

Vegansk kålsushirulle
En sushirulle inlindad i kålens sötma. Det rosa riset ger denna veganska sushi ett särskilt elegant utseende. Perfekt matchat med avokado- och basilikasås.
Förberedelse
Steg 1
150 g ris – 210 ml vatten – 3 msk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml) – 1 rödbeta – 35 g konserverad majs – 1 tsk salt
Tvätta riset 3-4 gånger och låt det rinna av i ett durkslag, lägg det sedan med 210 ml vatten i en kastrull och blöt i 20 minuter innan tillagning. Koka riset och när det fortfarande är varmt blanda det med Kikkoman krydda för sushiris för att göra sushiris.
Koka rödbetorna hela i 20 minuter, skala och skär i mycket små bitar.
Tillsätt saltet i vattnet och koka majsen i 2 minuter. Låt rinna av och skär i små bitar.
Steg 2
2 stora spetsiga kålblad – 25 g gurka
Skala försiktigt kålbladen. Tvätta dem, täck sedan med plastfolie och värm i mikrovågsugn på 650 W i 2 minuter (försäkra dig om att plastfolien är säker att använda i mikrovågsugnen). Skär gurkan i mycket små bitar.
Steg 3
Blanda rödbetan, majs och gurka med vinägerriset. Torka bort eventuell överskottsfukt från kålbladen. Forma bollar av det blandade sushiriset. Lägg dem i mitten av varje kålblad och vik till rullar. Skär den inslagna sushin på mitten och servera på ett fat.
Steg 4
1 avokado – 5 g basilika – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Mixa den skalade avokadon, basilika, Kikkoman Ponzu citron och Kikkoman sojasås i en mixer tills den är slät.
Servera sushin med dippsåsen.
Om du vill ha mer detaljerade instruktioner om hur man lagar sushiris, besök gärna vår receptsida: https://www.kikkoman.se/recept/detail/sushiris
Recept-ID: 1409
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer