Hokkaido squash och sötpotatissoppa
Denna soppa gjord på squash och sötpotatis ger en rejäl och värmande måltid, perfekt för kyliga höst- och vintermånader. Aromatiska kryddor och örter ger den karaktär, medan tillsatsen av kokosmjölk passar perfekt ihop med höstens grönsaker.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
1 liten lök – 40 g selleri – 250 g sötpotatis – 300 g Hokkaido squash – 10 g färsk ingefära – 2 vitlöksklyftor – ¼ chili
Finhacka löken. Tvätta och skiva sellerin. Skala sötpotatisen och kärna ur squashen och skär sedan båda i 2 cm tärningar. Skala och riv ingefäran, hacka vitlöken och skiva chilin.
Steg 2
2 msk rapsolja – 10 g smör – 2 kvistar färsk timjan – 15 g majsmjöl – 400 ml grönsaksbuljong – 150 ml kokosmjölk – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås – 0,33 tsk curry – ¼ tsk nyriven muskotnöt
Hetta upp olja och smör i en kastrull. Tillsätt grönsakerna från steg 1 och fräs en kort stund. Tillsätt timjankvistarna och majsmjölet under konstant omrörning. Häll i buljongen, kokosmjölken och Kikkoman Glutenfri sojasås och tillsätt sedan kryddorna. Sjud på låg värme i 15 minuter tills grönsakerna är nästan mjuka.
Steg 3
2 handfull babyspenat – 100 g körsbärstomater – 2 msk färsk persilja – 2 tsk färsk timjan – 40 g cashewnötter
Halvera tomaterna och tillsätt dem tillsammans med spenaten i kastrullen från steg 2. Koka allt tillsammans i ytterligare 5 minuter. Ta bort timjankvistarna. Hacka persiljan och cashewnötterna. Häll soppan i en skål och garnera med persilja, timjan och cashewnötter.
Tips:
För en mildare smak, ta bort fröna från chilin.
Recept-ID: 1386
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer