

Friterad räkonigiri med soja och mirin
Krispiga gyllene räkor, marinerade i Kikkoman sojasås och mirin, packas inuti en risboll. Njut av den läckra kontrasten av krispiga räkor och mjukt ris i varje tugga.
Förberedelse
Steg 1

1 msk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk socker – 80 g färdiglagade räkor (4 stycken, med stjärtfena)
Blanda Kikkoman söt matlagningskrydda i mirin-stil, Kikkoman sojasås, socker och 2 msk vatten för att göra såsen. Klappa räkorna torra och gör sedan 4-5 grunda snitt (ca 5 mm djupa) på magen för att förhindra att de krullas. Lägg räkorna med ryggen uppåt på arbetsytan, tryck till lätt och klappa torrt igen om det behövs.
Steg 2

1 ägg – 1 msk mjöl – 2 msk Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil – 230 ml solrosolja
Vispa ägget. Doppa först varje räka i mjöl, sedan i det uppvispade ägget och täck till sist med Kikkoman Panko. Fritera i het olja tills de är gyllenbruna. Marinera kort i såsen från steg 1 i ca 2 minuter.
Steg 3

330 g kokt ris – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Lägg riset i en skål, blanda med Kikkoman sojasås och dela i 4 lika delar.
Steg 4

Placera en räka i mitten av varje risportion och forma den till en triangel, låt räkstjärten sticka ut i toppen.
Steg 5

1 nori blad
Skär noribladet i fyra lika stora bitar och varva varje ristriangel med en bit. Servera omedelbart.
Tips:
Istället för räkor kan du även använda fiskfilé eller stekt ost som ett smakrikt alternativ i denna onigiri.
Recept-ID: 1488
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer