Vegansk kålsushirulle
Vegansk kålsushirulle

Vegansk kålsushirulle

Total tid60 Min.
35 Min.Tid för förberedelse
25 Min.Tillagningstid

En sushirulle inlindad i kålens sötma. Det rosa riset ger denna veganska sushi ett särskilt elegant utseende. Perfekt matchat med avokado- och basilikasås.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
ris
210 ml
vatten
1 
rödbeta
35 g
konserverad minimajs
1 tsk
salt
2 
stora spetsiga kålblad
25 g
gurka
1 
avokado
5 g
basilika
Näringsinnehåll (per portion):2552 kJ / 609 kcal
25 gFett
12,5 gProtein
79 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml)1  rödbeta – 35 g konserverad majs – 1 tsk salt

Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med 210 ml vatten i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset och när det fortfarande är varmt blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.

Koka rödbetorna hela i 20 minuter, skala och skär i mycket små bitar.
Tillsätt saltet i vattnet och koka majsen i 2 minuter. Låt rinna av och skär i små bitar.
 

Steg 2

2  stora spetsiga kålblad – 25 g gurka

Skala försiktigt kålbladen. Tvätta dem, täck sedan med plastfolie och värm i mikrovågsugn på 650 W i 2 minuter (försäkra dig om att plastfolien är säker att använda i mikrovågsugnen). Skär gurkan i mycket små bitar.

Steg 3

Blanda rödbetan, majs och gurka med vinägerriset. Torka bort eventuell överskottsfukt från kålbladen. Forma bollar av det blandade sushiriset. Lägg dem i mitten av varje kålblad och vik till rullar. Skär den inslagna sushin på mitten och servera på ett fat.

Steg 4

1  avokado – 5 g basilika – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Mixa den skalade avokadon, basilika, Kikkoman Ponzu citron och Kikkoman sojasås i en mixer tills den är slät.
Servera sushin med dippsåsen.

Om du vill ha mer detaljerade instruktioner om hur man lagar sushiris, besök gärna vår receptsida: https://www.kikkoman.se/recept/detail/sushiris

Recept-ID: 1409

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml)1 rödbeta – 35 g konserverad majs – 1 tsk salt

Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med 210 ml vatten i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset och när det fortfarande är varmt blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.

Koka rödbetorna hela i 20 minuter, skala och skär i mycket små bitar.
Tillsätt saltet i vattnet och koka majsen i 2 minuter. Låt rinna av och skär i små bitar.
 

2 stora spetsiga kålblad – 25 g gurka

Skala försiktigt kålbladen. Tvätta dem, täck sedan med plastfolie och värm i mikrovågsugn på 650 W i 2 minuter (försäkra dig om att plastfolien är säker att använda i mikrovågsugnen). Skär gurkan i mycket små bitar.

Blanda rödbetan, majs och gurka med vinägerriset. Torka bort eventuell överskottsfukt från kålbladen. Forma bollar av det blandade sushiriset. Lägg dem i mitten av varje kålblad och vik till rullar. Skär den inslagna sushin på mitten och servera på ett fat.

1 avokado – 5 g basilika – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Mixa den skalade avokadon, basilika, Kikkoman Ponzu citron och Kikkoman sojasås i en mixer tills den är slät.
Servera sushin med dippsåsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.