Hokkaido squash och sötpotatissoppa
Hokkaido squash och sötpotatissoppa

Hokkaido squash och sötpotatissoppa

5 1 Betyg
Total tid30 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
20 Min.Tillagningstid

Denna soppa gjord på squash och sötpotatis ger en rejäl och värmande måltid, perfekt för kyliga höst- och vintermånader. Aromatiska kryddor och örter ger den karaktär, medan tillsatsen av kokosmjölk passar perfekt ihop med höstens grönsaker.

Ingredienser

2 Portioner
1 
liten lök
40 g
selleri
250 g
sötpotatis
300 g
Hokkaido squash
10 g
färsk ingefära
2 
vitlöksklyftor
 ¼ 
chili
2 msk
rapsolja
10 g
smör
2 
kvistar färsk timjan
15 g
majsmjöl
400 ml
grönsaksbuljong
150 ml
kokosmjölk
 ⅓ tsk
curry
 ¼ tsk
nyriven muskotnöt
2 handfull
babyspenat
100 g
körsbärstomater
2 msk
färsk persilja
2 tsk
färsk timjan
40 g
cashewnötter
Näringsinnehåll (per portion):2628 kJ / 628 kcal
39 gFett
14 gProtein
60 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  liten lök – 40 g selleri – 250 g sötpotatis – 300 g Hokkaido squash – 10 g färsk ingefära – 2  vitlöksklyftor –  ¼  chili

Finhacka löken. Tvätta och skiva sellerin. Skala sötpotatisen och kärna ur squashen och skär sedan båda i 2 cm tärningar. Skala och riv ingefäran, hacka vitlöken och skiva chilin.

Steg 2

2 msk rapsolja – 10 g smör – 2  kvistar färsk timjan – 15 g majsmjöl – 400 ml grönsaksbuljong – 150 ml kokosmjölk – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås0,33 tsk curry –  ¼ tsk nyriven muskotnöt

Hetta upp olja och smör i en kastrull. Tillsätt grönsakerna från steg 1 och fräs en kort stund. Tillsätt timjankvistarna och majsmjölet under konstant omrörning. Häll i buljongen, kokosmjölken och Kikkoman Glutenfri sojasås och tillsätt sedan kryddorna. Sjud på låg värme i 15 minuter tills grönsakerna är nästan mjuka.

Steg 3

2 handfull babyspenat – 100 g körsbärstomater – 2 msk färsk persilja – 2 tsk färsk timjan – 40 g cashewnötter

Halvera tomaterna och tillsätt dem tillsammans med spenaten i kastrullen från steg 2. Koka allt tillsammans i ytterligare 5 minuter. Ta bort timjankvistarna. Hacka persiljan och cashewnötterna. Häll soppan i en skål och garnera med persilja, timjan och cashewnötter.

Tips:

För en mildare smak, ta bort fröna från chilin.

Recept-ID: 1386

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1 liten lök – 40 g selleri – 250 g sötpotatis – 300 g Hokkaido squash – 10 g färsk ingefära – 2 vitlöksklyftor – ¼ chili

Finhacka löken. Tvätta och skiva sellerin. Skala sötpotatisen och kärna ur squashen och skär sedan båda i 2 cm tärningar. Skala och riv ingefäran, hacka vitlöken och skiva chilin.

2 msk rapsolja – 10 g smör – 2 kvistar färsk timjan – 15 g majsmjöl – 400 ml grönsaksbuljong – 150 ml kokosmjölk – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås0,33 tsk curry – ¼ tsk nyriven muskotnöt

Hetta upp olja och smör i en kastrull. Tillsätt grönsakerna från steg 1 och fräs en kort stund. Tillsätt timjankvistarna och majsmjölet under konstant omrörning. Häll i buljongen, kokosmjölken och Kikkoman Glutenfri sojasås och tillsätt sedan kryddorna. Sjud på låg värme i 15 minuter tills grönsakerna är nästan mjuka.

2 handfull babyspenat – 100 g körsbärstomater – 2 msk färsk persilja – 2 tsk färsk timjan – 40 g cashewnötter

Halvera tomaterna och tillsätt dem tillsammans med spenaten i kastrullen från steg 2. Koka allt tillsammans i ytterligare 5 minuter. Ta bort timjankvistarna. Hacka persiljan och cashewnötterna. Häll soppan i en skål och garnera med persilja, timjan och cashewnötter.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.