Vegansk tempura-sushi
Vegansk tempura-sushi

Vegansk tempura-sushi

Total tid55 Min.
30 Min.Tid för förberedelse
25 Min.Tillagningstid

Denna krispiga friterade tempurarulle kommer säkerligen att bli populär – speciellt den knapriga grillade svampfyllningen med köttliknande konsistens. En söt sojasås och vegansk majonnäsdipp kompletterar perfekt denna veganska goding.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
ris
210 ml
vatten
1 
morot
140 g
kungsmussling (om inte tillgänglig, ostronskivlingar)
20 g
potatismjöl
 ¼ 
avokado
1 
ark nori
3 ½ msk
vegansk majonnäs
500 ml
solrosolja
40 g
mjöl

Ytterligare:

3 msk
vatten

Till dippen:

Eller:

Näringsinnehåll (per portion):3251 kJ / 776 kcal
35 gFett
14,5 gProtein
99 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml)0,13  morot

Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med vattnet i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset, när det fortfarande är varmt -blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.

Skär moroten i två 10 cm långa x 5 mm tjocka stavar. Koka stavarna i ca 5 minuter för att mjuka upp dem lite.
 

Steg 2

140 g kungsmussling (om inte tillgänglig, ostronskivlingar) – 20 g potatismjöl – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja ¼  avokado

Skiva svamparna i 1 cm breda bitar och täck dem med potatismjöl. Tillsätt Kikkoman sesamolja i en panna och stek på medelvärme, vänd då och då, tills de är knapriga. Skär avokadon i lite tjockare skivor.

Steg 3

1  ark nori – 1 msk vegansk majonnäs

Bred ut sushiriset på noriarket så att det täcker ca 70% (låt ca 5 cm nori stå utan täcke). Lägg de stekta svamparna, de kokta morötterna och avokadon i mitten av riset. Ringla över vegansk majonnäs. Rulla ihop sushin.

Steg 4

500 ml solrosolja – 40 g mjöl – 2 ½ msk vegansk majonnäs – 3 msk vatten – 20 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil1 tsk Kikkoman Sås för ris - sött ½ tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil

Blanda i en skål 30 g mjöl, 1½ msk vegansk majonnäs och 3 msk vatten till en slät smet.

Klä sushirullarna med 10 g mjöl, doppa dem i smeten och täck dem sedan i Kikkoman Panko. Fritera i solrosolja vid 170 ℃.

Till dippen, blanda 1 msk vegansk majonnäs och Kikkoman-såsen för ris eller en kombination av Kikkoman-sojasås och Kikkoman Mirin-stil söt matlagningssås. Skär sushin i 8 delar och lägg upp på en tallrik. Njut av god tempura-sushi tillsammans med dipp.

Du kan också använda andra typer av svampar.

Om du vill ha mer detaljerade instruktioner om hur man lagar sushiris, besök gärna vår receptsida: https://www.kikkoman.se/recept/detail/sushiris
 

Recept-ID: 1414

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml)0,13 morot

Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med vattnet i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset, när det fortfarande är varmt -blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.

Skär moroten i två 10 cm långa x 5 mm tjocka stavar. Koka stavarna i ca 5 minuter för att mjuka upp dem lite.
 

140 g kungsmussling (om inte tillgänglig, ostronskivlingar) – 20 g potatismjöl – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja ¼ avokado

Skiva svamparna i 1 cm breda bitar och täck dem med potatismjöl. Tillsätt Kikkoman sesamolja i en panna och stek på medelvärme, vänd då och då, tills de är knapriga. Skär avokadon i lite tjockare skivor.

1 ark nori – 1 msk vegansk majonnäs

Bred ut sushiriset på noriarket så att det täcker ca 70% (låt ca 5 cm nori stå utan täcke). Lägg de stekta svamparna, de kokta morötterna och avokadon i mitten av riset. Ringla över vegansk majonnäs. Rulla ihop sushin.

500 ml solrosolja – 40 g mjöl – 2 ½ msk vegansk majonnäs – 3 msk vatten – 20 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil1 tsk Kikkoman Sås för ris - sött ½ tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil

Blanda i en skål 30 g mjöl, 1½ msk vegansk majonnäs och 3 msk vatten till en slät smet.

Klä sushirullarna med 10 g mjöl, doppa dem i smeten och täck dem sedan i Kikkoman Panko. Fritera i solrosolja vid 170 ℃.

Till dippen, blanda 1 msk vegansk majonnäs och Kikkoman-såsen för ris eller en kombination av Kikkoman-sojasås och Kikkoman Mirin-stil söt matlagningssås. Skär sushin i 8 delar och lägg upp på en tallrik. Njut av god tempura-sushi tillsammans med dipp.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.