Rostat bröd med tofuröra

Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Krispiga vitlöksrostade bröd med tofuröra, spenat och körsbärstomater ger en utsökt och näringsrik frukost som ger dig energi hela dagen. Tofuröran tillagas genom att mosa och sautera den med lök, sojasås och kryddor. Den serveras sedan på skivor av krispigt surdegsbröd.

Ingredienser

2 Portioner

Tofu:

180 g
tofu
 ½ tsk
rökt paprika
 ½ tsk
spiskummin
 ½ tsk
koriander
1 nypa
peppar
70 ml
mandelmjölk
1 msk
olivolja
1 
liten lök, fint tärnad
1 handfull
babyspenat

Bröd:

4 skiva
surdegsbröd
2 msk
olivolja
2 
vitlöksklyftor

Till servering:

1 msk
svarta sesamfrön
6 
körsbärstomater, halverade
2 msk
färsk persilja
Näringsinnehåll (per portion): 2213 kJ  /  529 kcal
23 g Fett
23 g Protein
57 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

180 g tofu –  ½ tsk rökt paprika –  ½ tsk spiskummin –  ½ tsk koriander – 1 nypa peppar – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås70 ml mandelmjölk – 1 msk olivolja – 1  liten lök, fint tärnad – 1 handfull babyspenat

Mosa tofun i en skål med en gaffel tills den har en äggröraliknande konsistens. Blanda i kryddor, Kikkoman sojasås och mandelmjölk.
Hetta upp olivolja i en panna och fräs den hackade löken tills den är genomskinlig. Tillsätt den mosade tofun och fräs i några minuter.
Tillsätt den färska spenaten och fräs allt tills spenaten är mjuk.

Steg 2

4 skiva surdegsbröd – 2 msk olivolja – 2  vitlöksklyftor

Pensla brödskivorna med olivolja och gnid in med pressad vitlök. Rosta på i en het stekpanna.

Steg 3

1 msk svarta sesamfrön – 6  körsbärstomater, halverade – 2 msk färsk persilja

Lägg tofuröran på de grillade brödskivorna och strö över sesamfrön.
Garnera med persilja och halverade körsbärstomater.

Tips:

Du kan använda valfri växtbaserad mjölk istället för mandelmjölk.

Recept-ID: 1226

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

180 g tofu –  ½ tsk rökt paprika –  ½ tsk spiskummin –  ½ tsk koriander – 1 nypa peppar – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås70 ml mandelmjölk – 1 msk olivolja – 1  liten lök, fint tärnad – 1 handfull babyspenat

Mosa tofun i en skål med en gaffel tills den har en äggröraliknande konsistens. Blanda i kryddor, Kikkoman sojasås och mandelmjölk.
Hetta upp olivolja i en panna och fräs den hackade löken tills den är genomskinlig. Tillsätt den mosade tofun och fräs i några minuter.
Tillsätt den färska spenaten och fräs allt tills spenaten är mjuk.

4 skiva surdegsbröd – 2 msk olivolja – 2  vitlöksklyftor

Pensla brödskivorna med olivolja och gnid in med pressad vitlök. Rosta på i en het stekpanna.

1 msk svarta sesamfrön – 6  körsbärstomater, halverade – 2 msk färsk persilja

Lägg tofuröran på de grillade brödskivorna och strö över sesamfrön.
Garnera med persilja och halverade körsbärstomater.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.