

Pilaff onigiri med smör och sojasås
Pilaf onigiri raffinerad med smör och Kikkoman sojasås, insvept i ägg och nori. Denna version i europeisk stil är perfekt för vandring, skolluncher eller fester – och ser lika bra ut som den smakar.
Förberedelse
Steg 1

60 g lök – 60 g morot – 30 g grön paprika – 40 g konserverad majs
Skär lök, morot och grön paprika i 5 mm tärningar och låt majsen rinna i en sil.
Steg 2

300 g ris (okokt) – 320 ml vatten – 10 g granulerad grönsaksfond – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Med riskokare:
Tvätta riset 4 till 5 gånger och låt det rinna av i ett durkslag. Lägg riset och 320 ml vatten i riskokaren. Tillsätt grönsakerna från steg 1, den granulerade grönsaksbuljongen och Kikkoman sojasås och blanda sedan försiktigt. Starta riskokaren.
Tillagning i kastrull:
Tvätta riset noggrant i kallt vatten tills det blir klart. Häll av och lägg i en kastrull med 320 ml vatten. Låt dra i 20 minuter. Tillsätt grönsakerna från steg 1, grönsaksbuljongen och Kikkoman sojasås och rör sedan försiktigt.
Koka på låg värme tills det dyker upp ånga på locket. Sänk värmen och koka i ytterligare 20 minuter tills vattnet absorberats. Håll locket stängt. Ta av från värmen och låt vila i 10 minuter.
Steg 3

2 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk solrosolja
Vispa äggen med Kikkoman sojasås. Hetta upp oljan i en panna och stek två tunna ark.
Steg 4

20 g osaltat smör
När riset är kokt, rör ner det osaltade smöret och låt svalna.
Steg 5

Forma det avsvalnade riset till 8 bollar.
Steg 6

1 nori blad
Skär äggarken och noribladet i 3-4 cm breda strimlor. Varva fyra risbollar med äggark och fyra med nori-remsorna. Garnera med hackad persilja om så önskas och servera.
Tips:
Du kan även använda överblivna grönsaker som selleri, zucchini, salladslök mm.
Recept-ID: 1489
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer