Grönkål-och kikärtssoppa
Grönkål-och kikärtssoppa

Grönkål-och kikärtssoppa

Total tid25 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
15 Min.Tillagningstid

En närande och doftande soppa fylld av gröna grönsaker, kikärter och blomkål. Denna rejäla maträtt är perfekt för en mysig höst- eller vintermåltid, och erbjuder viktiga vitaminer och tröstande värme.

Ingredienser

2 Portioner
80 g
purjolök
100 g
vitkål
200 g
blomkål
100 g
zucchini
2 handfull
grönkål
120 g
konserverade kikärter
2 msk
rapsolja
2 
vitlöksklyftor, hackade
2 
kvistar färsk timjan
 ½ tsk
gurkmeja
 ⅓ tsk
currypulver
2 nypa
chilipulver
1 nypa
muskotnöt
2 
lagerblad
700 ml
grönsaksbuljong
150 ml
sojamjölk
30 g
majsmjöl
2 nypa
svartpeppar
80 g
frysta gröna ärtor
2 msk
hackad persilja
Näringsinnehåll (per portion):1686 kJ / 403 kcal
16 gFett
22 gProtein
50 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

80 g purjolök – 100 g vitkål – 200 g blomkål – 100 g zucchini – 2 handfull grönkål – 120 g konserverade kikärter

Tvätta och torka grönsakerna. Skiva purjolöken i halvmånar, strimla kålen, skär blomkålen i små buketter och zucchinin i halvmånar. Ta bort de träiga stjälkarna från grönkålen och riv den i mindre bitar. Låt kikärtorna rinna av.

Steg 2

2 msk rapsolja – 2  vitlöksklyftor, hackade – 2  kvistar färsk timjan –  ½ tsk gurkmeja – 0,33 tsk currypulver – 2 nypa chilipulver – 1 nypa muskotnöt – 2  lagerblad – 700 ml grönsaksbuljong – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås

Stek grönsakerna från steg 1 i en kastrull med oljan, tillsätt sedan vitlök, timjan, kryddor och lagerblad. Häll i buljongen och Kikkoman glutenfri sojasås och koka i 8 minuter tills grönsakerna är lite mjuka.

Steg 3

150 ml sojamjölk – 30 g majsmjöl – 2 nypa svartpeppar – 80 g frysta gröna ärtor – 2 msk hackad persilja

Blanda sojamjölken och mjölet i en kopp, tillsätt i kastrullen och rör om. Krydda med svartpeppar och tillsätt ärtorna. Sjud tills grönsakerna är mjuka och soppan tjocknar. Häll upp i en skål och strö över persiljan.

Recept-ID: 1384

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

80 g purjolök – 100 g vitkål – 200 g blomkål – 100 g zucchini – 2 handfull grönkål – 120 g konserverade kikärter

Tvätta och torka grönsakerna. Skiva purjolöken i halvmånar, strimla kålen, skär blomkålen i små buketter och zucchinin i halvmånar. Ta bort de träiga stjälkarna från grönkålen och riv den i mindre bitar. Låt kikärtorna rinna av.

2 msk rapsolja – 2 vitlöksklyftor, hackade – 2 kvistar färsk timjan – ½ tsk gurkmeja – 0,33 tsk currypulver – 2 nypa chilipulver – 1 nypa muskotnöt – 2 lagerblad – 700 ml grönsaksbuljong – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås

Stek grönsakerna från steg 1 i en kastrull med oljan, tillsätt sedan vitlök, timjan, kryddor och lagerblad. Häll i buljongen och Kikkoman glutenfri sojasås och koka i 8 minuter tills grönsakerna är lite mjuka.

150 ml sojamjölk – 30 g majsmjöl – 2 nypa svartpeppar – 80 g frysta gröna ärtor – 2 msk hackad persilja

Blanda sojamjölken och mjölet i en kopp, tillsätt i kastrullen och rör om. Krydda med svartpeppar och tillsätt ärtorna. Sjud tills grönsakerna är mjuka och soppan tjocknar. Häll upp i en skål och strö över persiljan.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.