Grönkål-och kikärtssoppa
En närande och doftande soppa fylld av gröna grönsaker, kikärter och blomkål. Denna rejäla maträtt är perfekt för en mysig höst- eller vintermåltid, och erbjuder viktiga vitaminer och tröstande värme.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
80 g purjolök – 100 g vitkål – 200 g blomkål – 100 g zucchini – 2 handfull grönkål – 120 g konserverade kikärter
Tvätta och torka grönsakerna. Skiva purjolöken i halvmånar, strimla kålen, skär blomkålen i små buketter och zucchinin i halvmånar. Ta bort de träiga stjälkarna från grönkålen och riv den i mindre bitar. Låt kikärtorna rinna av.
Steg 2
2 msk rapsolja – 2 vitlöksklyftor, hackade – 2 kvistar färsk timjan – ½ tsk gurkmeja – 0,33 tsk currypulver – 2 nypa chilipulver – 1 nypa muskotnöt – 2 lagerblad – 700 ml grönsaksbuljong – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås
Stek grönsakerna från steg 1 i en kastrull med oljan, tillsätt sedan vitlök, timjan, kryddor och lagerblad. Häll i buljongen och Kikkoman glutenfri sojasås och koka i 8 minuter tills grönsakerna är lite mjuka.
Steg 3
150 ml sojamjölk – 30 g majsmjöl – 2 nypa svartpeppar – 80 g frysta gröna ärtor – 2 msk hackad persilja
Blanda sojamjölken och mjölet i en kopp, tillsätt i kastrullen och rör om. Krydda med svartpeppar och tillsätt ärtorna. Sjud tills grönsakerna är mjuka och soppan tjocknar. Häll upp i en skål och strö över persiljan.
Recept-ID: 1384
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer