

Vegansk tempura-sushi
Denna krispiga friterade tempurarulle kommer säkerligen att bli populär – speciellt den knapriga grillade svampfyllningen med köttliknande konsistens. En söt sojasås och vegansk majonnäsdipp kompletterar perfekt denna veganska goding.
Förberedelse
Steg 1
150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml) – 0,13 morot
Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med vattnet i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset, när det fortfarande är varmt -blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.
Skär moroten i två 10 cm långa x 5 mm tjocka stavar. Koka stavarna i ca 5 minuter för att mjuka upp dem lite.
Steg 2
140 g kungsmussling (om inte tillgänglig, ostronskivlingar) – 20 g potatismjöl – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja – ¼ avokado
Skiva svamparna i 1 cm breda bitar och täck dem med potatismjöl. Tillsätt Kikkoman sesamolja i en panna och stek på medelvärme, vänd då och då, tills de är knapriga. Skär avokadon i lite tjockare skivor.
Steg 3
1 ark nori – 1 msk vegansk majonnäs
Bred ut sushiriset på noriarket så att det täcker ca 70% (låt ca 5 cm nori stå utan täcke). Lägg de stekta svamparna, de kokta morötterna och avokadon i mitten av riset. Ringla över vegansk majonnäs. Rulla ihop sushin.
Steg 4
500 ml solrosolja – 40 g mjöl – 2 ½ msk vegansk majonnäs – 3 msk vatten – 20 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil – 1 tsk Kikkoman Sås för ris - sött – ½ tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – ½ tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil
Blanda i en skål 30 g mjöl, 1½ msk vegansk majonnäs och 3 msk vatten till en slät smet.
Klä sushirullarna med 10 g mjöl, doppa dem i smeten och täck dem sedan i Kikkoman Panko. Fritera i solrosolja vid 170 ℃.
Till dippen, blanda 1 msk vegansk majonnäs och Kikkoman-såsen för ris eller en kombination av Kikkoman-sojasås och Kikkoman Mirin-stil söt matlagningssås. Skär sushin i 8 delar och lägg upp på en tallrik. Njut av god tempura-sushi tillsammans med dipp.
Du kan också använda andra typer av svampar.
Om du vill ha mer detaljerade instruktioner om hur man lagar sushiris, besök gärna vår receptsida: https://www.kikkoman.se/recept/detail/sushiris
Recept-ID: 1414
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer