Vegansk onigirazu
Vegansk onigirazu

Vegansk onigirazu

4,6 12 Betyg
Total tid 1 tim.
25 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid
10 Min. Tid för marinering

Sushi som är vikt och inte "nigiri" (handpressad). Lätt att förbereda och ännu lättare att njuta av! Ingredienserna du använder är helt upp till dig, så var kreativ och gör din egen unika onigirazu-sushi.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
ris
210 ml
vatten
1 knippe
spenat
2 tsk
vita sesamfrön
 ½ 
morot
1 
kinakål
2 tsk
salt
2 tsk
gochujangpasta
2 skiva
vegansk ost (till exempel kokosoljebaserad vegansk ost)
2 
nori-ark
2 tsk
senap
2 tsk
sojamjölkyoghurt
Näringsinnehåll (per portion):2.619 kJ / 625 kcal
26 gFett
16 gProtein
81 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml)1 knippe spenat – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk vita sesamfrön

Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med vattnet i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset och när det fortfarande är varmt blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.

Lägg spenaten med skaften först i en kastrull med kokande vatten och koka i ca 10 sekunder. Kyl i kallt vatten, krama ur ordentligt och skär i fjärdedelar. Blanda Kikkoman sojasås, Kikkoman Sesamolja och vita sesamfrön.
 

Steg 2

 ½  morot – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk vita sesamfrön – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Skär moroten i tunna strimlor. Hetta upp Kikkoman sesamolja i en panna och stek morotsstrimlorna på låg värme tills de är mjuka. Tillsätt Kikkoman sojasås och vita sesamfrön.

 

Steg 3

1  kinakål – 2 tsk salt – 2 tsk gochujangpasta –  ½ msk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil

Hacka kinakålen i bitar, lägg i en skål och gnid in med salt. Efter 10 minuter, skölj väl med vatten och krama ur ordentligt. Blanda med gochujang-pastan, Kikkoman Sesamolja och Kikkoman Mirin-stil söt matlagningssås.

 

Steg 4

2 skiva vegansk ost (till exempel kokosoljebaserad vegansk ost) – 2  nori-ark

Lägg ett ark plastfolie på din arbetsyta. Lägg nori-arket ovanpå och skär på mitten. Lägg ¼ (ca. 60 g) av sushiriset på den övre och nedre delen av den högra halvan och bilda en fyrkant. Placera osten på den övre vänstra sidan och lägg sedan på hälften av steg 2-ingredienserna. Lägg hälften av steg 1 spenatblandningen ovanpå sushiriset på den övre högra sidan. Placera hälften av steg 3-blandningen ovanpå sushiriset på den nedre högra halvan. Vik noriarket 3 gånger, börja nere till vänster, linda sedan in prydligt i plastfolien. Upprepa processen för din andra Onigirazu.

Steg 5

1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 tsk senap – 2 tsk sojamjölkyoghurt

När det är inslaget skär du onigirazu på mitten medan det fortfarande är inuti plastfolien.

Blanda ingredienserna till dippsåsen och servera.

 

Tips

Variera gärna fyllningen på din onigirazu för att passa din smak.

Om du vill ha mer detaljerade instruktioner om hur man lagar sushiris, besök gärna vår receptsida.

Recept-ID: 1413

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml)1 knippe spenat – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk vita sesamfrön

Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med vattnet i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset och när det fortfarande är varmt blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.

Lägg spenaten med skaften först i en kastrull med kokande vatten och koka i ca 10 sekunder. Kyl i kallt vatten, krama ur ordentligt och skär i fjärdedelar. Blanda Kikkoman sojasås, Kikkoman Sesamolja och vita sesamfrön.
 

½ morot – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk vita sesamfrön – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Skär moroten i tunna strimlor. Hetta upp Kikkoman sesamolja i en panna och stek morotsstrimlorna på låg värme tills de är mjuka. Tillsätt Kikkoman sojasås och vita sesamfrön.

 

1 kinakål – 2 tsk salt – 2 tsk gochujangpasta – ½ msk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil

Hacka kinakålen i bitar, lägg i en skål och gnid in med salt. Efter 10 minuter, skölj väl med vatten och krama ur ordentligt. Blanda med gochujang-pastan, Kikkoman Sesamolja och Kikkoman Mirin-stil söt matlagningssås.

 

2 skiva vegansk ost (till exempel kokosoljebaserad vegansk ost) – 2 nori-ark

Lägg ett ark plastfolie på din arbetsyta. Lägg nori-arket ovanpå och skär på mitten. Lägg ¼ (ca. 60 g) av sushiriset på den övre och nedre delen av den högra halvan och bilda en fyrkant. Placera osten på den övre vänstra sidan och lägg sedan på hälften av steg 2-ingredienserna. Lägg hälften av steg 1 spenatblandningen ovanpå sushiriset på den övre högra sidan. Placera hälften av steg 3-blandningen ovanpå sushiriset på den nedre högra halvan. Vik noriarket 3 gånger, börja nere till vänster, linda sedan in prydligt i plastfolien. Upprepa processen för din andra Onigirazu.

1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 tsk senap – 2 tsk sojamjölkyoghurt

När det är inslaget skär du onigirazu på mitten medan det fortfarande är inuti plastfolien.

Blanda ingredienserna till dippsåsen och servera.

 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.