Hokkaido squash och sötpotatissoppa
Hokkaido squash och sötpotatissoppa

Hokkaido squash och sötpotatissoppa

5,0 53 Betyg
Total tid 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Denna soppa gjord på squash och sötpotatis ger en rejäl och värmande måltid, perfekt för kyliga höst- och vintermånader. Aromatiska kryddor och örter ger den karaktär, medan tillsatsen av kokosmjölk passar perfekt ihop med höstens grönsaker.

Ingredienser

2 Portioner
1 
liten lök
40 g
selleri
250 g
sötpotatis
300 g
Hokkaido squash
10 g
färsk ingefära
2 
vitlöksklyftor
 ¼ 
chili
2 msk
rapsolja
10 g
smör
2 
kvistar färsk timjan
15 g
majsmjöl
400 ml
grönsaksbuljong
150 ml
kokosmjölk
 ⅓ tsk
curry
 ¼ tsk
nyriven muskotnöt
2 handfull
babyspenat
100 g
körsbärstomater
2 msk
färsk persilja
2 tsk
färsk timjan
40 g
cashewnötter
Näringsinnehåll (per portion):2.628 kJ / 628 kcal
39 gFett
14 gProtein
60 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  liten lök – 40 g selleri – 250 g sötpotatis – 300 g Hokkaido squash – 10 g färsk ingefära – 2  vitlöksklyftor –  ¼  chili

Finhacka löken. Tvätta och skiva sellerin. Skala sötpotatisen och kärna ur squashen och skär sedan båda i 2 cm tärningar. Skala och riv ingefäran, hacka vitlöken och skiva chilin.

Steg 2

2 msk rapsolja – 10 g smör – 2  kvistar färsk timjan – 15 g majsmjöl – 400 ml grönsaksbuljong – 150 ml kokosmjölk – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås0,33 tsk curry –  ¼ tsk nyriven muskotnöt

Hetta upp olja och smör i en kastrull. Tillsätt grönsakerna från steg 1 och fräs en kort stund. Tillsätt timjankvistarna och majsmjölet under konstant omrörning. Häll i buljongen, kokosmjölken och Kikkoman Glutenfri sojasås och tillsätt sedan kryddorna. Sjud på låg värme i 15 minuter tills grönsakerna är nästan mjuka.

Steg 3

2 handfull babyspenat – 100 g körsbärstomater – 2 msk färsk persilja – 2 tsk färsk timjan – 40 g cashewnötter

Halvera tomaterna och tillsätt dem tillsammans med spenaten i kastrullen från steg 2. Koka allt tillsammans i ytterligare 5 minuter. Ta bort timjankvistarna. Hacka persiljan och cashewnötterna. Häll soppan i en skål och garnera med persilja, timjan och cashewnötter.

Tips:

För en mildare smak, ta bort fröna från chilin.

Recept-ID: 1386

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

1 liten lök – 40 g selleri – 250 g sötpotatis – 300 g Hokkaido squash – 10 g färsk ingefära – 2 vitlöksklyftor – ¼ chili

Finhacka löken. Tvätta och skiva sellerin. Skala sötpotatisen och kärna ur squashen och skär sedan båda i 2 cm tärningar. Skala och riv ingefäran, hacka vitlöken och skiva chilin.

2 msk rapsolja – 10 g smör – 2 kvistar färsk timjan – 15 g majsmjöl – 400 ml grönsaksbuljong – 150 ml kokosmjölk – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås0,33 tsk curry – ¼ tsk nyriven muskotnöt

Hetta upp olja och smör i en kastrull. Tillsätt grönsakerna från steg 1 och fräs en kort stund. Tillsätt timjankvistarna och majsmjölet under konstant omrörning. Häll i buljongen, kokosmjölken och Kikkoman Glutenfri sojasås och tillsätt sedan kryddorna. Sjud på låg värme i 15 minuter tills grönsakerna är nästan mjuka.

2 handfull babyspenat – 100 g körsbärstomater – 2 msk färsk persilja – 2 tsk färsk timjan – 40 g cashewnötter

Halvera tomaterna och tillsätt dem tillsammans med spenaten i kastrullen från steg 2. Koka allt tillsammans i ytterligare 5 minuter. Ta bort timjankvistarna. Hacka persiljan och cashewnötterna. Häll soppan i en skål och garnera med persilja, timjan och cashewnötter.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.