

Vegansk onigirazu
Sushi som är vikt och inte "nigiri" (handpressad). Lätt att förbereda och ännu lättare att njuta av! Ingredienserna du använder är helt upp till dig, så var kreativ och gör din egen unika onigirazu-sushi.
Förberedelse
Steg 1
150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml) – 1 knippe spenat – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 tsk vita sesamfrön
Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med vattnet i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset och när det fortfarande är varmt blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.
Lägg spenaten med skaften först i en kastrull med kokande vatten och koka i ca 10 sekunder. Kyl i kallt vatten, krama ur ordentligt och skär i fjärdedelar. Blanda Kikkoman sojasås, Kikkoman Sesamolja och vita sesamfrön.
Steg 2
½ morot – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 tsk vita sesamfrön – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Skär moroten i tunna strimlor. Hetta upp Kikkoman sesamolja i en panna och stek morotsstrimlorna på låg värme tills de är mjuka. Tillsätt Kikkoman sojasås och vita sesamfrön.
Steg 3
1 kinakål – 2 tsk salt – 2 tsk gochujangpasta – ½ msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil
Hacka kinakålen i bitar, lägg i en skål och gnid in med salt. Efter 10 minuter, skölj väl med vatten och krama ur ordentligt. Blanda med gochujang-pastan, Kikkoman Sesamolja och Kikkoman Mirin-stil söt matlagningssås.
Steg 4
2 skiva vegansk ost (till exempel kokosoljebaserad vegansk ost) – 2 nori-ark
Lägg ett ark plastfolie på din arbetsyta. Lägg nori-arket ovanpå och skär på mitten. Lägg ¼ (ca. 60 g) av sushiriset på den övre och nedre delen av den högra halvan och bilda en fyrkant. Placera osten på den övre vänstra sidan och lägg sedan på hälften av steg 2-ingredienserna. Lägg hälften av steg 1 spenatblandningen ovanpå sushiriset på den övre högra sidan. Placera hälften av steg 3-blandningen ovanpå sushiriset på den nedre högra halvan. Vik noriarket 3 gånger, börja nere till vänster, linda sedan in prydligt i plastfolien. Upprepa processen för din andra Onigirazu.
Steg 5
1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 tsk senap – 2 tsk sojamjölkyoghurt
När det är inslaget skär du onigirazu på mitten medan det fortfarande är inuti plastfolien.
Blanda ingredienserna till dippsåsen och servera.
Tips
Variera gärna fyllningen på din onigirazu för att passa din smak.
Om du vill ha mer detaljerade instruktioner om hur man lagar sushiris, besök gärna vår receptsida.
Recept-ID: 1413
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer