylliumfröskal, bakpulver och Kikkoman sojasås. Blanda ordentligt.
Steg 2

Använd den förberedda smeten för att baka våfflorna.
Steg 3

Blötlägg kikärtorna över natten i vatten med ½ tsk bakpulver. Skölj, täck med färskt vatten och tillsätt ytterligare ½ tsk bakpulver. Koka i ca 2 timmar tills kikärtorna är mjuka. Medan de avrunna kikärtorna fortfarande är varma, blanda dem med tahini, citronsaft, vitlök, Kikkoman sojasås och spiskummin. Purea blandningen i en bra mixer tills den har en slät, sammetslen konsistens och tillsätt gradvis olivoljan.
Steg 4

Skär löken i strimlor, stek i olivolja i några minuter och tillsätt sedan Kikkoman sojasås. När löken är mjuk, tillsätt Kikkoman Teriyaki marinad och timjanblad och fräs lite längre.
Steg 5

Bred våfflorna med hummus och toppa sedan med den skivade avokadon och teriyakilöken. Garnera med färsk timjan och servera.
Tip
Teriyakilök är ett bra komplement till andra rätter, som smörgåsar eller veganska hamburgare.
Recept-ID: 1212
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer