Sesam tofu katsu på ris med gröna ärtor
Sesam tofu katsu på ris med gröna ärtor

Sesam tofu katsu på ris med gröna ärtor

4,3 13 Betyg
Total tid 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Stjärnan i denna maträtt är tofu täckt med krispigt ströbröd tillsammans med en sötsalt sås med gräslök. Det smakar fantastiskt med ris, som får karaktär tack vare gröna ärtor och söta granatäppelkärnor.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
basmatiris
50 g
gröna ärtor
1 tsk
hackad mynta
2 msk
citronsaft
1 tsk
rivet citronskal
1 nypa
peppar
 ½ 
granatäpple (endast kärnorna)
180 g
tofu
3 msk
mandelmjölk
1 msk
potatismjöl
15 g
sesamfrön
20 g
cornflakes
2 msk
olivolja

Sås:

2 msk
lönnsirap
1 msk
hackad gräslök
Näringsinnehåll (per portion):2.407 kJ / 575 kcal
20,5 gFett
21 gProtein
75,5 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj riset, tillsätt dubbel mängd vatten och koka i 10 minuter. Koka ärtorna mjuka och blanda ihop dem med riset, hackad mynta, citronskal, citronsaft, peppar och granatäppelkärnor.

Steg 2

Blötlägg tofun i en blandning av Kikkoman glutenfri sojasås, mandelmjölk och potatismjöl, strö sedan över sesamfrön och malda cornflakes. Stek i olivolja tills de är gyllenbruna.

Steg 3

Skiva den stekta tofun och servera med ris och tillagade tillbehör. Ringla över en sås gjord på en blandning av Kikkoman glutenfri sojasås, lönnsirap elelr sirap, sesamolja och gräslök.

Tip

Du kan också använda brysselkål istället för gröna ärtor.

Recept-ID: 1209

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Skölj riset, tillsätt dubbel mängd vatten och koka i 10 minuter. Koka ärtorna mjuka och blanda ihop dem med riset, hackad mynta, citronskal, citronsaft, peppar och granatäppelkärnor.

Blötlägg tofun i en blandning av Kikkoman glutenfri sojasås, mandelmjölk och potatismjöl, strö sedan över sesamfrön och malda cornflakes. Stek i olivolja tills de är gyllenbruna.

Skiva den stekta tofun och servera med ris och tillagade tillbehör. Ringla över en sås gjord på en blandning av Kikkoman glutenfri sojasås, lönnsirap elelr sirap, sesamolja och gräslök.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.