Sesam tofu katsu på ris med gröna ärtor
Stjärnan i denna maträtt är tofu täckt med krispigt ströbröd tillsammans med en sötsalt sås med gräslök. Det smakar fantastiskt med ris, som får karaktär tack vare gröna ärtor och söta granatäppelkärnor.
Ingredienser
Sås:
Förberedelse
Steg 1
Skölj riset, tillsätt dubbel mängd vatten och koka i 10 minuter. Koka ärtorna mjuka och blanda ihop dem med riset, hackad mynta, citronskal, citronsaft, peppar och granatäppelkärnor.
Steg 2
Blötlägg tofun i en blandning av Kikkoman glutenfri sojasås, mandelmjölk och potatismjöl, strö sedan över sesamfrön och malda cornflakes. Stek i olivolja tills de är gyllenbruna.
Steg 3
Skiva den stekta tofun och servera med ris och tillagade tillbehör. Ringla över en sås gjord på en blandning av Kikkoman glutenfri sojasås, lönnsirap elelr sirap, sesamolja och gräslök.
Tip
Du kan också använda brysselkål istället för gröna ärtor.
Recept-ID: 1209
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer