Våfflor med hummus och teriyakilök med timjan
Våfflor med hummus och teriyakilök med timjan

Våfflor med hummus och teriyakilök med timjan

4,9 9 Betyg
Total tid 2 tim. 50 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
2 tim. 30 Min. Tillagningstid

Glutenfria och veganska våfflor som alla gillar med sin rika smak. Krispig på utsidan och mjukt fluffiga inuti, med krämig hummus, avokado och teriyakimarinerad karamelliserad lök.

Ingredienser

2 Portioner

Våfflor:

320 g
vegansk naturell yoghurt
125 ml
växtbaserad mjölk
4 msk
olja
130 g
rismjöl
80 g
potatismjöl
1 tsk
psylliumfröskal
1 tsk
bakpulver

Hummus:

100 g
kikärtor
1 tsk
bakpulver
2 msk
tahinipasta
 ½ 
citron
1 
liten vitlöksklyfta
 ½ tsk
spiskummin
4 msk
olivolja

Teriyaki lök:

1 
lök
1 msk
olivolja
1 nypa
peppar
1 msk
färska timjanblad

Dessutom:

1 
avokado
Timjan till garnering
Näringsinnehåll (per portion):2.818 kJ / 673 kcal
43,3 gFett
7,4 gProtein
59,9 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Värm vegansk yoghurt till rumstemperatur. Tillsätt den växtbaserade mjölken och oljan och blanda. Tillsätt rismjöl, potatismjöl, psylliumfröskal, bakpulver och Kikkoman sojasås. Blanda ordentligt.

Steg 2

Använd den förberedda smeten för att baka våfflorna.

Steg 3

Blötlägg kikärtorna över natten i vatten med ½ tsk bakpulver. Skölj, täck med färskt vatten och tillsätt ytterligare ½ tsk bakpulver. Koka i ca 2 timmar tills kikärtorna är mjuka. Medan de avrunna kikärtorna fortfarande är varma, blanda dem med tahini, citronsaft, vitlök, Kikkoman sojasås och spiskummin. Purea blandningen i en bra mixer tills den har en slät, sammetslen konsistens och tillsätt gradvis olivoljan.

Steg 4

Skär löken i strimlor, stek i olivolja i några minuter och tillsätt sedan Kikkoman sojasås. När löken är mjuk, tillsätt Kikkoman Teriyaki marinad och timjanblad och fräs lite längre.

Steg 5

Bred våfflorna med hummus och toppa sedan med den skivade avokadon och teriyakilöken. Garnera med färsk timjan och servera.

Tip

Teriyakilök är ett bra komplement till andra rätter, som smörgåsar eller veganska hamburgare.

Recept-ID: 1212

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Värm vegansk yoghurt till rumstemperatur. Tillsätt den växtbaserade mjölken och oljan och blanda. Tillsätt rismjöl, potatismjöl, psylliumfröskal, bakpulver och Kikkoman sojasås. Blanda ordentligt.

Använd den förberedda smeten för att baka våfflorna.

Blötlägg kikärtorna över natten i vatten med ½ tsk bakpulver. Skölj, täck med färskt vatten och tillsätt ytterligare ½ tsk bakpulver. Koka i ca 2 timmar tills kikärtorna är mjuka. Medan de avrunna kikärtorna fortfarande är varma, blanda dem med tahini, citronsaft, vitlök, Kikkoman sojasås och spiskummin. Purea blandningen i en bra mixer tills den har en slät, sammetslen konsistens och tillsätt gradvis olivoljan.

Skär löken i strimlor, stek i olivolja i några minuter och tillsätt sedan Kikkoman sojasås. När löken är mjuk, tillsätt Kikkoman Teriyaki marinad och timjanblad och fräs lite längre.

Bred våfflorna med hummus och toppa sedan med den skivade avokadon och teriyakilöken. Garnera med färsk timjan och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.