Pilaff onigiri med smör och sojasås
Pilaff onigiri med smör och sojasås

Pilaff onigiri med smör och sojasås

Total tid 1 tim.
5 Min. Tid för förberedelse
55 Min. Tillagningstid

Pilaf onigiri raffinerad med smör och Kikkoman sojasås, insvept i ägg och nori. Denna version i europeisk stil är perfekt för vandring, skolluncher eller fester – och ser lika bra ut som den smakar.

Ingredienser

2 Portioner
60 g
lök
60 g
morot
30 g
grön paprika
40 g
konserverad majs
300 g
ris
320 ml
vatten
10 g
granulerad grönsaksfond
2 
ägg
1 tsk
solrosolja
20 g
osaltat smör
1 
nori blad
Näringsinnehåll (per portion):1.569 kJ / 375 kcal
8,7 gFett
9,5 gProtein
64,8 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

60 g lök – 60 g morot – 30 g grön paprika – 40 g konserverad majs

Skär lök, morot och grön paprika i 5 mm tärningar och låt majsen rinna i en sil.

Steg 2

300 g ris (okokt) – 320 ml vatten – 10 g granulerad grönsaksfond – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Med riskokare:
Tvätta riset 4 till 5 gånger och låt det rinna av i ett durkslag. Lägg riset och 320 ml vatten i riskokaren. Tillsätt grönsakerna från steg 1, den granulerade grönsaksbuljongen och Kikkoman sojasås och blanda sedan försiktigt. Starta riskokaren.

Tillagning i kastrull:
Tvätta riset noggrant i kallt vatten tills det blir klart. Häll av och lägg i en kastrull med 320 ml vatten. Låt dra i 20 minuter. Tillsätt grönsakerna från steg 1, grönsaksbuljongen och Kikkoman sojasås och rör sedan försiktigt.
Koka på låg värme tills det dyker upp ånga på locket. Sänk värmen och koka i ytterligare 20 minuter tills vattnet absorberats. Håll locket stängt. Ta av från värmen och låt vila i 10 minuter.

Steg 3

2  ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk solrosolja

Vispa äggen med Kikkoman sojasås. Hetta upp oljan i en panna och stek två tunna ark.

Steg 4

20 g osaltat smör

När riset är kokt, rör ner det osaltade smöret och låt svalna.

Steg 5

Forma det avsvalnade riset till 8 bollar.

Steg 6

1  nori blad

Skär äggarken och noribladet i 3-4 cm breda strimlor. Varva fyra risbollar med äggark och fyra med nori-remsorna. Garnera med hackad persilja om så önskas och servera.

Tips:

Du kan även använda överblivna grönsaker som selleri, zucchini, salladslök mm.

Recept-ID: 1489

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

60 g lök – 60 g morot – 30 g grön paprika – 40 g konserverad majs

Skär lök, morot och grön paprika i 5 mm tärningar och låt majsen rinna i en sil.

300 g ris (okokt) – 320 ml vatten – 10 g granulerad grönsaksfond – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Med riskokare:
Tvätta riset 4 till 5 gånger och låt det rinna av i ett durkslag. Lägg riset och 320 ml vatten i riskokaren. Tillsätt grönsakerna från steg 1, den granulerade grönsaksbuljongen och Kikkoman sojasås och blanda sedan försiktigt. Starta riskokaren.

Tillagning i kastrull:
Tvätta riset noggrant i kallt vatten tills det blir klart. Häll av och lägg i en kastrull med 320 ml vatten. Låt dra i 20 minuter. Tillsätt grönsakerna från steg 1, grönsaksbuljongen och Kikkoman sojasås och rör sedan försiktigt.
Koka på låg värme tills det dyker upp ånga på locket. Sänk värmen och koka i ytterligare 20 minuter tills vattnet absorberats. Håll locket stängt. Ta av från värmen och låt vila i 10 minuter.

2 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk solrosolja

Vispa äggen med Kikkoman sojasås. Hetta upp oljan i en panna och stek två tunna ark.

20 g osaltat smör

När riset är kokt, rör ner det osaltade smöret och låt svalna.

Forma det avsvalnade riset till 8 bollar.

1 nori blad

Skär äggarken och noribladet i 3-4 cm breda strimlor. Varva fyra risbollar med äggark och fyra med nori-remsorna. Garnera med hackad persilja om så önskas och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.