

Vegansk kikärtsgunkan-sushi
Denna veganska sushi serveras i speciella "gunkan" - sushibåtar, toppade med rostade kikärtor, minimajs och granatäpple för en oemotståndlig blandning av texturer och umamismaker. En fräsch, aromatisk favorit du inte vill missa!
Förberedelse
Steg 1
150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml) – 50 g konserverade kikärtor – 3 msk Kikkoman Teriyaki marinad
Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med vattnet i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset och när det fortfarande är varmt blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.
Tvätta och låt de konserverade kikärtorna rinna av, marinera dem sedan i Kikkoman Teriyaki Marinad i 5 minuter. Rosta i ugnen på 170 grader i 15 minuter.
Steg 2
10 g konserverad minimajs – 20 g granatäpple – 1 tsk aonori (grönt tång) eller persilja
Tvätta och låt minimajsen rinna av. Blanda de rostade kikärtorna, granatäpplet, majsen och aonori (eller persilja) i en skål med en sked.
Steg 3
2 tsk vegansk majonnäs – ½ tsk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice – 1 ark nori
Blanda den veganska majonnäsen och Kikkoman Yuzu Ponzu till en dressing.
Skär nori-arket i 3 cm breda remsor - i storleken som en "gunkan-båt". Lägg en 2,5 cm stor boll av sushiris i kanten av noriarket och rulla den till en gunkanform. Toppa med ingredienserna från steg 2 och ringla över dressingen.
Smakar utmärkt serverad med inlagd ingefära.
Om du vill ha mer detaljerade instruktioner om hur man lagar sushiris, besök gärna vår receptsida: https://www.kikkoman.se/recept/detail/sushiris
Recept-ID: 1410
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer