Rostat bröd med tofuröra
Krispiga vitlöksrostade bröd med tofuröra, spenat och körsbärstomater ger en utsökt och näringsrik frukost som ger dig energi hela dagen. Tofuröran tillagas genom att mosa och sautera den med lök, sojasås och kryddor. Den serveras sedan på skivor av krispigt surdegsbröd.
Ingredienser
Tofu:
Bröd:
Till servering:
Förberedelse
Steg 1
180 g tofu – ½ tsk rökt paprika – ½ tsk spiskummin – ½ tsk koriander – 1 nypa peppar – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 70 ml mandelmjölk – 1 msk olivolja – 1 liten lök, fint tärnad – 1 handfull babyspenat
Mosa tofun i en skål med en gaffel tills den har en äggröraliknande konsistens. Blanda i kryddor, Kikkoman sojasås och mandelmjölk.
Hetta upp olivolja i en panna och fräs den hackade löken tills den är genomskinlig. Tillsätt den mosade tofun och fräs i några minuter.
Tillsätt den färska spenaten och fräs allt tills spenaten är mjuk.
Steg 2
4 skiva surdegsbröd – 2 msk olivolja – 2 vitlöksklyftor
Pensla brödskivorna med olivolja och gnid in med pressad vitlök. Rosta på i en het stekpanna.
Steg 3
1 msk svarta sesamfrön – 6 körsbärstomater, halverade – 2 msk färsk persilja
Lägg tofuröran på de grillade brödskivorna och strö över sesamfrön.
Garnera med persilja och halverade körsbärstomater.
Tips:
Du kan använda valfri växtbaserad mjölk istället för mandelmjölk.
Recept-ID: 1226
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer