Friterad räkonigiri med soja och mirin
Friterad räkonigiri med soja och mirin

Friterad räkonigiri med soja och mirin

5 1 Betyg
Total tid 30 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Krispiga gyllene räkor, marinerade i Kikkoman sojasås och mirin, packas inuti en risboll. Njut av den läckra kontrasten av krispiga räkor och mjukt ris i varje tugga.

Ingredienser

2 Portioner
2 msk
socker
80 g
färdiglagade räkor (4 stycken, med stjärtfena)
1 
ägg
1 msk
mjöl
230 ml
solrosolja
330 g
kokt ris

Ytterligare:

1 
nori blad
Näringsinnehåll (per portion):1.926 kJ / 459 kcal
10,7 gFett
19,6 gProtein
82,3 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1 msk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk socker – 80 g färdiglagade räkor (4 stycken, med stjärtfena)

Blanda Kikkoman söt matlagningskrydda i mirin-stil, Kikkoman sojasås, socker och 2 msk vatten för att göra såsen. Klappa räkorna torra och gör sedan 4-5 grunda snitt (ca 5 mm djupa) på magen för att förhindra att de krullas. Lägg räkorna med ryggen uppåt på arbetsytan, tryck till lätt och klappa torrt igen om det behövs.

Steg 2

1  ägg – 1 msk mjöl – 2 msk Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil230 ml solrosolja

Vispa ägget. Doppa först varje räka i mjöl, sedan i det uppvispade ägget och täck till sist med Kikkoman Panko. Fritera i het olja tills de är gyllenbruna. Marinera kort i såsen från steg 1 i ca 2 minuter.

Steg 3

330 g kokt ris – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Lägg riset i en skål, blanda med Kikkoman sojasås och dela i 4 lika delar.

Steg 4

Placera en räka i mitten av varje risportion och forma den till en triangel, låt räkstjärten sticka ut i toppen.

Steg 5

1  nori blad

Skär noribladet i fyra lika stora bitar och varva varje ristriangel med en bit. Servera omedelbart.

Tips:

Istället för räkor kan du även använda fiskfilé eller stekt ost som ett smakrikt alternativ i denna onigiri.

Recept-ID: 1488

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1 msk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk socker – 80 g färdiglagade räkor (4 stycken, med stjärtfena)

Blanda Kikkoman söt matlagningskrydda i mirin-stil, Kikkoman sojasås, socker och 2 msk vatten för att göra såsen. Klappa räkorna torra och gör sedan 4-5 grunda snitt (ca 5 mm djupa) på magen för att förhindra att de krullas. Lägg räkorna med ryggen uppåt på arbetsytan, tryck till lätt och klappa torrt igen om det behövs.

1 ägg – 1 msk mjöl – 2 msk Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil230 ml solrosolja

Vispa ägget. Doppa först varje räka i mjöl, sedan i det uppvispade ägget och täck till sist med Kikkoman Panko. Fritera i het olja tills de är gyllenbruna. Marinera kort i såsen från steg 1 i ca 2 minuter.

330 g kokt ris – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Lägg riset i en skål, blanda med Kikkoman sojasås och dela i 4 lika delar.

Placera en räka i mitten av varje risportion och forma den till en triangel, låt räkstjärten sticka ut i toppen.

1 nori blad

Skär noribladet i fyra lika stora bitar och varva varje ristriangel med en bit. Servera omedelbart.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.