Vegansk kikärtsgunkan-sushi
Vegansk kikärtsgunkan-sushi

Vegansk kikärtsgunkan-sushi

Total tid60 Min.

Denna veganska sushi serveras i speciella "gunkan" - sushibåtar, toppade med rostade kikärtor, minimajs och granatäpple för en oemotståndlig blandning av texturer och umamismaker. En fräsch, aromatisk favorit du inte vill missa!

Ingredienser

2 Portioner
150 g
ris
210 ml
vatten
50 g
konserverade kikärtor
10 g
konserverad minimajs
20 g
granatäpple
1 msk
aonori (grönt tång) - om inte tillgängligt, använd hackad persilja
1 
ark nori
2 msk
vegansk majonnäs
Lite inlagd ingefära som tillbehör, om så önskas
Näringsinnehåll (per portion):1820 kJ / 435 kcal
4,5 gFett
13 gProtein
85 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml)50 g konserverade kikärtor – 3 msk Kikkoman Teriyaki marinad

Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med vattnet i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset och när det fortfarande är varmt blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.

Tvätta och låt de konserverade kikärtorna rinna av, marinera dem sedan i Kikkoman Teriyaki Marinad i 5 minuter. Rosta i ugnen på 170 grader i 15 minuter.
 

Steg 2

10 g konserverad minimajs – 20 g granatäpple – 1 tsk aonori (grönt tång) eller persilja

Tvätta och låt minimajsen rinna av. Blanda de rostade kikärtorna, granatäpplet, majsen och aonori (eller persilja) i en skål med en sked.

Steg 3

2 tsk vegansk majonnäs –  ½ tsk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice1  ark nori

Blanda den veganska majonnäsen och Kikkoman Yuzu Ponzu till en dressing.

Skär nori-arket i 3 cm breda remsor - i storleken som en "gunkan-båt". Lägg en 2,5 cm stor boll av sushiris i kanten av noriarket och rulla den till en gunkanform. Toppa med ingredienserna från steg 2 och ringla över dressingen.
Smakar utmärkt serverad med inlagd ingefära.
 

Om du vill ha mer detaljerade instruktioner om hur man lagar sushiris, besök gärna vår receptsida: https://www.kikkoman.se/recept/detail/sushiris

Recept-ID: 1410

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml)50 g konserverade kikärtor – 3 msk Kikkoman Teriyaki marinad

Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med vattnet i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset och när det fortfarande är varmt blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.

Tvätta och låt de konserverade kikärtorna rinna av, marinera dem sedan i Kikkoman Teriyaki Marinad i 5 minuter. Rosta i ugnen på 170 grader i 15 minuter.
 

10 g konserverad minimajs – 20 g granatäpple – 1 tsk aonori (grönt tång) eller persilja

Tvätta och låt minimajsen rinna av. Blanda de rostade kikärtorna, granatäpplet, majsen och aonori (eller persilja) i en skål med en sked.

2 tsk vegansk majonnäs – ½ tsk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice1 ark nori

Blanda den veganska majonnäsen och Kikkoman Yuzu Ponzu till en dressing.

Skär nori-arket i 3 cm breda remsor - i storleken som en "gunkan-båt". Lägg en 2,5 cm stor boll av sushiris i kanten av noriarket och rulla den till en gunkanform. Toppa med ingredienserna från steg 2 och ringla över dressingen.
Smakar utmärkt serverad med inlagd ingefära.
 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.